13.6.2021 tuloksia, taipparitreeniä

Mennyt viikonloppu oli buukattu täyteen koiraohjelmaa, lauantaina Tellulle ja parille kasvatille harjoitustaippari, illalla treeniä, sunnuntaina Sirun kauden ensimmäinen koestartti Ähtärissä. Kiitos Sanni ja Heidi kun jaksoitte ajella! Kiitos myös Katille vinkeistä!

Liina ja Rocky osoittivat että vauhtia ja työintoa löytyy, Liina on tässä vaiheessa rutinoituneempi jo tekemään häiriön alla hommia. Liina on myös perusluonteeltaan näistä kahdesta rauhallisempi. Rockykin osaa kyllä, mutta vieras paikka, odottaminen ja katseleminen kun muut tekee, lisäsi kyllä intoa mutta ei niinkään järkeä. Riistan käsittely kummallakin moitteetonta, veteen mennään reippaasti ja haussa taatusti katetaan riittävästi maastoa.

Liina , Korven Akan Krappakana

Tellu alkaa olla hyvinkin taipparikunnossa. Aina voi tietysti jotain yllättävää sattua, mutta tällä hetkellä ei ole moitteensijaa sen tekemisessä. Siltä puuttuu se Sirulla ja Rockyllä oleva reikäpäinen raivo tehdä hommia, mutta ehkä juuri siksi se on aika helppo koulutettava kun malttaa ottaa ohjeita vastaan. Se imee kuin sieni itseensä kaiken mitä sille opettaa, joten varovainen täytyy olla senkin kanssa, ettei tule opettaneeksi sille mitään mistä voi olla myöhemmin haittaa. On näillä omat vinkeensä kaikilla.

Sirun startti sunnuntaina mukaili aika lailla poikansa touhuja lauantaina. Vauhtia riitti, keskittymiskykyä ei niinkään. Olen pitänyt sitä nyt tosi pienellä treenillä jotta päästäisiin ilman sairaslomaa kokeisiin tänä kesänä. Viime kaudella selkä vihoitteli ja vesitti useamman startin. Koira näyttäisi olevan kunnossa kyllä ainakin tällä hetkellä, mutta joutenolo ennen koetta ei ole hyvä vaihtoehto. Liikaa intoa joka purkuu sitten kokeessa säheltämisenä. Oli kyllä vaikea koekin meille, kaikki Sirun heikot paikat oikeastaan samassa kokeessa. Pienellä alueella paljon tehtäviä, jotka osin limittyivät toisiinsa, kova tuuli joka toi hausta hajua ihan väärissä paikoissa :D, sekä maasto joka kovasti houkuttelee ottamaan kovaa maata jalkojen alle. Markkeerauksissa vedessä on ongelmia edelleen, täytyy nyt jättää ohjaaminen vedessä vähäksi aikaa ja keskittyä vain markkeerauksiin. Haku sujuu edelleen moitteetta, vaikka vähän siinäkin jalat vei väärille alueille. Mutta ekat kokeet on aina vähän kuumottavia.

Muutama startti on kesälle suunnitteilla, katsotaan miltä tilanne alkaa näyttää kun saa sille vähän treeniä alle.

Tahvo (Korven Akan Kräkki) sai sunnuntaina NOU1-tuloksen Liperissä! Onnea ja kiitos Eetu! Vähän aina jänskättää miten kaukana asuvat pärjäävät, mutta ihan hyvin ilmeisesti!