3.6.2019 pentujen kuulumisia, iloiset-pentue 8v 2.6.2019

Ensimmäinen Korven Akan -pentue täytti eilen 8v! Jekku on sateenkaarisillalla, mutta muut porskuttavat vielä vauhdikkaasti. Pitkää ikää ja terveyttä kaikille!

Pennut lähtevät muutaman päivän päästä uusiin koteihinsa. Tämä pentue on ollut harvinaisen helppo lukuunottamatta yhden pennun kohtaloa. Hiljaisia ja tasapainoisia ipanoita, tosin nyt melkein seitsemän viikon iässä alkaa sisällä jo seinät ahdistaa. Harmittavasti kelit ovat olleet vähän sitä ja tätä ja ulkoilut ovat jääneet välillä tosi vähäiseksi. Pari kertaa on käyty mökillä ihmettelemässä vettä ja pihassakin reviiri alkaa jo laajeta. Siru imettää enää satunnaisesti ja leikitysvastuuta jakaa Riesa-täti josta pennut ovat ihan innoissaan.

Yksi pennuista nukutettiin reilu viisiviikkoisena. Se oli kivulias ja kuumeinen ja näytti yrittävän kakata. Diagnoosiksi paljastui kuitenkin tukos virtsaputkessa, todennäköisesti virtsakivi, koska niitä ja sakkaa oli rakossa. Myös munuaisaltaat olivat laajentuneet. Todennäköisesti munuaisissa on ollut vikaa alunperinkin, koska kiviä on ehtinyt kehittyä.

Ruokavirastosta (entinen Evira) tuli kuittaus että paketti on tullut perille. Tuloksia saakin sitten odottaa 3-4 kk(!). Muut pennut tsekattiin pentutarkissa ultralla ja kaikki olivat onneksi kunnossa!

Pennut ovat jo koiranetissä, nimiteemana vieläkin linnut, kun kerran kivoja nimiä jäi viimeksi käyttämättä (linkki).

Siru pääsi ekaa kertaa mukaan treenamaan lähes puoleen vuoteen. Yllättävän hyvin mamma toimi, täytyy alkaa nostaa sen kuntoa jotta päästään kunnolla töihin ja kokeisiin.

Muutamia kuvia viime päiviltä, kuvat Maija Haltsosen ottamia.

 

received_2244947725542376~2

 

received_318820585727192 received_2328194630834840