14.5.2018 Selkie WT-koe 5.5.2018, flattien wt-mestaruus

Toukokuun alussa oli Sirun toinen wt-startti avoimessa luokassa. Joensuussa oli Pohjois-Karjalan Noutajakoirayhdistys Ry:n järjestämä koe, joka oli samalla flattimestaruus ko lajissa. Tottahan sinne piti lähteä! Meidän tehotiimi starttasi kohti itää jo perjantai-iltapäivällä ja olimmekin hyvissä ajoin perillä.

Lauantai-aamuna ajeltiin puolen tunnin ajomatka koepaikalle. Keli oli koko päivän kalsea, lumet olivat juuri sulaneet ja aurinko ei hellinyt, onneksi ei aamun jäkeen satanutkaan. Koepaikka oli mäntykangasta, jossa oli maastonmuotoja vaikka muille jakaa. Hieno paikka! Kotimatkalla aurinko sitten kyllä helli meitä jo ja tuntui että maisematkin olivat vihertyneet kummasti poissaoloaikana. Tämän hetken helteissä koko päivä tuntuu niin kaukaiselta, vaikkei siitä ole kuin vajaaa pari viikkoa!

Tuomareina toimivat Pauliina Ahola ja Pekka Tepponen. Avoimen luokan rastit menivät suoritusjärjestyksessä seuraavasti:

3. rasti walk up parityönä harjun päällä. Lähdettiin liikkeelle, vasemmalle puolelle tuli sivulle kaksi laukausta ja yksi heitto rinteen alaosaan n. 60m?. Heitto näkyi huonosti, kuten myös putoamispaikka. Toinen koira otti ensin lyhyen ohjauksen damin putoamislinjalta. Matkaa varmaan vaan n. 15m, mutta koira katosi heti näkyvistä jos meni damin paikan ohi kohti markkeerauasta alarinteeseen. Siru aloitti ohjauksella, pysähtyi hienosti, mutta ei pysynyt oikealla alueella heti, vaan jouduin kutsumaan lähemmäs ja laittamaan uudelleen lähihakuun. Dami kuitenkin ylös. Parimme otti ylös markkeerauksen. Sitten koirakot vaihtoivat rivissä paikkoja ja sama toisinpäin, kuljettiin taas eteenpäin, tuli laukaukset ja heitto. Pari otti ensin ohjauksen ja Siru sitten markkeerauksen, jota vähän rengasti ennenkuin se löytyi. Palauttaessa yritti juosta ohitseni ja nappasin siltä vähemmän nätisti damin suusta, siitä tuli vähän sanomista, ihan aiheesta. pisteitä 16p.

1. rasti kakkosmarkkeeraus alas rinnettä vajaaseen 45 asteen kulmaan. Matkat n. 40-50m. Matkalla ja putoamispaikalla jonkin verran puun oksaa maassa ja puustoa. Koiran sai lähettää haluamassaan järjestyksessä noutoon. Tässä ei kauaa nokka tuhissut, 20p.

2. rasti ohjaus rinnettä viistosti sivuttain, matkaa ehkä n. 70m. Tuuli ja hajut vetivät koiraa alas notkoon, josta kutsuin taas useamman kerran lähemmäs ja lähihakuun. Siru pysähtyy kyllä, mutta hermo ei kestä tehdä lähihakua kuumottavassa tilanteessa vaan se alkaa heti laajentaa aluetta. Työlistalle tämä! Pisteet 146.

4. Rasti. Linja tällä kertaa viistosti ylös rinnettä. Dami oli piilotettu kannon yms juureen ja koira joutui sitä vähän kaivamaan. Tämä meni hyvin! Otin tarpeeksi ennakkoa pysäytykseen tai sitten Siru sai itse hajun ja himmasi jo valmiiksi. Pisteet 20p.

5. rasti drive lammen vastarannallla. Parityö. Drivestä tuli ykkösmarkkeeraus lammen oikeaan reunaanm jonka oikeanpuoleinen koira otti ylös. Drive jatkui ja meille tuli heitto ihan rannan tuntumaan avoveteen. Pillitin varmuuden vuoksi ettei koira nouse maalle, koska lampi on helppo kiertää, pisteitä varmaan siksi 18p. En ainakaan keksi mistä muusta ne pari pistettä olisivat lähteneet.

Mukavat simppelit tehtävät, joissa haaste tuli maastosta. Tykkäsin! Tuloksena avo1 88p, luokan 3. paras ja paras avoimen luokan  flatti!

Riitta Koivisto

FI22544/14

skn Korven Akan Tuittu

20

14

16

20

18

88

AVO1

3

 

 

Tässä meidän reissutiimin koirat, eipä mennyt huonosti muillakaan! Vaemmalla oleva Ripa oli alokasluokan 2. hienolla tuloksella ALO1 90p! Keskellä oleva Becky veti tyylikkäästi voittajaluokasta neljännen sijan VOI1-tuloksella 86p! Hyvä me 😀

 

31956059_2180013138682414_3549098958934507520_o