Latest News

12.5.2015 viime sunnuntain antia

Siru ja Nitro olivat sunnuntaina 9.5. Pieksämäellä  uusien taipumuskoetuomarien harjoituskoirina. Sirun ei ollut aluperin tarkoitus edes lähteä, kun juoksu oli tuloillaan ja niinhän se sitten alkoi lauantaina. Tapahtumaan oli kuitenkin ilmeisen hankala saada koiria, tarkoitus oli  että paikalla olisi ollut useamman rodun edustajia. Järjestäjän mukaan juoksu ei ollut este osallistumiselle, joten su-aamuna auton nokka kohti Pieksämäkeä. Siru starttasi oman ryhmänsä viimeisenä ja onneksi lähes kaikki muut koirat olivat narttuja, joten emme toivottavasti aiheuttaneet ongelmia. Tosiasia kuitenkin on, että kokeissa on juuri juoksunsa aloittavia tai lopettaneita koiria ja niihin olisi hyvä tottua, jos aikoo kokeissa käydä aktiivsesti uroksen kanssa…. Nitro matkusti Sirun kanssa vierekkäisissä häkeissä, eikä sanottavammin näyttänyt tilanteesta kärsivän.

Paikalla oli kolme harjoittelijaa ja kullekin kolme koiraa. Sirun suoritus oli hyvin sirumainen. Lähin lokki tuli ongelmitta, veneestä heitetylle jouduin lähettämään kahdesti, kun laukauksen kaiku sai koiran katsomaan oikealle juuri kun lintu tippui veteen. Koira lähtikin sitten rantaviivaa oikealle, otin sen pois ja annoin istua hetken, näytin lokin suunnan ja lähetin. Toinen yritys meni hyvin, vaikka karmean pystyssä se ui noudolle. Muuten ui jo ihan ok, mutta vesinoutoja ei ole tehty oikeastaan lainkaan ja se kyllä näkyi.

Hausta Siru toi 4 tai 5 riistaa, en ole ihan varma määrästä. Kerran tuli tyhjänä pois ja viimeinen lenkki oli myös tyhjä. Alue oli aika pieni ja maasto helppoa. Vähän näkyi jännitys koirassa, se oli jotenkin hajamielinen, vaikka ihan hyvin tekikin töitä. Mm. rannassa olevia ihmisiä piti paikalle tullessa vähän haukahtaa. Sitä aina unohtaa kuinka kakara tuo on ja voi olla että hormonitkin tekee tehtävänsä.  Päästiin kuitenkin jäljelle ja vein Sirun autoon odottamaan.

Nitro teki aika itsensä näköisen työn. Uimaan se ei mennyt, mikä ei ollut yllätys. Haku oli vähän varovaista, mutta kattoi kuitenkin aluetta hyvin. Oikeastihan koe olisi loppunut uimattomuuteen, mutta hienosti saatiin harjoitella koko taippari läpi jälkiä myöten. Niissä ei sitten ollutkaan mitään epäselvää, Nitro teki päivän parhaan jäljestyksen ja Siru sitten vähän omaan tyyliinsä (poistui jäljeltä noin puolivälissä kun sai ilmavainun ja selvitti tehtävän haulla). Kumpikin otti kanin itsenäisesti ilman apuja.

Meidän lisäksi paikalla oli 3 kultaista ja 4 labradoria. Kultaiset olivat jo ihan aikuisia koiria, kaikki muut olivat n. vuoden ikäisiä muistaakseni. Yllättävän paljon koirilla oli ongelmia riistan ylösotoissa, kani oli varsinkin jännä paikka. Leijonanosa on varmasti ihan kokemattomuuttakin, mutta sitten kun miettii, että eipä Siru ja Nitrokaan ole montaa kertaa nähneet tai kantaneet riistoja. Sirulla oli alla  kaksi hakua variksilla ja pari vesinoutoa lokilla. Kania se kantoi vappuna, jälkeä emme sattuneesta syystä sillä tehneet, mutta toki olen jonkin verran tehnyt laahausjälkeä sille eri linnuilla. Jotta tyytyväinen saa olla kyllä noiden kakaroiden työskentelyyn :D.

Oli myös tosi mielenkiintoista seurata tuomariharjoittelijoitten tekemistä ja palautteen antoa. Ja tietysti jutella muiden osallistujien kanssa, oli tosi rento ja kiireetön päivä. Ihan huippua että pääsee valmiiseen pöytään tekemään kokeen ihan aidolla fiiliksellä.

Ilmoitin Sirun taippareihin 13.6., toivotaan ettei juoksun jälkeen tule mitään mörköilyikää, kun se tähän saakka on ollut niin reipas.