Latest News

20.7.2015 Treenipähkintää ja Riesan avo0 11.7., Erkki tuli 10.7.2015

Riesa starttasi Mäntän omassa avokokeessa 11.7.2015. Koe oli tooosi kiva, harmi että koira oli ihan kuutamolla…

 

1436602018747

Koe alkoi kakkosmarkkeerauksella lammen taa, heittäjä heitti lokin oikealle rantakaislikkoon, siirtyi vasemmalle ja heitti toisen lokin heinään lammen taakse ja peruutti sitten metsän sisälle.  Heitot tulivat n. 45 asteen kulmaan. Ideaalisuoritus olisi ollut hakea ensin viimeksi heitetty maata pitkin ja sitten uida suoraan yli ensiksi heitetylle. Riesa lähti hakemaan vasemman puoleista, juoksi siitä ohi (niinkuin aika moni muukin) lammen reunaa, kun olisi pitänyt osata mennä syvemmälle kohti metsää. Sitten se säikähti ilmeisestikin heittäjää ja ui lammen yli takaisin tyhjänä. Noita kohtauksia tuli sille ekana vuonna alokasluokassa ja olin jo varma että ne on taaksejäänyttä aikaa. No ei sitten ilmeisesti ole… saatin lopulta ekaksi heitetty ylös, toinen jäi löytymättä.Sitten oli maaohjaus viistosti yli tulopolun leton reunaan. Matka ei ollut pitkä (60m??), mutta maasto veti koiria oikealle tulosuuntaan päin. Tässä lähetin vähän liikaa vasemmalle, sain sen kuitenkinh ohjattua riistalle lopulta. Tuuli vähän temppuili, koira oli kahdesti tosi lähellä riistaa saamatta siitä vainua, kun oli ihan tyyni hetki… tämä meni kuitenkin ihan kivasti.

Tämän jälkeen oli tarkoitus ottaa hausta  riista ylös, Riesa toi lopulta kyyhkyn, mutta alun pelästyminen näkyi selvästi sen haussa. Haun jälkeen siirryttiin ottamaan pitkä ykkölsmarkkeeraus variksella metsää vasten. Matkalla piti ohittaa vene, joka veti monia koiria. Tässä Riesa sitten päätti lopullisesti että kamalaa on, eikä mennyt kuin puoliväliin. Seuraavaksi vesiohjaus, joka meni hyvin, ja loppu haku, josta tuli vielä muutama riista.

Tuloksena nolla, mikä sinällään ei harmita, saatiin kuitenkin tehdä koko koe läpi. Se mikä harmittaa paljon, on tuo koiran pääkoppa. Ja oma kyvyttömyys lukea sitä, plus se että olemme oikeastaan treenanneet vain ohjauksia koko kesän, kun ei minullle tullut ainakaan mieleenkään, että muissa osa-alueissa olisi noin suuria puutteita. Tyhmästä ohjaasta kärsii ennenkaikkea koira, toivottavasti sama ei ole edessä seuraavassa kokeessa.  Viimeksi tuon ongelman kanssa odotettiin vuosi ja jotenkin kuvittelin että moista ei enää tapahtuisi. Nyt sitten otetaan tehotreeni itsenäiseen työhön ja toivotaan että se riittää, jotta saamme edes jonkin tuloksen vielä tänä vuonna avosta.

Kirjoittelen arvostelun tänne, kunhan muistan ottaa sen mukaan kotoa…

 

Sitten vähän iloisempia uutisia, perheemme on kasvanut yhdellä nelijalkaisella, Eräjätkän Erkki -suomenajokoiralla  🙂

 

Erkki 8 vk 10.7.2015

Erkki 8 vk 10.7.2015