14.7.2016 hakutreeniä

Eilen kävimme Lahtisen Sannan kanssa treenaamassa hakua ja vähän muutakin huippumaastoissa. Hyvä vapaa haku koiralla tuntuu olevan nykyään katoava luonnnvara ja koska kyseessä on kuitenkin yksi metsästyskoiran perustaidoista, niin toki sitäkin pitää harjoittaa. Täytimme lahdenpohjukkaan 10 damin haun niin että koirat katselivat kallion päältä (josta myös kuvat otettu). Vesialueelle 6kpl ja heinikkoon 4 kpl. Alue ei ole suuri, mutta maastonvaihtelut ovat ja se aiheuttaa aina vaan ainakin kaikille omille koirille alussa päänvaivaa.

 

DSC_2827

maaalueen täyttö, Leevi tarkkana.

 

Vesi oli tosi korkella, vesialuuen ”vesi” on normaalisti mutaa, jossa on jotain senttejä vettä päällä. Nyt koko alue taisi olla koiralle uitavaa. Ensimmäinen dami oli heti avoveden takana olevassa heinässä tärppinä, sen jälkeen vielä 5 damia avovedessä, joka ei tosin tässä näy. Heinikon takana menee uoma, johon nyt veden ollessa korkealla, pystyy soutamaan ja muodostaa n. 5 m leveän alueen, jonka reunoilla damit olivat. Ideana se, että kun koira menee uiden riittävän kauas tai tulee heinästä veteen, se saa  heti havainnon damista.

 

DSC_2826

vesialue

 

Haku meni hyvin kummallakin, kumpikin toi 7/10 kattaen koko aluetta. Teimme vielä ohjauksen josta ei tullut napattua kuvaa, sekä Leeville kakkosmarkkeerauksen. Oli melko tyytyväinen näköisiä koiria kun lopetettiin. Koirat saivat vielä uida mennen tullen lähetyspaikalle, jonne oli rannasta matkaa muutamia satoja metrejä. Sirulla on tällä hetkellä joku toisen lähetyksen syndrooma, teki kummallekin alueelle ekan damin tuotuaan seuraavassa lähetyksessä pikku lenkin ja tuli pois. Täytyy varmaan odottaa kauemmin ennekuin antaa lähtöluvan, kun aivot jää lähetyspaikalle. Liika into vähän kostautuu vielä, kun kokemus puuttuu.

 

DSC_2832

Siru on tehnyt haun ja katselee Leevin suoritusta 😀

 

 

Lopuksi vielä treenikamut yhdessä. Vaikkei näistä nyt vanhempia tulekaan ainakaan toistensa kanssa, ovat ne silti ihan huippu pari.

DSC_2835

Leevi ja Siru hetkeä ennen uimaan lähtöä treenipaikalta