16.9.2019 tuloksia ja kuulumisia

Syksy on metsästyskoiran kiireisintä aikaa ja siten omistajankin. Lisäksi koekausi loppuu taas ihan kesken, joten tuntuu että puoliakaan ei ehdi tehdä mitä pitäisi. Riesa on käynyt ahkerasti sorsalla ja kanalintukausikin on avattu onnistuneesti. Lintuja tuntuu nyt olevan runsaasti.

Sirun kanssa väännetään edelleen kontaktista ja siitä kuka päättääkään mihin ohjauksessa mennään… tästä tulikin vähän isompi ongelma kuin alkuun kuvittelin. Tietääpä taas mitä talven tehdä. Harmittaa, kun nyt jo toinen koe meni mönkään ohjauksen vuoksi, kaikki muut näyttäisi nyt kulkevan hyvin ja ihan ykkösen kunnossa koira onkin muutoin kuin ohjattavuuden osalta.

Kävimme hakemassa voi3-tuloksen Jurvasta 8.9.2019. Koe oli helppo, jopa se ohjaus joka tössitiin Sirun kanssa. Tässä arvostelu:

haku:liikkuu hyvällä vauhdilla kattaen koko alueen ja käyttäen hyvin vainuaan ja tuo tehokkaasti vainuaan (?)

ohjattavuus:koiran luottamus ohjaajaan ei riitä tehtävän selvittämiseen.

paikallistamiskyky:2m. näkee molemmat heitot ja noutaa riistat itsenäisesti. 1m. näkee heiton.

riistan käsittely:hyvät otteet, palautukset, luovutukset.

passityöskentely:tarkkaavainen passissa.

muut ominaisuudet:hyvä yhteistyö, hyvä laukauksensietokyky.

yleisvaikutelma:tasaisella mutta tehokkaalla tavalla työskentelevä koira, joka esittää tänään erinomaista hakutyöskentelyä. Onnistuu myös markkeeraustehtävissä. Epäonnistunut ohjaustehtävä pudottaa palkintosijaa.

tuomarina Pekka Uusimäki, VOI3

Rusti kävi nappaamassa toisen sertin Ruoveden ryhmänäyttelystä ja myös kokeissa on mennyt hyvin. Viimeisimpänä nomeb alo2-tulos Jurvasta 7.9.2019, jossa oli tosi lähellä tulla siirto avoimeen luokkaan! Nekku ja Olli saivat Oulusta eilen myös nomeb alo2-tuloksen.

alla muutamia kuvia elokuun lopusta ja syyskuun alusta.

kuva Maija Haltsonen
kuva Kirsi Kurppa
kuva Maija Haltsonen. Likka, Siru, Sani ja Becky
Likka ja Siru Kimmo Rampasen kuvaamana Jämsän Hankkijan koirapäivässä