21.3.2016 Doorikselle näyttelytulos ja SNJ:n koulutuspäivien antia

Eilen sunnuntaina olin Jyväskylässä SNJ Ry:n koulutuspäivillä sekä kokousedustajana vuosikokousessa omasta yhdistyksestäni. Ennen vuosikokousta Nokelaisen Kimmo toi terveisiä Kennelliitosta ja varoitteli, että jatkossa Snj ei välttämättä saa säilyttää rotujärjestöstatustaan. Kenneliitto aikoo tiukentaa rotujärjestövaatimuksia ja sitten ollaankin ihmeissään, että mitäs nyt…. yksi ratkaisu olisi perustaa kauan suunniteltu lajiliitto noutajakoirillekin, mutta chessien ja kiharoiden tilanne vähän kyllä mietityttää. Nythän Snj on noiden rotujen rotujärjestö. Muut isommat noutajarodut ovat jättäneet SNJ:n jo aiemmin, joka kuitenkin käytännössä huolehtii rodunomaisten kokeiden pyörittämisestä rotumestaruuksia lukuunottamatta ja järjestää myös tuomarikoulutukset yms. Mielenkiintoista nähdä miten tässä lopulta käy.

Omasta mielestäni SNJ ry on kesäleirillään ja päänäyttelyllään yhä se kaikkien noutajien yhteinen järjestö, mutta kaikki eivät varmasti ajattele samoin.  Alueyhdistykset järjestävän suurimman osan kaikista kokeista ja koulutuksestakin, vaikka tämä työsarka ainakin omassa alueyhdistyksessä on nyt seisoksissa, kun ei kukaan taida keritä koulutusta järkkäämään. Mutta ehkä sitten taas joku päivä nekin jatkuvat….

 

Ennen vuosikokousta oli  Susanna Fontellin luento aiheesta kasvattaja pennun tukena. Mukava nähdä, että omat ajatukset ovat suurinpiirtein samat, kuin monta pentuetta kasvattaneella ansioituneella kasvattajalla :)

Dooris oli pyörähtänyt eilen  Korpilahden näyttelyssä kehässä ja sai h:n, lisätty Doriksen tietoihin.

Viikonloppuna oli mahtavat kelit ja koirien kanssa onkin vietetty laatuaikaa lenkkeillen ja treenaten. Tässä Siru paistattalee päivää meidän talon vieressä olevassa rinteessä. Kivoja treenimahdollisuuksia tuo hankikanto tuo, eipä tuonne muuten tulisi kivuttua koiraa lähettämään. Ja kesällä tuo rinne on niin risukkoinen ja kivinen ja pitkässä heinässä, että Sirun tilannenopeudella ei haavereilta säästyttäisi.

 

5524_1311560485527688_4738250846492771944_n