22.1.2016 pakkaspaitsiossa

Pakkanen saa ainakin omistajan kiipeilemään seinälle, koirat ova yllättävänkin rauhallisia (vai tylsistyneitä, ken tietää). Tuntuu että ikuisuus on mennyt ilman lenkkeilyä ja treeniä. Ikuisuus on tässä tapauksessa kokolailla Sirun juoksun pituus, reilut 3 vk. Samaan aikaan alkoi pakkasjakso, jossa mittari ei juuri alle -25 asteen ole käynyt. Muutaman kerran on uskaltauduttu lenkille, muuten ulkoilu on ollut puitten kantamista meillä ihmisillä ja pihassa pyrähtelyä koirilla. Siru on ollut koko juoksun ajan minulla töissä mukana ja Erkki ja Riesa ovat viettäneet laatuaikaa (?) päivisin tarhassa. Ihan mielellään ne sinne aamulla menevät, vaikka vähän jännitin alussa kuinka ne sinne pakkaskelillä sopeutuu. Koppi on onneksi lämmin ja näyttävät ne päivisin ulkoilevankin jonkin verran. Riesalla on tarhailusta johtuen myös  parempi pakkasenkestävyys kuin Sirulla, joka ei paljon nokkaansa ulos laittanut juoksun aikana. Muuten juoksuaika on sujunut yllättävän kivuttomasti, Siru on asunut eri tilassa sisällä kuin Erkki ja ulkoilleet ovat sitten vuoronperään. Riesa on pitänyt seuraa kummallekin vuorotellen. Tärppipäivien aikaan (kuvittelisin että n. 11-16 päivät) Erkki oli vähän levottomamp kuin normaalisti, mutta muuten kaikki sujui hyvin.

Onneksi pakkasen pitäisi helpottaa tulevaksi viikonlopuksi. Kovasti polttelisi päästä jo koiran kanssa hommiin ja ennenkaikkea kunnon lenkille! Töissä on ollut koko tammikuu melkoista huisketta ja siihen vielä päälle talvinomen järjestelyurakkaa. Lisäksi aloitin vuoden alussa  ammattiin liittyvän opiskelun, joka kestää kevääseen 2017, joten tekemistä kyllä riittää, vaikka ulkoaktiviiteetit ovatkin kirjaimellisesti jäissä.

Miina oli käynyt 20.1.2016 virallisissa terveystarkastuksissa, kaikki oli ollut kuulema priimaa :). Kiitos Marikki! Nyt jännätään virallista kantaa asiaan …

 

kaunista, mutta kylmää.

kaunista, mutta kylmää.