18.1.2015 treeniä ja sivujen päivitystä

Sivut edistyvät pikkuhiljaa. Muistoissa- ja koirat -sivut ovat valmiit, kasvateista Iloiset -pennut ovat valmiina muutamaa pikkuviilausta lukuunottamatta. Muumit joutuvat vielä odottamaan hetken.

Eilen käytiin treenaamassa Johannan, Ruskan ja Elman kanssa. Ihan perusasioitten äärellä oltiin :) puhuttiin siitä kuinka etuoikeutetussa asemassa me, joilla on ennestään akuinen koira, ollaan koirattomiin pennun tullessa taloon. Hyvin koulutettu (of course!) vanhempi koira opettaa pennulle tavat vähän sillein vahingossa ja purkaa sen energian leikkittämällä. Toki sitten saa olla tarkkana siinä, että kakarakin saa tarpeeksi omaa aikaa ihmisiltä. Mutta arkielo on varmasti paljon helpompaa verrrattuna moneen yksin teinikoiran kanssa elävään talouteen.  Ei tokikaan päde kaikkiin tapauksiin, kummassakin on omat hyvät ja huonot puolensa..

 

Koirat teki kivasti töitä. Sirusta on tulossa varsin itsenäinen nuori nainen, sen kanssa voi olla tulevaisuudessa hieman näkemyseroja tehtävien suorittamistavasta. Mummon tyttö ihan selkeesti <3!  Riesa oli oma innokas kuuliainen itsensä. Sen kanssa täytyy selkeästi miettimään vaikeampia treenejä, koiralla varmaan riittäisi potkua kunhan ohjaaja saisi itsensä päivitettyä.