15.1.2019 talvisia kuulumisia

Lenkkipolut ovat hautautuneet lumeen ja myös latujen alle ja kun oma kunto ei ainakaan vielä salli kuin muutaman sadan metrin mittaisen lumikenkäilyn kerrallan, täytyy koirille keksiä muuta ohjelmaa. Hihnalenkkeilyllä ei flattien energiaa pureta, joten tamppasin lumikengillä (jaa koirat tietysti auttoivat) ohjauslinjoja ristiin rastiin pellolle. Toivottavasti saadaan ne pysymään auki! Tavoite olisi tehdä ristikko, jossa on paljon risteyksiä ja niin paljon muistipaikkoja, että hyvämuistinen flatti saadaan höynäytettyä 😀

Muutama treen on jo tehty ja tosi kivalta näyttää, Sirua pystyy jo ohjaamaan yli tyhjien kulmien ja toivottavasti saadaan kestoa ja sitkeyttä kuunnella ja toteuttaa useampi suunnanmuutos ennen damille päätymistä. Hauskana yksityiskohtana se palauttaa samaa reittiä kuin on mennyt, ainakin vielä. Ei siis oikaise polulta toiselle, vaan juoksee kaikki samat käännökset kuin mennessäkin. Riesa on myös mukana ja hyvin tuolla saa koirat väsytettyä. matkat ovat pitkiä ja vaikka polkuja menevätkin, niin hommia saa kyllä koirat tehdä. Ja tietysti saavat myös aivoille hommia samalla.

Tässä alla eilinen setti, jossa Sirun juoksemat ohjaukset. Lähetys kahden puolen peltoa.

50751002_2578427972174260_3357109909303853056_o

 

Juoksua ei vielä kuulu ei näy, vaikka koira jo hetken oli sen oloinen. Tosin se aina tekee juoksun aika pitkän kaavan mukaan ja olen yhä toiveikas, että se alkaisi lähiviikkoina.

Rodun fb-ryhmässä oli mielenkiintoinen keskustelu siitä mitä pennunostajat odottavat yhdistelmältä ja kasvattajalta ja toisaalta mitä kasvattajat toivovat pennunostajilta. Terveyttä ja pitkää ikää sekä tervepäisiä rodunomaisia koiria me varmasti kaikki haluamme.

Hassua että noutolajit mielletään usein työläiksi ja vaikeiksi, siihen olisi hienoa keksiä jotain millä kynnystä saadaan alemmas. Toisaalta olen kyllä edelleen sitä mieltä, että siihen löytyy aina aikaa mikä oikeasti kiinnostaa. Flatti on monipuolinen rotu ja lajitarjonta on nykyään laaja, eikä nome ja wt taida olla kovin monella ykköslajina. Harmi, omat koirat tykkää siitä ainakin hurjasti ja kun metsästyskausi on niin lyhyt niin sillä ei näiden noutohalua kyllä tyydytetä.