25.7.2019 kuulumisia ja tuloksia

Sitten viime päivityksen jälkeen on tapahtunut vaikka mitä. Mistähän sitä edes aloittaisi. Heinäkuun alussa tapasimme Kirsin ja Mikon luona Hattulassa viiden pennun voimin. Kovin tasaista oli porukka vieläkin! Alkuun katsottiin mitä kaikkea pennut jo osaavat ja sitten kahviteltiin herkkujen ääressä ja pennut saivat leikkiä. Kuvamateriaalia on olemattoman vähän, oli niin paljon tärkeämpää tekemistä kuin kuvata… kiitos kaikille ketkä pääsivät mukaan!

Rocky Kuopiosta kävi moikkaamassa meitä samalla viikolla, reipas poitsu oli hänkin, ei paljon välittänyt vaikka Likka-sisko näytti kaapin paikan.

Samalla viikolla suuntasin vielä kahdeksi päiväksi Surkeelle flattileirille, jossa Siru sai Paapun treeneissä hyvän päivityksen mammaloman jälkeen. Vauhtia on ja omaa tahtoakin yllin kyllin, vaikka suurin osa tehtävistä suoriettiinkin ihan yhteisymmärryksessä. Treeniä on nyt lisätty koko ajan ja koiran kunto alkaa pentujen jälkeen olla jos nyt ei entisensä, niin ihan kohtuullinen kuitenkin. Tulevana viikonloppuna on flattien wt-mestaruus, siellä punnitaan kuulo ja sitten seuraavana viikonloppuna Mäntän b-kokeessa kuulon lisäksi kunto 😀

Riesan kanssa startattiin vuoden tauon jälkeen mejässä, kun oma yhdistys järjesti kokeen ihan kotinurkilla 21.7. Treenaamassa käytiin kerran koetta edeltävällä viikolla. Tuloksena upeasti kuumassa ja kuivassa kelissä avo1 47p ja 2. sija! On tuo Riepu kyllä varma jälkikoira. Puuttuvat kolme pistettä meni toisen makauksen puutteellisesta merkkaamisesta, muuten suorituksessa ei moitteen sijaa ollut. Tuomarikertomus (Annamari Murtolahti): Koiralle osoitetaan alkumakaus ja se ohjataan jäljelle. Alkaa maastoon sopivavauhtinen jäljestystyö, jossa käytetään hyväksi sekä maa- että ilmavainua. Kaikki suorat edetään jäljen päällä tai sen välittömässä läheisyydessä, aaltoillen. 1. makaus huolellisesti merkaten, 1 kulma narun mitalla, 2 makaus nopeasti nuuhkaisten yli, 2. kulma tarkasti. Suoraan kaadolle joka kiinnostaa ja se otetaan suuhun. Hieno, äänetön jäljestystyö parivaljakolta. Tänään pisteitä pudottaa ainoastaan toisen makauksen puuttellinen merkkaus. Tsemppiä jatkoon!

Nekku (Korven Akan Fiuko) starttasi wt-kokeessa Oulussa 7.7. nolla-tuloksella, mutta ei se hyvä tulos paljosta kiinni ollut! Rastipisteet 17, 15, 0, 20, 16, yht. 68p. Nekku ahkeroi myös nomeb-kokeessa Lieksassa 14.7.2019 saaden 3-tuloksen, tässä yleisvaikutelma: rauhallisen vaikutelman ja taisaisen työskentelijän kuvan itsestään jättävä koira, joka suorittaa hyvän paikallistamistehtävän sekä selvittää ohjaustehtävät. Puutteet riistan käsittelyssä sekä pieni tehon lasku hakutehtävän yhteydessä laskevat sen palkintosijaa”. Tuomarina Niko Hiltunen.

Vinha ja Rusti starttasivat molemmat sekä Teiskon (21.7.) että Pieksämäen (24.7.) nomeb-kokeessa alokasluokassa. Vinha (Korven Akan Hanga) nollasi kummatkin kokeet kieltäytymällä riistasta, ekalla lokista ja tokalla kerralla kanista… toki näillä keleillä riistat ei ihan freesejä ole, mutta kyllähän ne silti pitäisi vähän niinkuin ottaa. Mietitään mitä keksitään Vinhalle, teknisesti se osaa jo vaikka mitä ja riista kuitenkin kelpaa yleensä. Toivottavasti ikä ja kokemus auttavat tähän ongelmaan.

Rusti tekee tasaista työtä, Teiskosta 2-tulos, tuomarina Petri Tuominen: ”Rauhallisella vauhdilla työskentelevä koira, on tehokas haussa ja onnistuu ohjauksessa. Selvittää kaksi ykkösmarkkeerausta hyvin. Yhdessä ykkösmarkkeerauksessa tänään epäonnistuu. Tämä vaikuttaa palkintosijaan.”

Ja Pieksämäeltä se ykkönen! Tuomarina Niko Hiltunen:” Rauhallisella ja rodulleen tyypillisellä tyylillä kokeessa esiintynyt koira, jota ohjataan miellyttävällä tavalla. Pieni tehottomuus haussa ei himmennä hyvää kokonaisuutta ja palkinto on sen mukainen.” Tosi mahtavaa!!