13.2.2017 Sirun juoksu on alkanut

Sirun juoksu alkoi 8.2.2017 vajaat kolme viikkoa odotettua aiemmin. Hekan vierailu teki tehtävänsä ilmeisesti! Tämän viikon lopulla  käymme ensimmäisen kerran progessa. Jos juoksu sujuu niinkuin aiemmat, on siemennys viikolla 8.

Luomuastutuksen tärppipäivät olisivat todennäköisesti viikon 8 ma-ti, joten vähän yli tuon mennää. Siemennys tehdään tähystämällä suoraan kohtuun. Pakastesperma ei liikkuvuudeltaan tai eliniältään vastaa tuoretta, joten siksi ajoitus on erityisen tarkka. Jännittäväksi asian tekee se, että kaiken pitäisi mennä nappiin kokolailla kerralla ja mitään tietoa tiinehtymisestä ei ole, ennenkuin ultrassa tai koirasta jotain päällepäin näkyy. Ei ole toki luomuastutuksessakaan, mutta jos astutus onnistuu hyvin niin voi kuitenkin olla aika luottavaisin mielin ja toisaalta peliaikaa on enemmän niihin astutusyrityksiin, jos vaikka ei ensimmäisellä kerralla onnistukaan. Elämme siis jännittäviä aikoja :D

Jos on siis pentuja odottavilla jännät paikat, niin voin kertoa että niin on täälläkin. Siru on minulla töissä mukana ja aika tarkkaan sitä tulee päivän aikana seurattua. Omalle työteholle ja mielenerauhalle voisi olla parempi että koira olisi kotona ….