Latest News

20.7.2015 vkl:n antia ja loppukauden suunnitelmia

Torstaina ajelin Porvooseen Karlssonin Sannan luo. Perjantaina kävimme tekemässä meren rannalla vähän vesitreeniä tosi kivassa paikassa. Päivän teemana oli markkeeraus ja haku Riesalle, Sirulle tehtiin ihan markkeerauksia ja helppoja motivoituja linjoja avoveteen. Koirat joutuivat hyppäämään laiturilta noutoon, mikä meni kummaltakin hyvin, palauttaessa Siru onnistui sotkea itsensä köysiin muutaman kerran ja aloinkin ottaa damit vastaan maalta, samoin kuin Riesalta. Tässä pari  kuvaa treenipaikalta:

10341734_1163080723708999_5727889356511956840_nDSC_1294

 

Illalla jatkoimme markkeerausteemaa. Riesalle tehtiin kakkosia niin, että heittäjä liikkui ja meni piiloon (ai mitenniin jäi traumoja viime startista). Sitten tehtiin markkeerauksia niin, että heittäjän on piilossa koko ajan, ts. koira ei näe mistä heitot tulevat. Riesa markkeerasi suurimman osan heitoista kuulolla, koska vaikka katsoikin ihan oikeaan suuntaan, niin dami lensi sen näkökentän yli. Sirulle tehtiin sama lyhyemmällä matkalla ja selvitti heitot hyvin.

Lauantaina oli tarkoitus tehdä vielä kaikille haku yli maastonmuutosten, mutta kerkisimme treenata vain Sateen ja Sirun. Haku tehtiin metsän reunaan, pellolle ja metsäsaarekkeeseen niin, että motivoimme alueen kerrallaan siirtyen kohti lähetyspaikkaa saarekkeen toiselle puolelle. Siru kattoi aluetta hyvin, sen vauhti teettää sille vain vieläkin tepposia. Lyhyessä heinässä olleet damit pellolla jäivät siltä huomaamatta ensin, kun sillä oli niin kiire metsän reunaan.  Eli lisää tehoa nenänkäyttöön ja vauhtia vähän pois.

Lauantai-iltana ajelin vielä kotimatkalla Kirkkonummelle Miinan luo iltakahville. Miinasta on tullut tosi kaunis koira, se muistuttaa kovasti Nitroa. Se myös tykkää kovasti noutopuuhista. Onneksi Marikki ja Pasi ovat päässeet paikalliseen treeniryhmään, harmittaa tosi paljon tuo välimatka. Olisi niin kiva olla avuksi tarvittaessa.

 

Kovasti haluaisin Riesalle vielä muutaman avostartin, mutta saa nähdä kuinka käy. Kokeisiin ei ole ihan helppo päästä ja haluaisin kuitenkin työstää tätä uusinta ongelmaa hetken ennen seuraavaa starttia. Riesa tuppaa muutenkin alisuoriutumaan kokeissa joten yhtään uuttaa ongelmaa ei sillä saralla nyt kaivattaisi. Mutta täytyy tosiaan panostaa nyt urakalla hakuun ja itsenäisyyteen, vaikka ohjaus siitä todennäköisesti kärsiikin.

Sirulle suunnittelin ekaksi alostartiksi vaatimattomasti flattimestaruutta :D. Katsotaan sitten lähempänä miltä näyttää.