18.9.2017 Sirulle toinen avo1!!! Kuulumisia

Olipahan taas tapahtumarikas viikonvaihde! Perjantaina tulivat Myrtti ja Rusti hoitoon lauantaihin saakka. Niillä oli hyvin seuraa toisistaan ja oli hienoa päästä seuraamaan niiden touhuja. Myrtti on aivan mahtava. Ihan kuin Siru, muttei sitten kuitenkaan. Selkeästi rauhallisempi, osaa olla kotonaan missä vaan, eikä hätkähdä mitään. Rusti on vielä paljon pentumaisempi, vaikkei kakaroilla paljon ikäeroa olekaan ja myös hiven kontaktinhaluisempi.  Kuvia tulossa lähiakoina tästä kaksikosta.

Erkin ja Vinhan kuulumisia; Erkki oli lauantaina ja sunnuntaina vähän kokeilemassa työntekoa. Varmuuden vuoksi se sai kipulääkettä ennen ja jälkeen sekä back on track-loimen niskaansa. Eilen oli havaittavissa makuulta noustessa pientä jäykkyyttä, mutta ei ontumista.  Tänä aamuna ei edes jäykkyyttä. Varovasti lisätään nyt liikunnan määrää ja katsotaan mitä tapahtuu. Mutta paljon parempi se on joka tapauksessa, kun etukäteen ajattelin. Vinha leikattiin viime tiistaina, kummatkin kyynärät operoitiin. Olkanivelet jätettiin rauhaan, koska niissä näkyneet muutokset olivat jo alkaneet parantua itsestään levon aikana. Ja tätähän ortopedikin vähän ennusti. Nyt on edessä pitkä ja hermoja raastava kuntoutus. Onneksi potilkas ei ole kipeä, mutta juuri siksi ei todellakaan ymmärrä, miksei saa tehdä mitään… Pitkää pinnaa Terhille perheineen ja tsemppiä <3

Riesa on kunnostaunut sorsa- ja kanalintumetsällä viikonlopun aikana. Hienosti etsii lintuja ja merkkaa niiden paikat :)

Nitro sai lauantaina Teiskosta ALO3:n, ohjausriistan vaihto hakualueen riistaan ei ihan kuulunut ohjelmaan. Koira on taidollisesti jo ihan taatusti avoimessa luokassa, mutta aina tulee kokeessa jotain yllättävää eteen. Onneksi tulee talvi ja koetauko, ensi vuonna koira on taas aikuisempi ja valmiimpi.

Sirun kanssa päästiin varasijalta Kiharamestaruuden avoimeen luokkaaan Teiskoon. Treenattu on tasan kerran mestaruuden jälkeen ja lisäksi tein sille tehokuurin sitä meidän murheenkryyniä seuraamista… jotenkin oli sellainen fiilis että koira on niin hyvässä iskussa kuin voi olla. Ja vähän ehkä mestaruuden jättipotin jälkeen myös takki oli tyhjä itselläkin.

Koe oli tosi mukava. Hauskasti tehtävät samassa järjestyksessä kuin Keuruun kokeessa, vaikka toki maasto teki omat haasteensa. Koe alkoi kakkosmarkkeerauksella hyvin peitteiseen maastoon vesialueelle. Ensin heitettiin veneestä vasemmalle  ahvenvitaan tavi, joka katosi täysin näkymättömiin ruskena kasvuston sekaan. Sen jälkeen samasta veneestä oikealle lokki, joka tippui kyllä avoveteen (?), ainakin se loiskahti komeasti, mutta lähetyspaikalta sen paremmin koira kuin ohjaajakaan ei nähnyt kuin ruohoa. Matkat olivat lyhyehköt. Siru haki ensin lokin. Tavin se kaivoi hienosti vidan seasta pyörien alueella kunnes löysi riistan.

Tämän jälkeen siirryttiin muutama metri ja otettiin ohjaus 90 asteen kulmaan markkeerauspaikasta. Ohjaukselle oli tullut motivointilaukaus koiran palauttaessa jälkimmäistä markkeerausta. Matka taas aika maltillinen, mutta maasto oli se juju tässä. Ensin oli reilut 10 m heinää, jonka jälkeen muutaman metrin kaistale avovettä, jonka jälkeen taas ihanaa ahvenvitaa. Vesirajassa veden alla oli myös kivivä, jotka näppärästi sotkivat koirien pasmat niiden tultua veteen saakka. Sirukin liukasteli niillä hetken, mutta otti sitten suoran linjan kohti heinäsorsaa. Painoin sitä koko ajan eteenpäin, veteen päästyään olisi mennyt varmaan vähemmilläkin käskyillä. Mutta ahvenvita hidasti sen vauhtia niin paljon, että se alkoi etsiä riistaa myös sivuiltaan katseella, joten ajattelin ottaa varman päälle.

Lopuksi haku. Kolmella riistalla näin sen saapuvan hajukenttään ja jäävän tutkimaan aluetta hidastaen vauhtia kunnolla! Wuhuu :D. Eli samoin kuin markkeerauksessa, jäi alueelle saatuaan vainun. Joko sille on tullut vähän järkeä tuohon hommaan, tai sitten maasto oli vaan niin raskas, ettei päässyt riittävän lujaa mennäkseen yli hajualueista. Toki se sitten kaahasi haussa taas vähän väärällä alueella ja neljäs riista vaati tosissaan töitä löytyäkseen. Parempaan suuntaan ollaan menossa,  mutta kyllä tuossa vielä työsarkaa riittää. Siru kuitenkin vakuutti tuomarin, tuloksena hienosti AVO1 ja seuraavaksi voittajaluokkkaan!

Joka saa jäädä ensi vuoteen totisesti! Itsellä voi mennä vähän aikaa sulatellessa sitä, että taloudessa on nyt ekaa kertaa ikinä voittajaluokan koira!

Tässä Sirun arvostelu, tuomari Pasi Majuri:

haku: tekee erittäin hyvää ja suhteellisen tehokasta hakutyötä kattaen alueen kaikki osat.
Ohjattavuus: saadaan nopeasti ja vaivattomasti ohjattua riistalle! Erinomainen suoritus.
Paikallistamiskyky: havaitsee molemmat pudotukset, jotka noutaa nopeasti ja suoraviivaisesti. Erinomainen suoritus.
Riistankäsittely: moitteettonta, varmat luovutukset.
Passityöskentely: ohjaajan hallinnassa.
Muut ominaisuudet: laukausvarma.
Yleisvaikutelma: erittäin vauhdikkaalla tyylillä työskentelevä koira, jota ohjataan hyvässä yhteistyössä miellyttävästi. Selvittää tänään kaikki kokeen tehtävät vaivattomasti. ”AVO1

 

21544140_1905316462818751_3680623052822626267_o