12.10.2015 Nellalle eh Snj:n päänäyttelystä, omille koirille treeniä

Launtaina pyörähdimme Tuulan ja Nellan kanssa Hyvinkäällä näyttelykehässä. Tuloksena tällä kertaa eh kivalla arvostelulla. Nella vähän ujosteli ekassa sisänäyttelyssä, vaikka esiintyikin ihan kohtuullisesti. Vähän ehkä näkyi meidän kummankin suorituksessa yhdessä harjoittelemattomuus. Tuomari oli norjalainen Stein Feragen.

Tässä arvostelu:”Erittäin hyväntyyppinen ja -kokoinen narttu. Feminiininen, hyvänmallinen pää. Oikea purenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Laskeva lantio. Hieman suora olkavarsi. Normaalit kulmaukset takana. Liikkuu hieman ahtaasti takaa, ei vielä valmiisti edestä. Voisi olla parempi askelpituus. Hyvä turkinlaatu. Hyvin esitetty.  NUO EH”.

Pienen motivaatiopulan jälkeen olen taas innostunut treenaamaan. Surkeen kouluttajapesti antoi kummasti uutta potkua omaankin tekemiseen. Sirulle ja Riesalle olen tehnyt nyt muutaman kerran maltti/markkeeraus/ohjaushässäkkää kotipellolla. Täytyisi alkaa siirtää kuviota uuteen maastoon. Treeni koostuu muistinoudoista, ohjauksista ja passissa olosta sekä seuraamisista. Laiskalle treenaajalle kuten minä, ihan hyvä systeemi. Tulee tehtyä useampaa asiaa kerralla, pieni osa vain uutta kerralla ja vahvistetaan samalla tuttuja asioita. Riesalle tulee tehtyä sitten myös vähän haatavampia juttuja, kun Siru on vertailukohtana vieressä ja lisäksi Sirun muistipaikkoja voi käyttää Riesalle häiriönä.