19.10.2015 akkujenlataus vkl takana, Sirun tasotsekkausta

Pitkästä aikaa oli ohjelmaton viikonloppu, ei tarvinnut herätä mihinkään aikaisin, ei aikatauluja muutenkaan, ihan luksusta!

Karlssonin Sanna tuli pikavisiitille pe-la ja ehdittiin tehdä vähän tasotsekkausta koirille ja Sirulle opettaa ihan uuttakin. Olen jättänyt saamattomuuttani lähihaun sille opettamatta, iiiso virhe. No nyt sitä sitten paikottiin ja luulenkin, että Siru jo vähän oivalsi mistä on kyse. Täytyy tehdä sille uudelleen tällä viikkolla ja katsoa jäikö päähän mitään. Lisäksi tehtiin markkeerausharjoituksia kummallekin, joita teen myös aivan liian vähän. Yllättävänkin hyvinhän nuo markkeeraavat siihen treenimäärään nähden, mutta toki se on kehitettevä taito siinä missä muutkin.

Meidän markkeeraukset tehtiin pääasiassa muisteina, ts. joko heittäjä tai koira tai kummatkin liikuivat heittojen välissä, heittoja ei yleensä koskaan otettu siitä kohtaa, mistä koirat olivat ne katsoneet. Kehittää kummasti malttia ja keskittymistä noille lättysille, kun tuppaa tuo keskittymiskyky olemaan välillä heikon puoleinen. Siru oli hyvä tässä, ei ollenkaan sellaista päätöntä kaahotusta, mitä se joskus yrittää. Toki meillä oli jo nenänkäyttöharjoituksia alla, se varmasti auttoi asiaa.  Mutta enpä olisi aamulla uskonut, että koiran voi lähtettää kolmosmarkkeeraukseen tosi pieneen sektoriin ja yhtä pientä kurvaamista lukuunottamatta harjoitus meni täydellisesti.

Siru täyttää marraskuun alussa 1 v 8kk. Tämän vuoden tavoitteet on  saavutettu ehdottomasti. Taipparit, Junnumestaruuden 3. sija ja nomeb  ALO2 ovat hieno saavutus meidän treenimäärällä ja koiran ikä huomioiden saman kesän aikana. Jos itse olisin ollut vähän hereillä, meillä olisi nyt luultavasti plakkarissa 1-tulos, mutta ehkä se tulee sieltä vielä 😉  Jälkien treenaaminen jäi kesällä kokonaan, ei tullut edes mieleen mokoma.

Vähän olisi poltellut mennä sen kanssa vielä kokeilemaan wt-koetta, mutta kuten yleensä, siinä vaiheessa kun itse herää treenaamaan, niin koekausi on ohi… no pääseehän sinne toki ensi vuonnakin.