19.8.2020 kuulumisia ja tuloksia

Alkusyksy on aina semmoista kilpajuoksua ajan kanssa että päivityksille ei ole ollut aikaa, vaikka ehkä asiaakin olisi ollut. Siru on nyt huollettu neljästi osteopaatilla, kaksi viimeisintä kertaa oli tarkoituksella heti rankan koeviikonlopun jälkeen. Jumeja oli jos jotain, mutta kerta kerralta ne aukeavat helpommin ja osa on ihan normaalejakin kovan rasituksen jälkeen. Uiminen ja etenkin se lähteminen ei edelleenkään ole ihan sitä mitä pitäisi, mutta nyt ainakin itselläni on uskallus lähteä pikkuhiljaa liikuttamaan koiraa kun se on edelleen yhtenä kappaleena. Luulen, että vesimarkkien pummaamisen syy on enempi kuin yksi asia. Koira ei edelleenkään ole niissä kovin hyvä (unohtaa helposti jos on useampi heitto) ja voihan olla että jos se ensimmäinen lähtö tuntuu jotenkin epämukavalta ja sitten ei heti halua siksi lähteä uudelleen. Maalla nimittäin ei vastaavaa ongelmaa ole. Siellä kyllä juostaan vaikkei olisi mitään hajua minne pitää mennä. Mutta katsotaan saataisiinko homma toiminaan vielä tänä syksynä.

Kyyhkystys alkoi reilu viikko sitten ja saalista on tullut mukavasti. Ei mitään jättimääriä, mutta niin että koirat ovat kyllä hyvin päässeet hommiin. Huomenna alkaa sorsastus ja suunnitelmissa onkin perinteisen hellepäivän varalle kyyhkyn aamupassi->sorsan aloitus->treenit->iltapassi -hässäkkä :D.

Siru kävi elokuun alussa starttaamassa Lieksan mahtavissa maisemissa kahden päivän wt-kokeessa. Saaliina tasaiset 2-tulos ja 3-tulos. Lauantai oli selkeästi parempi päivä meillä kummallakin. Mutta tulos kumpanakin päivänä, ei huono! Tosin ongelmat ovat yhä edelleen samat, kaahailua sinne ja tänne ja ohjaajan liian hitaita reagointeja.

Viime viikonloppuna oli flattimestaruus. Siru sai todella hyvän 2-tuloksen karsintakokeesta. Jos vain olisi hakenut sen toisen vesimarkin, olisi nyt 1-tulos taskussa. Maa- ja vesiohjaukset meni nätisti, ne olikin aika helpot. Haussa sitten koira laittoi kaikki peliin, ehkäpä osin kovalla maalla ollut haku tuntui uimisen jälkeen mukavalta. Mikäs siellä oli seistessä kun Siru tyhjensi hakuruudun juosten täysiä noutoon ja täysiä takaisin riistan kanssa. Viimeisellä riistalla sentään vähän hiljensi. Finaaliin päästiin, mutta siellä ei sitten toista rastia pidemmälle, koska jalat vei. Tehtävänä oli ohjaus edellisen päivän avoimen luokan haun yli ja se oli niin raskas, että pudottiin, vaikka riista tulikin talteen. Lopullinen saalis oli 5.sija finaalissa.

Riki sen sijaan räjäytti potin! 3. sija näyttelyssä arvosteltavana ja kokeen paras, siitä sitten seurasi se että Rikista tuli Juniorimestari 2020! Ihan mahtavaa. Ja kyllä tippa tuli linssiin, kun näin videolta Rikin tuomarilta saaman palautteen. Ei tätä vieläkään oikein tajua. Niin paljon Rikissä on äitiään, että on hyvä että sillä on taitavat ohjaajat ja kouluttajat. Jossain vaiheessa varmasti keskustellaan siitä miten tehtävät suoritetaan, mutta Rikillä on jo nyt vuoden ja 4kk iässä paljon paremmat perustaidot kuin äidillään tuossä iässä. Todella hyvältä näyttää 🙂

Mestaruudessa oli muutenkin tosi hyvä tunnelma, ehkäpä rotu alkaa taas pikkuhiljaa näkyä kokeissakin enemmän.

Junioerimestaruuden palkintojenjako
Siru ja Riki mestaruudessa