Latest News

15.8.2016 kyyhkymetsällä, flattimestaruusturistina = loma!

Viime perjantai oli allekirjoittaneelle ensimmäinen lomapäivä ikuisuuksiin ja sitä juhlistettiin laittamalla kello soimaan 3.30, jotta päästään Sirun kanssa kyyhkypassiin! Saalistakin tuli ja ipanan riistankäsittely on nyt moitteettomaksi todettu myös lämpimällä riistalla. Suuri plussa oli myös se, että koira toimi ihan just samalla lailla kuin aina muutenkin; malttoi odottaa rauhassa lupaa noutoon, vaikka välillä joutui odottamaan pitkäänkin, eikä muutenkaan aiheuttanut mitään yllätyksiä. Kyyhkypassi on varmastikin nuorelle koiralle mukavampi tapa aloittaa metsästys kuin sorsastus, jossa mahdolliset haavakot on haettava mahdollisimman nopeasti talteen ja koira saattaa kuumua liikaa.  Kiitos Jannelle tästä tilaisuudesta!

Siru polleana;

 13895313_1430910920259310_5994441789642841813_n 13962711_1430910880259314_5917436120258436456_nMyös Nitro on ollut kyyhkymetsällä ja osoittanut toimivuutensa siellä. Janne Ja Nitro tekivät ensimmäisen nomestarttinsa lauantaina vaatimattomasti flattimestaruudessa.  Nitron kokeen haku osoittautui haastavaksi ja vain Nitro ja kaksi muuta koiraa olivat kiinni ykköstuloksessa päivän päätteeksi. Jäljellä kävi sitten niin, kuin nuorille koirille joskus käy, kani ei löytynyt jäljen päästä. Nitro oli käynyt lähimmillään n 40 m päässä kanista. Takana oli kuitenkin rankka päivä, joka aloitettiin näyttelyosuudella, joten ei ihme että paras isku oli jo tuossa vaiheessa päivää ohi. Näyttelyosuudessa Nitro valittiin jatkoon, muttei sijoitettu. Koiria oli yli 40 kpl ,joten ihan hyvä suoritus kummassakin osuudessa!

Tässä Nitron näyttelyarvostelu: ”2-v uros, sopivan kokoinen, hyvä kaulan pituus, kaunis pää, mutta runko vielä kesken, kehitys vielä kesken. Esitetään hyvin”. Tuomari Kati Lagerstram. Pisteet 9p.

Koeosuuden kokonaisvaikutelma: ”Erittäin innokas ja vauhdikas koira, joka voisi olla hieman helpommin hallittavissa. Koira osoittaa hyvää paikallistamiskykyä, joskin ohjaajan toimesta kakkosmarkkeeraus epäonnistuu. Koira on tänään hyvin ohjattavissa. Koira esittää kattavaa hakua. Kokeen lopuksi koira ei suoriudu hakutehtävästä”. Nomeb ALO-2. Vaikka mukaan muutama kauneusvirhe mahtuikin, on kehitys keväästä ollut tosi hurjaa, hyvä Janne ja Nitro!

 

Tänään aloitin Sirun kanssa treenit juoksutauon jälkeen. Kolmen viikon loma on tehnyt kumnmallekin hyvää. Vaan kun muistaisi itse olla johdonmukainen lähihallinnassa, niin ehkä saisin senkin kuntoon joskus.. vähän väliä se treeneissä edistää kun en ole itse tarkkana. treenit sinällään meni varsin hyvin. Ensin tehtiin treenikamu Pasille markkeerausharjoitus, jossa vene liikkuu joka heiton jälkeen. Teimme kakkosmarkkeerauksia niin, että ensin haettiin se ensin heitetty. Matkat olivat melko lyhyet, ideana oli saada koira lähtemään suoraan osoitettuun suuntaan vaikka toinen heitto ja dami olivat häiriönä. Näitä pitäisi tehdä Sirullekin. Heittojen jälkeen vein dameja vastarannalle ohjaukseen. Matka n. 40-50 m viistosti kohti rantaa. Lähimmät näkyivät kaislan edessä ja lisäksi heitin kaislan sisään pari damia. Siru aloitti ja ui kahdella ekalla lähetyksellä määrätietoisesti Pasin ekalle markkeerauspaikalle 😀 Okei, se oli melkein reitillä, mutta silti… Nooh, pantiin Pasi näyttämään mallia ja sitten alkoi sujua. Kolmannella lähetyksellä Siru teki vielä pienen kaaren, mutta loput meni suoraan. Ja kaivoi myös sen kauimmaisen sieltä kaislikosta hienosti! Matka ei ollut pitkä, mutta viisto linja, markkeerauspaikan läheisyys ja lumpeet joita oli paljon, selvästi vaikeuttivat tehtävää. Mutta tyytyväinen olen, näitä lisää! Lopuksi vielä haku, jossa 7  damia maalla ja 5 vedessä. Pasi haki kaksi , Siru loput. Jokohan meidän haku alkaisi kulkea…

 

13906752_1433904186626650_6597720088202475639_n

heittäjän innokas apulainen