13.1.2018 uuden vuoden tuulia

Välillä on mukava poistua omalta tutulta mukavuusalueelta. Sirun juoksun päätyttyä just sopivasti, saimme hienon tilaisuuden käydä testaamassa a-koefiiliksiä ihan kokeenomaisessa treenissä. Kiitos vielä kaikille asianosaisille hurjasti! En tiedä onko a-koe meidän laji koskaan, mutta en aio sitä tyystin unohtaa, nyt kun on kerran koira jolla sinne on osallistumisoikeus. Jännitys nyt ei rennossa treenissä ollut likikään kokeen luokkaa, mutta hyvin tuli silti selväksi, että paljon pitäisi tehdä hommia jos kokeeseen joskus haluaa. Tosin, mietittiinkin, että jos saman ajan käyttäisi a-kokeen harjoitteluun kuin mitä on käytetty tähän saakka kaikkeen muuhun, niin eipä siinä varmaan hätää olisi… sinällään isoja puutteita ei Sirulla ollut mielestäni, vähän se lämmin riista kuumottaa enemmän kuin damit tai kylmä, vaikka jahdeissakin on käyty. Tai ehkä juuri siksi. Ehkä jos jotain haluaisin olevan toisin, niin koiran vire pitäisi saada alemmaksi, jotta se olisi paremmin ohjattavissa ja levollisempi ja siten kuuliaisempi. Isoimmat puutteet taitaa kuitenkin olla ohjaajan korvien välissä, ja siinä sitä vasta työsarkaa on…

Keväälle olisi luvassa kaikenlaista mukavaa, katsotaan miten päästään mukaan ja suunnitelmat toteututuvat. Ekstrainnoissani olen huhtikuun puolessa välissä olevasta rotuyhdistyksen koulutuksesta, jonne sain peräti viisi kasvattiani Sirun lisäksi ilmottautumaan. Tosi kiva että saadaan nuoriso oppiin! Myös Rusti lähtee isoon maailmaan harjoittelemaan noutojuttuja. Sirulle on suunnitelmissa luonnetesti tuokokuun loppupuolella ja sinne ehkä jopa päästään (tähän mennessä kaikista nartuistani kukaan ei ole jättänyt juoksua tekemättä luonnestestipaikan vuoksi :D). Kop kop. laskeskelin, että seuraava juoksu voisi olla kesäkuussa, joten tiukille menee. Kevään aikana olisi myös tarkoitus korkata wt:n avoin luokka.

Maaliskuussa on talvinome, jossa olen tällä kertaa mukana tuomarin ominaisuudessa. Tosi kiva päästä tsekkaamaan tämän hetken nuorison taso. Toivottavasti saadaan paljon koiria paikalle. Talvinome onkin tänä vuonna vähän erilainen kuin aiemmin, tai oikeastaan tämä oli paluu juurille. Aluperin se olikin sellainen tapahtuma kuin nyt on tulossa, la on koe ja su treenataan porukalla. Tällä hetkellä nautitaan loistavista ulkoilukeleistä kun valon määräkin alkaa jos kasvaa. Sirulle on tarkoitus palautella vähän asioita mieleen juoksutauon jälkeen sekä korjata mm. pysäytykset kuntoon, ne on vähän päässeet huonommaksi… ohjausmatkat sinällään alkaa olla omasta mielestä riittäviä, mutta koiran kestoa siellä kaukana pysyä ohjattavana täytyy vielä parantaa.

Kaiken kaikkiaan aktiivinen vuosi taas tulossa!