1.1.2019 mennyttä ja tulevaa

Yksi vuosi on taas paketissa.

Vuoteen 2018 mantui iloa ja surua, loppuvosi mentiin melko mollivoittoisissa tunnelmissa meidän ihmisten sairastumisten vuoksi, eikä uusi alkava vuosi näytä yhtään valoisammalta. Yleensä asioilla on kuitenkin tapana järjestyä, siihen uskon ja luotan että vuonna 2019 tapahtuu myös iloisia asoita!

viime vuoden harrastuksellisia kohokohtia oli ehdottomasti ekat startit ikinä nomeb-voittajaluokassa ja vielä omalla kasvatilla! Kuten etukäteen epäilinkin, ei oltu vielä ihan valmiita luokkaan. Sirulla oli neljä starttia, joista tuloksena 2-tulos,  kaksi 3-tulosta ja yksi 0-tulos. Haku taisi olla kaikissa kokeissa se vahvin lenkki, hyvä niin. Ohjaus ei vielä koetilantessaa ole voittajatasoa, vaikka ekan kokeen ohjaus olikin nappisuoritus. Koe oli damikoe, riistalla Siru on aivan eri koira ja ottaa huonommin ohjeita vastaan, toki sitten saa siitä riistasta myös lisää potkua tehtäviin. Myös markkeerauksista puuttuu vielä varmuus. Harjoittelua siis lisää. Wt-kokeessa emme ehtineet voittajaluokkaa korkata, se jäänee vuoteen 2019.  Vaadittavat tulokset sinne kuitenkin saatiin avoimesta luokasta. Pääsimme myös unohtumattomalle reisulle Englantiin, Euro Challenge -kisaan ja haistelemaan ison maailman fiiliksiä. Siru suoritti yllättävänkin hyvin matkan rasituksista ja juoksun päälle tulosta huolimatta. Kisaan valmistautuminen varainkeruineen ym vei kuitenkin koko alkuvuoden ja kun juoksu loppui elokuussa, niin olimme missaanneet mm rotumestaruuden. Muutenkin se punainen lanka vähän katosi loppukaudesta ja itse en jaksanut enää keskittyä tavoitteelliseen harjoitteluun. Koekausi jäi määrällisesti aika vaatimattomaksi, mutta aika vain loppui kesken.

Lokakuussa kokoonnuttiin kasvattien kanssa Surkeelle pienellä porukalla. Kiitos kaikille! Sirun pennut ja sekä Rusti ja muut kasvatit ovat ahkeroineet kovasti tuloksia ja käyneet terveystarkeissa, kiitos myös siitä! Moni kasvateista pääsi myös metsälle ja kaikki ovat tainneet pysyä terveinä myös. Vinhalle tsemppiä niiden korjattujen kyynäriensä kanssa, toivottavasti kestävät hamaan tappiin saakka.  Omien koirien kanssa käytiin metsällä ja Siru kävi peltopyyjahdeissa, jotka olivat tosi kivoja. Olin myös talkoilemassa oman yhdistyksen järjestämässä sm-nomessa, joka oli tosi hieno tapahtuma! Loppuvuodesta käytiin vähän fiilistelemässä a-koekoulutuksessa Outukummussa, josko sitäkin lajia pääsisi joskus kokeilemaan.

 

Vuosi 2019

Tällä hetkellä odottelen Sirun juoksua alkavaksi, pennut tulevat tähän tietoon toteutumaan suunnitellusti. Kyselyjä on jonkin verran jo tullut, kiitos teille kaikille :). Etusijalla on tottakai metsästyskokeista ja metsästyksestä kiinnostuneet kodit, mutta olen valmis tinkimään tästä, jos koiralle on tarjolla jotain muuta mielekästä tekemistä.

Pentujen lähdettyä maailmalle, olisi tarkoitus päästä kokeilemaan wt-kokeen voittajaluokkaa ja tietysti myös b-kokeeseen mihin vaan mahdutaan. Toivottavasti oma lauma pysyy myös terveenä, sekään ei ole itsestäänselvyys. Erkki kastroitiin joulun alla, narttulaumassa se on vaan kaikista paras vaihtoehto. Nyt ei tarvitse juoksujen tullessa murehtia sen terveyttä ja mielenrauhaa. Elli täytti juuri 8kk ja voi ihan hyvin aloittaa juoksunsa myös nyt alkuvuodesta.

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille ja kiitos 🙂

Englannissa napattu kuva aamulenkillä. Onnea ja iloa tämän kuvan myötä meille kaikille vuoteen 2019!
Englannissa napattu kuva aamulenkillä. Onnea ja iloa tämän kuvan myötä meille kaikille vuoteen 2019!