27.4.2016 pentutreffit Surkeella 23.-24.4.2016

Kiitos vielä kerran te kaikki, jotka paikalle pääsivät!

Uusia ajatuksia saimme jokainen varmasti enemmän kuin kerralla pystyy omaksumaan. Kati koulutti kaksi päivää niin intensiivisesti, että vieläkin on aivot narikassa. Oli tosi mukava nähdä lähes kaikki Muumit. Nyt kun pentue on juuri täyttänyt kaksi vuotta, voin todeta, että aika nappiin meni :). Ulkomuodollisesti he ovat hiven epätasaisia, mikä oli ihan odotettavissakin, mutta luonteet ja käyttöominaisuudet ovat sitten sitäkin paremmat. Nyt koirat alkavat olla jo  sen ikäisiä että niiltä voi vaatia asioita. Toki asiat on ensin opetettava ja tästä saimme suurin osa pyyhkeitä Katilta. Ensin perusta kuntoon, eli hallittavuus, luovutukset, maltti. Ja mikä tärkeintä, anna koiralle turvallinen ja luottavainen olo siitä että olet johdonmukainen ja reilu. Noutamaan näistä ei ketään tarvitse opettaa, se sujuu kyllä.

Ehdimme myös kuvata koirat, kiitos Tanja! Lisäsin pentuesivulle ja galleriaan uusia kuvia. Kirjoittelen varmaan treeniasiaa vähän myöhemmin, nyt on tosiaan sellainen olo että kaikki on sekaisin päässä.

Pentuasia nytkähti myös viikonlopun aikana ison askeleen eteenpäin. Mahdollisuus nähdä Sirun sisarusten tekemistä ja olemista isossa joukossa varmisti ajatuksen siitä, että kyllä tuo pikkulikka taitaa ihan jalostuskelpoinen olla. Jokainen sisaruksista on innokas työskentelijä. Ja kun  pääkoppa pysyy  kasassa tuollaisessa tilanteessa (ensimmäinen kimppatreeni useimmille koirille) ja vielä useamman päivän, kertoo se ainakin siitä, että kapasiteettia löytyy. Loppu on sitten meidän ohjaajien varassa.

Myös sulhomies alkaa pikkuhiljaa olla selvä. Lähinnä kiikastaa enää siitä saako Siru sellaisia tuloksia tänä kesänä, että se kannattaa ensi vuonna astuttaa. Pennut tuovat kuitenkin useamman kuukauden tauon treeniin ja kokeissa käyntiin. Kovasti haluaisin ajoittaa tuon tauon alo- ja avoluokan väliin, siinä olisi Sirullakin aikaa kasvaa ylempiin luokkiin. Tuppaan aina kiirehtimään koirieni kanssa liikaa ja tuo olisi ihan hyvä tuumaustauko.

Tässä muutamia kuvia viikonlopulta, lisää kuvia löytyy Muumien sivuilta ja galleriasta.

Ari ja Doris tarkkoina

Ari ja Doris tarkkoina

Miina palauttaa

Miina palauttaa

Aleksi ja Heka

Aleksi ja Heka

Kati, Tuula ja Nella

Kati, Tuula ja Nella