17.7.2016 Sirulle Nomeb-alo 2

16.7. oli oman yhdistyksen alokoe Vilppulassa. Saaliiksi lieväksi pettymykseksi 2-tulos. Joka EI ole huono juttu, Mutta Siru oli jotenkin ihan epäbalanssisa kokeen ajan. Ohjaukset takkusivat (vaativat usemman lähetyksen), haku oli taas vähän tehotonta, liikkui kyllä, mutta vähän väärällä alueella ja riistaakaan ei sitten tietenkään löytynyt niin hyvin kuin olisi voinut. Se myös palasi tyhjänä takaisin useamman kerran. Ilmiö, joka treeneissä on jo lähes kadonnut, mutta näykyy vielä koetilanteessa.  Muutenkin koira oli vähän muissa maailmoissa. Viime ajat on olleet aika rutistusta lajin parissa, paljon treeniä ja monta starttia, joten voi olla ihan väsymystäkin. Tai sitten se juoksu, joka on tehnyt tuloaan jo hetken. Tosin täytyy sanoa, että kokeen tulokset nähneenä ja sen, että kukaan koirista ei tehnyt hakua ihan puhtain paperein, ei niin kovin tyytymätön voi olla.

Lähiajan suunnitelmat ovat laiskottelu harrastuspuolella, jos Siru vaikka keksisi aloittaa juoksun ja päästäisiin sitten vielä loppukaudesta kokeeseen.Tänään käytiin tekemässä vielä treeni koepaikalla riistalla, uusittiin vesiohjaus ja isompi haku ja nyt meni jo paremmin. Toki paikatkin olivat tutut. Hausta tuli kuitenkin kaikki riistat, myös kauimmainen ja lähin, jotka jäivät eilen tulematta.

arvostelu, tuomarina Tuija Hukkanen

haku: ensimmäisessä osiossa saa ristaa ylös. Haun toisessa osiossa liikkuu laajalla alueella, voisi selkeästi keskittyä paremmin annettuun tehtävään. Tehtävään käytetään runsaasti aikaa, jotta haluttu tulos saadaan aikaan, joskin koira olisi voinut olla tehtävässä määrätietoisempi ja tehokkaampi.

ohjattavuus: maaohjaus: tarvitaan uudelleen lähetys, jotta lintu saadaan talteen. Vesiohjaus: tarvitaan useampi lähetys, jotta koira saadaan etenemään osoitetulla linjalla. Kun koira saadaan etenemään rannasta osoitettuun suuntaan, tehtävä saadaan suoritettua.

paikallistamiskyky: havaitsee molemmat heitot, noutaa ne itsenäisesti ja määrätietoisesti.

riistankäsittely: moitteetonta koko kokeen ajan.

passityöskentely: seuraamistilanteessa on hyvin ohjaajan hallinnassa.

muut ominaisuudet: hyvä laukausen sietokyky.

yleisvaikutelma: noutaja, joka on hyvässä yhteistyössä ohjaajansa kanssa. Puute hakutehtävässä tulee alentamaan sen saamaa palkintosijaa.

 

Tässä muutama Janne Antilan ottama kuva kokeesta ja tämän päivän treenistä:

 

 

IMG_0172IMG_0098

IMG_0162

IMG_0108

IMG_0142

IMG_0178