22.9.2015 Sirulle nomeb ALO2 viikonloppuna!

Hyvin menneen mestaruuden jälkeen ilmoitin Sirun mielenhäiriössä (siltä se välillä jo tuntui) alokasluokan kokeeseen Vehmaalle. Lauantai-aamuna ajelin Sirun kanssa Ikean kautta Rymättylään, jossa tehtiin vielä viimeistelytreenit . Koe oli sitten sunnuntai-aamuna, tuomarina oli Ossi Kähärä. Ensimmäisen koiran startin katsottua tuli ounou-fiilis, ohjaukset oli aika haastavat alokasluokkaan, samoin markkeeraus. Haku oli helpohko.

Koe alkoi maa-ohjauksella rinnettä ylös. Linjan kohdalla oli selvä reitti, mutta kummallakin puolella oli hyvin peitteinen maasto, joka koitui tosi monen koiran kohtaloksi. Matka oli  ehkä n. 35m. Lisäksi innokkaan koiran kanssa lyhyt maa-ohjaus ei ole ehkä se paras vaihtoehto aloittaa koetta. Siru ehti linjansa aikana käydä vaikka missä, mutta onnistui lopuksi ohjautumaan varikselle saakka.

Sitten oli pitkähkö seuraaminen kalliolle, josta lähetettiin koira ensin kakkosmarkkeeraukseen ja sitten ohjaukseen. Lähetyspaikka oli soikion muotoisen lammen alareunassa oikealla puolella. Vasemmalle puolelle vastarannalle viistosti tuli kakkosmarkkeeraus lokeilla, joista kumpikin jäi piiloon kortteitten taa. Linnuista ensimmäinen heitettiin rannan puolelle ja jälkimmäinen kohti avovettä. Lintujen välimatka oli tosi pieni, jonka vuoksi moni koira unohti ensin heitetyn. Siru hanskasi tämän yllättävänkin hyvin. Se lähti hakemaan viimeksi heitettyä, mutta meidän startin aikana siihen saakka peilityynellä lammaella oli pieni tuulenpuuska ja koira sai ekaksi vainun ensin heitetystä linnusta ja ui sinne. Koskapa lintu oli ihan rantavedessä, koira sitten kiipesi maalle ja kiersi puoli lampea palauttaessaan. Se muisti kuitenkin toisenkin vielä ja tämän kanssa ui suoraan takaisin.

Ohjaus oli samalta lähetyspaikalta n. 40m sen puolen rantaa pitkin heinikkoon, jossa lokki kellui, Tässä tuli  taas  tuuli avuksi ja kun koira oli edennyt n. puolet matkasta, se sai vainun riistasta.

Lopuksi vielä pitkä seuraaminen hakuun, josta Siru toi 5/7 riistaa. Haun keskivaiheilla se jotenkin sippasi ja haki jonkin aikaa ihan tyhjää, mutta alkoi taas sitten onneksi löytää riistaa. Tähänastinen suoritus riitti jäljelle saakka, jota sitten jäätiin odottamaan.

Jäljellä kävi sitten se, mitä tuonikäisillä flateilla aika usein tapaa käydä, eli koira ei jäljestänyt kanille  saakka. Olisiko useamman tunnin odottelu tehnyt tehtävänsä. Jos olisin ollut fiksu, niin olisin ajellut välillä koepaikalta pois, aikaa kyllä oli. Mutta tietysti kun ei moista ole ikinä tapahtunut, niin en osannut siihen varautuakaan.

Kokonaisuudessaan kuitenkin jäi hyvä fiilis, pikkukoira on aika etevä ikäisekseen. Toki treenattavaa on vielä paljon.

 

Sirulle  nomeb ALO2 20.9.2015 Vehmaalla

Sirulle nomeb ALO2 20.9.2015 Vehmaalla

 

Tässä arvostelu:

haku: aloittaa haun hyvin, pieni notkahdus haun keskivaiheilla, jatkaa sitten taas hyvin. Tuo 5/7.

ohjattavuus: ohjautuu sekä maalla että vedessä. Maalla olisi voinut kuunnella paremmin.

Paikallistamiskyky: näkee heitot, hyvä muistikuva. selvittää tehtävän. Palauttaa ensiksi heitetyn maan kautta. Toiseksi heitetyn suoraviivaisesti.

Riistan käsittely: moitteetonta.

Jäljestämiskyky: lähtee jäljelle, mutta ei löydä kania.

Muut ominaisuudet: Seuraa hyvin tehtävien välissä.

Yleisvaikutelma: Nopealla rytmillä töitä tekevä koira. Hyvä riistan käsittely. Valitettavasti ei löydä kania jäljeltä.

 

päivitetty Sirun omaa sivua.