15.6.2015 vkl:n tuloksia :) !!!!!!!

Eipä ole hetkeen ollut näin hektistä viikonloppua!

Lauantaipäivän kruunasi Tuomaksen soitto, Ukko (Korven Akan Elämänilo)  oli mennyt  taipparit läpi Suonenjoella! Tosi mahtavaa! Koiran kyvyissähän ei ole mitään epäselvää ollut pitkään aikaan :)

Lauantaina myös Siru starttari Mäntän Seudun Nuuskut Ry:n saaden helposti NOU1:n. Vähän olin itse kylmä hiki otsalla etukäteen, tiistaina kävimme tekemässä kenraaliharjoituksen ja maa-alueen ekoista riistoista oli tosi tiukat otteet. Sirulla ei ole riistan kanssa ollut koskaan mitään ongelmia joten huolestuin ihan tosissaan. Taippari ei kuitenkaan olisi voinut paremmin mennä. Syystä tai toisesta koira oli tiistaina vaan tosi levoton. Onneksi lauantaina ei moisesta näkynyt mitään merkkejä. Olipa ilo olla taippareissa, kun koira hanskaa hommansa noin hyvin!

Tuomarina oli Vesa Hieitkko, tässä vielä koepöytäkirja:

1. Sosiaalinen käyttäytyminen: tasapainoisen oloinen koira.
2. Uimahalu: määrätietoinen veteenmeno, ui hyvin.
3. Hakuinto: hyvällä vauhdilla ja innolla hakualueella työskentekevä koira. Noutohalu: nopeat riistan ylösotot.
4. Nouto-ote: pehmeät varmat otteet.
5. Palauttaminen: suoraviivaisesti ohjaajalle.
6. Reagointi laukaukseen: rauhallinen ja tarkkaavainen.
7. Itseluottamus ja aloitekyky: erinomaiset tehtävissä.
8. Yhteistyö: erinomainen.
9. Yleisvaikutelma: erittäin työhaluinen nuori koira, joka osoittaa tehtävien aikana hienoja ominaisuuksia jatkoakin ajatellen.

Siru 13.6.2015

Siru ja kunniakirja  13.6.2015

 

Sunnuntaina 14.6. suunnistimme Jatkolan Minnan kanssa Lappajärvelle Jyry Tuomisen tuomaroimaan avoimen luokan kokeeseen. Minna ja Pasi nappasivat upeasti AVO1-tuloksen. Riesa sai AVO3. Olen tyytyväinen tulokseen, eka avostartti kuitenkin. Vähän jäi kuitenkin kaivelemaan luokattoman huono ohjautuminen ja koiran laamailu haussa ja riistankäsittelyssä (pudotti mm. yhden riistan varpailleni ). Markkeeraus meni kuitenkin hienosti, koira oli tosi hyvin hallinnassa (paitsi siinä ohjauksessa) ja äänetön. Luulen että siltä loppui vähän kunto, maasto oli aika raskasta. Tähänkin täytyisi alkaa panostamaan ihan tosissaan, Riesa on kuitenkin iso raskas koira ja sen pitäisi olla paremmassa lihaskunnossa. Että työsarkaa kyllä riittää vielä. Mukava kuitenkin nähdä, että koiralla on mahdollisuus tulokseen avoimesta luokasta.

Avoimen luokan tulostaso ei päätä huimannut, kokeessa oli kuitenkin paljon nuoria koiria, Riesa ja Pasi taisivat olla vanhimmasta päästä. Koe oli oikein mukava, siinä ei ollut moitteen sijaa, koirat eivät vaan olleet ihan tehtäviensa tasolla.

 

Tässä Riesan koepöytäkirja:

1. haku: koira saisi olla selvästi määrätietoisempi työssään, löytää 3/5.
2. ohjattavuus: koiran ohjautuvuus ei riitä tähän luokkaan.
3. paikallistamiskyky: koira muistaa ja paikallistaa hyvin näkemänsä pudotukset ja noutaa ne.
4. riistan käsittely: palauttaa suoraan ohjaajalle, joidenkin luovutusten kohdalla huolimattomuutta ja epävarmuutta.
5. yleisvaikutelma: hyvän markkeeraustyön tehnyt koira, jonka ohjattavuus ei ollut luokan vaatimalla tasolla. tämä yhdessä haun tehottomuuden kanssa alentavat palkintosijaa.

 

Samaisessa Lappajärven kokeessa voittajaluokassa tuli ensimmäinen VOI1-tulos tollerille, Siipiveikon Variksenviejälle!

 

(päivitetty Ukon, Sirun ja Riesan tietoihin koetulokset :))