23.7.2018 viikonloppuna huikeita tuloksia!

Onpas ollut taas hieno viikonloppu! Rusti debytoi näyttelyssä Seinäjoella lauantaina 21.7. ja nappasi sieltä tuloksen  JUN ERI1, SA, SERT, PU1 & VSP!

Tuomarina Satu Ylä-Mononen ja tässä arvostelu: hyvin lupaava juniori, jolla erinomaiset mittasuhteet. Erinomainen vahva kuono. Hieman löysät huulet. Hyvät silmät. Hieman kookkaat korvat. Kaunis kaula ja ylälinja. Vahva luusto. Hyväasentoinen häntä. Riittävä eturinta. Hyvät käpälät. Liikkuu kauttaaltaan hyvin. Tuloillaan oleva hyvä turkki. Esiintyy erinomaisesti.

Hieno saavutus vielä ihan keskeneräiseltä koiralta 🙂

 

Rusti Seinäjoen näyttelyssä 21.7.2018
Rusti Seinäjoen näyttelyssä 21.7.2018
Rusti Seinäjoen näyttelyssä 21.7.2018
Rusti Seinäjoen näyttelyssä 21.7.2018

 

 

Voittajaluokan starttipaikat ovat olleet kiven alla ja siksi tein paniikkiratkaisun ennen Englannin reissua ja ilmoitin Sirun Ylämaalle damikokeeseen (!).  Oli meinaan niin paniikkiratkaisu, että huomasin kokeen olevan dameilla vasta sen jälkeen kun olin ilmottautunut. Lauantai-iltana ajelin sitten Imatralle Anun ja Artun luokse yöksi (kiitos vielä :)) sekä moikkaamaan samalla Hekaa. Sunnuntai-aamuna ajelin Ylämaalle koepaikalle, en ole muuten ikinä ollut noin lähellä Venäjän rajaa! Siru kävi kokeen jälkeen uimassa järvessä, jossa kulki valtakunnan raja.

Keli oli tuskaisen kuuma heti aamusta. Me olimme ensimmäisessä parissa, joten mitään sen kummempia ennakkokäsityksiä kokeesta ei ollut. Koe alkoi kakkosmarkkeerauksella viistosi yli rantaviivan kohti vastarantaa, maasto veti kovasti koiria juoksemaaan rantaa pitkin dameille ja tähän Sirukin kompastui. Otin sen takaisin ja lähetin uudelleen, jolloin se sai lähemmän damin ylös, mutta toiselle lähetyksellä sillä ei ollut enää mielikuvaa heitosta. Matkat eivät olleet pitkät, mutta vihreät damit metsää ja lumpeikkoa vasten eivät vaan näy. Loiskahdukset kyllä näkyuivät ja kuuluivat, mutta silti tehtävä oli haastava, vain kaksi koiraa selvitti sen koko viikonloppuna puhtaasti. Matka eivät olleet pitkät, ehkä n. 70m ja 90m? mutta maasto teki tehtävästä hankalan.

Markkeerauksen jälkeen menimme pressun taa kun pari suoritti saman tehtävän. Tämän jälkeen oli ohjaus. Siirryimme vähän rantaviivaa oikealle ja ohjaus damit olivat taas viistosti kohti vastarantaa lumpeikossa. Kun koira oli mennyt veteen ja uinut hetken, tuli laukaus vasemmalle kohti hakualuetta. Siru kääntyi laukausen suuntaan tsekkaamaan tilanteen, mutta sain sen helposti käännettyä takaisin linjalle ja se vai vaikeuksitta damin ylös. Matka oli tässäkin aika maltillinen.

Sitten taas pressun taa, pari suoritti ohjauksen ja sitten oli haku. Hakualueita oli kaksi, lammen kummassakin päässä ja koirat vaihtoivat paikkaa välillä. Sirua jäi vähän kaivamaan löytämättä jäänyt markkeeraus, se kiersi monen muun koiran tavoin hakualueen taa, josta sain sen käännettyä takaisi alueelle. Se teki hyvin töitä kummallakin alueella vaikka keli oli tosi raskas. Muutaman kerran pisti päänsä jotain esiin vähän kyselevän näköisenä, mutta lähti aina takaisin töihin vauhdikkaasti. Luovutukset olisivat voineet olla parempia, vähän piti kurvailla minun ohi palautuksissa. Tarkkuutta itselle näihin!

Kokonaisuutena koe oli helpompi kuin mitä olin ajatellut. Toki sitten taas damit tekivät siitä vaikean, matkat olivat aika maltillisia kaikissa tehtävissä. Koirilla oli suuria vaikeuksia markkeerauksessa ja haussa, ehkä nämä jäävät vähän vähemmälle harjoittelulle tänä päivänä, kun tehdään paljon ohajuspainotteista treeniä. Kaikenkaikkiaan kiva fiilis jäi ekasta voittajastartista, paljon on vielä tehtävää ykköstuloksiin, mutta koira alkaa kyllä olla luokkaan valmis. Haku näyttäisi olevan kunnossa ja siihen tulee vielä varmasti lisää tehoja riistakokeessa. Ohjaus olisi voinut olla riistalla hieman haastavampi, en usko että Siru ihan noin hyvin olisi ollut kuulolla.

 

Koearvostelu (tuomari Pekka Uusimäki)

haku:lähtee vauhdilla hakuun tuoden nopeasti dameja ja jatkaa kattavaa ja hyvää hakua loppuun asti.

ohjattavuus: lähtee hyvin linjalle, kuuntelee hyvin ohjaajan merkkejä ja saadaan helposti damille.

paikallistamiskyky: näkee hyvin molemmat heitot, vaatii toisen lähetyksen, hakee etummaisen itsenäisesti ja unohtaa täysin taaimmaisen.

riistan käsittely: moitteeton dameilla, palautuksissa pyörähtelee ennenkuin luovuttaa ohjaajalle käteen.

passityönkentely: rauhallinen passissa.

muut ominaisuudet: seuraa hyvin.

yleisvaikutelma: työskentelyhaluinen noutaja, joka epäonnistuu tänään markkeeraustehtävässä, mutta tekee hyvän vesiohjauksen ja loistavaa hakua. Markkeerauksen epäonnistuminen laskee palkintosijaa.