30.11.2015 nuoriso näyttelyssä + pevisatutkimukset

Lauantaina 28.11.2015 kävivät Nella, Nitro ja Siru Hartuksen Jaanan arvosteltavina nuorten luokassa Kangasalalla. Kaikille eh mukavilla arvosteluilla. Siru, jota jännäsin etukäteen eniten oli tosi positiivinen yllätys. Se on pieni ja purennassa on mielestäni vieläkin sanomista, vaikka muuten onkin ihan kaunis rotunsa edustaja..  Nellalla ja Nitrolla oli jo erit pohjalla, joten heitä ei tarvinnut niin jännätä. Kaikki koirat mitattiin (hyvä!), mutta arvostelussa ei kokoa ollut, mikä on kyllä kurja juttu. Luulen, että Siru on aikalailla mummonsa mitoissa ja kovin samanoloinen esiintyjä muutenkin, paitsi että tykkää kyllä kehässä olosta paljon Akkaa enemmän :) .Sirun ja Nitron esitti Emilia Mäkinen ja oli tosi mukava katsella omia kasvatteja ihan rauhassa, kiitos Emilia! Taitava handleri saa kyllä tässä tapauksessa kasvattajaa enemmäni irti koirista kehässä. Siru liikkui vähän vaisusti ollakseen Siru, toivotaan että ei ole mitään jumeja. Toki ei olla tuota touhua juuri treenattukaan, joten sekin varmaan auttaisi…

Sirun arvostelu: ”keskikokoa hieman pienempi, ikäisekseen erittäin lupaavarunkoinen narttu, jolle toivoisin lisää raajakorkeutta. Riittävä raajaluusto, varsin hyvä pää. Hieman pysty olkavarsi. Toivoisin liikkeeseen enemmän ulottuvuutta ja potkua.” Tulos siis Nuo eh 2.

Niin mukava fiilis päivästä jäi, että ensi vuonna täytyy käydä uudelleen kokeilemassa. Mitään sen kummempia menestystoiveita ei ole, toki on mahtavaa jos kasvatit pärjäävät tuollakin saralla :)

Ai niin, kaikki joukkokuvaustulokset näkyvät koiranetissä. Muumeja on tutkittu 6 kpl joista  5 kpl a/a ja 0/0, sekä 1 kpl b/b ja 0/0. Hyvältä näyttää!