1.2.2016 treenit taas käyntiin

Sirun juoksut on nyt tällä erää taputeltu, joten kun kelitikin kohtelivat suopesti, oli aika kaivella koirat naftaliinista ja damit kassista.

Lauantaina kävimme Sirun kanssa Korpilahdella pienellä porukalla tekemässä linjaa metsässä. Veimme koirille kahteen eri muistipaikkaan dameja harvahkoon männikköön. Sitten siirryimme muistipaikkojen väliin ja lähetimme vuoron perään musitipaikoille vaihtaen joka kerralla lähetyspaikkaa. Liikuimme siis edestakaisin paikkojen välissä. Ideana oli saada linjasta koiralle sokko, vaikka se periaatteessa  tiesikin missä damit ovat ja samalla estää koiria juoksemasta polkua damille ja pitämään ohjaajan päättämä linja. Tämä oli yllättävänkin vaikea harjoitus, puustoa oli kuitenkin sen verran, että ohjauslinja piti pitää huolella, ettei koira lyö hauksi. Sirua pääsin korjaamaan muutaman kerran vähän leväperäisestä etenemisestä, mutta sitten tehtiin heti uudelleen sama linja perään ja luulen että se oivalsikin jotain. Näitä lisää. Tuossa kyllä  näkee koiran todellisen tason ohjaukissa…

Kotona tein sitten kummallekin vielä harjoituksen, jossa vein kellotauluharjoitukseen ensin sokkona klo 12 kolme damia jonoon ja klo 9.00 myös. Sitten hain koirat ja täytin motivoituna klo 15 ja klo 6. Sitten koira (Siru aloitti aina) ensin sokolle, jonka jälkeen motivoitu linja. Nämä meni hyvin kummaltakin, ei ongelmia lähteä sokolle ja linjakin piti hyvin. Toki käytin apuna polkuja ja teitä.

Näissä kummassakin harjoituksessa matkat oli lyhyet, pisin sokko oli n. 20 m ja pisin n. 40m.

 

Sunnuntaina teimme Minnan kanssa Sirulle, Riesalle ja Pasille hauskan harjoituksen jäällä. Jätimme koirat riviin istumaan, peruutimme ja kutsuimme niitä vuorotellen luokse pysäyttäen ne aina puoliväliin. kun koirat olivat tulleet n. 80 m. Jätimme ne istumaan riviin eteemme ja kävin viemässä niiden taaakse lähtöpaikkaan damit kullekin. Sitten koirat yksitellen luo (muut odottivat keskellä) ja linjalle joko pysäytyksellä tai ilman. Riesalle ja Pasille lisättiin lopuksi vielä pysätyksen yhteyteen markkeeraus, jonka ne saivat hakea ja sitten vielä linjalta dami pois. sirulle tehtiin häiriö niin, että se vain juoksi linjan heittäjän edestä, ei siis heitetty mitään. Melkoiset pysäytyssulkeiset siis. Tämä oli tosi hauska harjoitus, jota voi muunnella melkein loputtomasti.

 

Löysin Turun Seudun Kultaisten sivulta muutaman kuvan meidän syksyn alostartista ja sain luvan käyttää kuvia. Hienoja otoksia, kuvaaja Markku Lindberg. Ihania alkusyksyn tunnelmia!

 

Vehmaalla 20.9.2015 kuva Markku Lindberg

Vehmaalla 20.9.2015 kuva Markku Lindberg

 

Vehmaalla 20.9.2015 kuva Markku Lindberg

Vehmaalla 20.9.2015 kuva Markku Lindberg

 

 

Sirun sivulle päivitetty tulevaa ohjelmaa tälle vuodelle sekä lisätty kuva.