13.4.2015 Pirkan Damit, koulutusta

Lauantaina 11.4.2015 kävimme Sirun kanssa Pirkan Dameissa starttaamassa Mäntän Seudun Nuuskut Ry:n joukkueessa. Harmittavasti emme saaneet joukkueeseen enää täydennystä sairaslomalla olevan Nitron tilalle, joten menimme sitten Jaanan ja Bimun kanssa kolmen koiran edestä. Sijoitus oli tästä johtuen aika häntäpäässä joukkuekisassa, vaikka koirat ihan hyvät pisteet saivatkin. Siru oli oma reipas itsensä, mutta vähän se alkaa olla liiankin itsenäinen minun makuun. Tuli vähän sellainen olo, että olen vaan koiralle kuskina jotta hän pääsee starttaamaan. Tässä arvostelu, tuomarit olivat Susanna Särkijärvi ja Martti Kallio.

”Ohjaus: lähtee hyvin linjalle. 1. Pientä haparointia osittain ohjaajan ansiosta. Kauempi dami erinomaisesti. Pisteet 16/20. Markkeeraus: molemmat heitot jää näkemättä mutta hyvän vainun avulla selvittää molemmat damit. Pisteet 11/20. Haku: tuo lähimmän ja kauimman damin, liikkuu alueella hyvin, mutta nenä ei ole mukana. Pisteet 10/20. Yhteistyö: vauhdikas ja työintoinen koira, jolla tänään pientä epäonnea markkeerauksessa. Hyvässä yhteistyössä, kuuntelee pillin kohtuuhyvin myös hakualueella p. 15/20. Yht. 52/80.”

Me aloitimme markkeeraus/ohjausrastilla. Siru onnistui pummaamaan molemmat markkeeraukset tuijottaessaan lumoutuneena ampujaa… tuli ne sieltä kuitenkin, toinen oikein hyvinkin ja toinen sitten vähän haulla. Ohjauksessa oli myös motivointilaukaus, joka ei sitten tullut ihan linjan suuntana ja koira lähti vähän vasemmalta ohi. Korjasin sen takaisin ja haun omaisesti mun mielestä suoritti linjat, vaikka siitä ihan hyvin saatiinkiin pisteitä. Haussa sitten mentiin lujaa ja kauas ja se sitten näkyi huonona saaliina, kun aikaa oli vaan se kolme minuuttia. Eikä tullut hausta pois suoraan kun kutsuin, eli tiedetään mitä treenataan jatkossa. Hyvää: koiralla on rautaiset kisahermot, ihan samalla lailla tekee, oltiin sitten yksin tai kokeessa. Huonoa: hallinan puute ja ampuminen provosoi kovasti, jopa niin että keskittyminen tehtävään kärsii.

 

Sunnuntaina 12.4.2015 olimme kakararyhmässä Valkosen Esan koulutuksessa, jossa sitten saatiin lisää tasotsekkausta. Hallinta-teemalla tehtiin ihan kiva harjoitus, jossa koira lähetetään markkeeraukselle, pysäytetään, palkitaan heitolla ja tämän jälkeen saa hakea vielä markkeerauksen. Siru vaati muutaman toiston, että oivalsi idean, mutta istui sitten ihan nätisti  ja odotti heittoa. Ohjaajalle risuja epämääräisestä viittilöimisestä. Mä en näköjään pysty keskittymään enää siihen että ohjaan kunnolla, kun koiran tekemisiin pitää reagoida nopeasti….  toinen harjoitus missä motivoitiin aiemmin täytetty ohjauspaikka ampumalla, osoitti myös sen, että paukut on kova juttu. Sirulla oli vaikeuksia jättää paikka kun siirryttiin ja otettiin markkeeraus ennen ohjausta. Eli lisää näitä, myös meidän seuraaminen on ihan vaiheessa, se pitäisi oikeastaan saada ekaksi kuntoon. Riistoja näytin myös sitten pentuaikojen ekaa kertaa, lokki aihetti vähän puristelua, täytyy muistaa näyttää sitä uudelleen. Mutta hyvä aihiohan tuo kakara on, pitäisi vain muistaa tehdä perusasiat kuntoon ennen kuin alkaa ahnehtimaan lisää.

 

Koko kevään on ollut huono omatunto koirien treenin suhteen, kun ei ole ollut aikaa eikä jaksamista paneutua koko asiaan. Yllättävää kyllä, ne ovat kumpainenkin ihan kehityskelpoisessa kunnossa.  Työtä saa varmasti tehdä, jotta kesän tavoitteet täyttyvät, mutta kummallakaan ei ole tällä hetkellä (kop kop) mitään muuta isompaa ongelmaa kuin treenin puute. Tavoitteet voisivat olla vaikka Sirulle NOU1 ja Riesalle muutama onnistunut avostartti, ei välttämättä ykköstä, mutta että saataisiin tehdä koe läpi isommitta ongelmitta. Mä olen vaan kamalan laiska kokeissa kävijä, täytyy koittaa aktovoitua sillä(kin) saralla. Eipä niitä tuloksia kotiin kiikuteta.