13.4.2016 treenikuulumisia ja tulevia tapahtumia

Vähän iloisempia uutisia vaihteeksi;

Koekausi alkaa käynnistyä todenteolla ja Sirun ilmoitinkin jo helatorstain wt-kokeeseen Korpilahdelle ja vähän muuallekin, mutta noista sitten enemmän kun tiedän mahduttiinko mukaan. Erkki on tarkoitus vielä näyttelydebytoimaan ja päätin ilmoittaa Sirunkin samalla, tuomari on kylläkin sama kuin Kangasalan näyttelyssä viime vuoden lopulla, mutta eipä tuo nyt niin haittaa. Näyttelyjä pitäisi katsoa kyllä enemmänkin, tässä vaiheessa vuotta menee vaan nuo koestartit vielä ohi, kokeisiin pääseminen on kuitenkin aina epävarmaa.

Koekauden innoittamana teimme Nitrolle ja Sirulle viikko sitten laahausjäljet. Nitro jäljesti huolellisesti, vaikkakin aika varovasti. Se petrasi kuitenkin hyvin, lisää vaan harjoitusta niin itseluottamuskin kohenee. Siru ei sitten jäljestänyt yhtään :D. Ampui kuin nato-ohjus jäljelle ja kiisi siellä ympäriinsä löytämättä yhtään mitään. Sille tehtiin alokasluokan jälki ja eihän se kani kahdensadan metrin päästä löydy ilmavainulla. Tätä on nyt työstetty neljänä päivänä  eri pituisilla ja erilaisissa maastoissa olevilla jäljillä. Vein sitä myös ensin ihan hihnassa ja valjaissa, niin sain lähtövauhdin järkeväksi ja koiran nenän maahan. Eilen tein sitten parinsadan metrin jäljen useammalla kulmalla ja päästin Sirun sinne irti. Hienosti se jäljesti, vauhti oli tippunut puoleen ja pysyi lähes koko ajan jäljen päällä, sivuun ajauduttuaan hiljensi ja palasi jäljelle. Jätän tämän asian nyt hetkeksi hautumaan ja palaamme siihen myöhemmin.

 

Torstaina alkaa Nuuskujen taipparikurssi, jossa olen kouluttajan ominaisuudessa, Siru saa kuitenkin tulla autoon mukaan. Sen kanssa on nyt tehty paljon kaikennäköistä, joten pieni jäähdyttely tekee hyvää. Viikonloppuna onkin sitten mejäkurssi, johon menemme Riesan kanssa :). Kahden viikon päästä onkin kauan odotettu kasvattitapaaminen, joka on niin luksusta kiireisen alkuvuoden jälkeen! Tosi mukava nähdä Sirun sisaruksia!

 

Alla Erkistä napattu kuvailtalenkillä eilen. Se esiintyy ihan nätisti, yksin on kuitenkin tosi hankala saada sitä seisomaan kunnolla, kuten kuvasta näkyy…

 

Erkki 12.4.2016

Erkki 12.4.2016