10.7.2016 Muutoksia pentusuunnitelmiin, Sirulle WT alo1!

 

 

 

Mennyt viikko on ollut melko hullunmyllyä harrastusrintamalla…  Olen etsinyt Sirulle kivien ja kantojen alta mieleistä urosta ja viimein se tuntui jo löytyneen. Siru oli tarkoitus astuttaa Champerin Leevillä ensi keväänä. Tykkään Leevistä tosi paljon, se on innokas ja itsenäinen työskentelijä. Plussana vielä rodunomainen ulkonäkö ja terveysasiatkin näyttivät hyvältä. Sirun takana on lähisuvussa epilepsiaa ja vaikkei se flateilla kovin yleinen sairaus olekaan, niin saman sairauden löytyminen Leevin takaa pisti suunnitelmat uusiksi. Todennäköisesti tulevat pennut olisivat olleet terveitä, mutta koska varmuutta tästä ei ole, niin emme lähteneet koittamaan onneamme. Leevin omistajan Sannan kanssa ajattelimme, että on reilua kertoa syy suunnitelmien peruuntumiselle, kun pentuja kohtaan oli ollut jo kiinnostusta. Epilepsiakoiran omistajalta on myös kysytty lupa tämän asian julkistamiseen. Hän oli samaa mieltä kanssamme siitä, että avoimuus on ainoa tapa viedä rotua eteenpäin terveysasioissa.  Onneksi asia paljastui tässä vaiheessa! Sirulle on uusi sulho hakusessa, tästä lisää myöhemmin kun on jotain kerrottavaa.

Eilen lauantaina olimme Sirun kanssa wt-kokeessa Virroilla. Päivä oli pitkä mutta antoisa, tosin allekirjoittaneen turnauskestävyys alkoi loppua jo toiseksi viimeisellä rastilla. Sirun ei, se oli aika levoton parin ekan rastin jälkeen, vähän rauhoittui loppua kohden, mutta virtaa näytti olevan vielä ihan riittävästi… tehtävät menivät hyvin, ei siinä mitään, mutta melkoista possuilua oli esim. saapumiset rasteille, luovutuksissa koira olisi voinut tulla suorempaan jne. Ohjaajan vikahan tämä tietysti on. Koitamme taas parantaa tapamme. Seuraamisesta en viitsi edes sanoa mitään 😀 . Ja ehkä mä opetan sen luovuttamaan suoraan eteen, kun kokeissa ei tule kuitenkan säntillisesti sivulle. Luulen, että lähes kaikki lähteneet pisteet olivat tuosta sähläämisestä, yhdellä ainoalla rastilla jouduin auttamaan koiraa saamaan damin ylös. olimme alokasluokan viimeinen koirakko, odotusaika joka rastille n. tunti. Eipä tuo pikkukoira ole ikinä tuollaisessa prässissä ollut. Parilla rastilla se vähän kitisi odottaessaan vuoroaan odotuspaikalla, muuten oli hipihiljaa. Koeselostus alla.

 

image-20160709_124759

neljännen rastin odotuspaikalla alkoi jo silmät vähän lupsua.

 

1. rasti.

Ykkösmarkkeeraus mäntymetsästä lammen rantaan. Dami nippanappa vedessä. Maamatka n. 30m. Tämä meni hyvin, Siru meni veteen damin takaa, koukkasi sen mukaan ja tuli suoraan takaisin. Ravisti pari kertaa dami suussa (meni vettä korvaan). Pisteet 18/20.

2. rasti

Draivi lammen rannasa. Rinteen päältä katseltiin, kun kaksi ampujaa käveli ja ränkätti ja ampui sekä heitti dameja suopursuun n. 10m leveälle ja 30m pitkälle alueelle. Lähetysmatka n. 40m. Tästä otettiin kaksi damia ylös ja jäätiin passiin kuuntelemaan ja katselemaan draivi uudelleen, kun seuraava koira tuli suorittamaan. Passiosuus loppui, kun yksi dami oli noudettu. Tämä meni nappiin, Siru ei tarvinnut muita käskyjä kuin noutoluvan. Pisteet 20/20.

4. rasti

Kakkosmarkkeeraus lammen rannassa. 1. heitto rantaviivan mukaisesti rantaveteen lumpeikkon, matka n. 20m. Toinen n. 90 astetta vasemmalle kalliorinteesen, matka ehkä 3om. Ensimmäisenä heitetty otettiin ensin. Siru oli tässä tosi levoton, en meinannut saada sitä käännettyä heitolta toiselle ja luovuttaessaan se ensimmäinen dami suussa ravisti ja hääri muutenkin levottomasti ympäriinsä, kuten toisenkin luovutuken yhteydessä. Tehtävissä sinällään ei sanomista. Pisteitä säätämisestä johtuen 16/20.

3. rasti

kaksi ykkösmarkkeerausta kalliolle. Tosi hankalaan maastoon kaksi ykköstä, ensimmäinen tosi lyhyt, mutta heitto tuli ylärinteeseen laakana ja tippui kivikkoisessa maastossa kiven taa… koiralla kesti vähän löytää mutta ei tarvinnut apuja. Toinen oli pitkä rinteen päälle, tämä löytyi paremmin. Pisteet 15/20. Luulen että samasta syystä ropisivat kuin edelliselläkin, liikaa säätöä luovuttaessa.

5.rasti

walk-up kiviselle ja kuoppaiselle ja peitteiselle aukolle. Ensin seuraamista n. 10, laukaus ja heitto vasemmalle n. 40 m päähän. Siru veti tämän pitkäksi, meni kyllä oikealle alueelle, mutta liikaa vauhtia. Katosi horisonttiin, kutsuin takaisin ja juoksi suoraan damin yli. Pysäytin ja laitoin taa, jolloin törmäsi damiin. Toinen heitto oikealle pienen seuraamisen jälkeen. Tämä löytyi itenäisesti. Hienosti otti ohjausta ja reagoi pilliin heti. Seuraaminen arsesta. Pisteet 16/20.

Pisteet yhteensä 85/100,1-tulos!! Wuhuu!! tyytyväinen olen, vaikka petrattavaa löytyy kyllä…