23.2.2017 siemennys 22.2.2017

Elämäni ensimmäisestä keinosiemmenyksestä on selvitty kunnialla! Kaiken etukäteisjännäämisen jälkeen itse tapahtuma oli huojentavan helpon näköinen ja nopeasti ohi. Sirusta otettiin 1. proge 9. juoksupäivänä ja tulos oli 2.2. Toinen proge otettiin 13. juoksupäivä tuloksen ollessa 9.9. Siemennyksen suorittaneen eläinlääkärin Illukan Tiinan kanssa sovimme, että narttu siemennetään 15. juoksupäivä. Progea ei otettu enää uudelleen, eläinlääkärin mukaan oikean ajankohdan näkee parhaiten katsomalla, eli tähystin sisään :D. Kelmin siittiöt olivat hyvin liikkuvia ja ajankohta täydellinen Tiinan mielestä, joten nyt sitten vain odotellaan….

Mahdollisten pentujen pitäisi syntyä viikon 16 lopulla.  Ihan hyvä vinkki lääkäriltä, että tiineysaika pitää laskea ovulaatiosta, eikä siementämispäivästä. Toivotaan kuitenkin, että pentuja tulee sen verran monta, ettei tarvitse miettiä käynnistyykö synnytys. Ja onneksi jo neljän viikon päästä pääsee tsekkaamaan tilanetta ultraan!

Vaikeinta koko operaatiossa oli se, ettei itse voinut mitenkään todeta oikeaa päivää ja piti luottaa toiseen sen asian suhteen :D. Onneksi sain käyttää todellisen asiantuntijan apua tässä! Kiitos vielä Tiinalle tätäkin kautta kuin myös Petvet-klinikalle nopeasta ja hyvästä palvelusta.

Meillä jäädään nyt mammalomalle. Lenkillä käydään normaalisti, mutta treenit saavat nyt jäädä mahdollisten pentujen jälkeiseen aikaan.