30.3.2017 Riesan patti hyvälaatuinen, Sirun kuulumisia

Riesan jalasta kannuskynnen mukana poistetun patin patologin lausunto tuli eilen;

”Näytteessä todetaan kohtalaisen hyvin rajoittunut, hyvänlaatuinen, polykystinen karvanjuurifollikkelin kasvain,
trikofollikulooma, joka koostuu kystisesti laajentuneista ja keratiinin täyttämistä alkeellisista karvatuppirakenteista.
Muutos oli pinnaltaan ulseroitunut ja sekundaarisesti tulehtunut. Paikoin kasvainepiteeli oli repeytynyt, mistä oli
aiheutunut keratiinivuotoa dermikseen. Tämä puolestaan oli johtanut alueella vierasesinetyyppiseen
tulehdukseen. Tämän tyyppiset kasvaimet eivät yleensä uusiudu paikallisesti täydellisen kirurgisen poiston
jälkeen ja muutos vaikuttaa tulleen kokonaan poistetuksi selkein terveen kudoksen marginaalein.”

itse en ymmärtänyt juuri muuta kuin tuon hyvälaatuinen ja ei uusi, mutta sehän riittää. Riesa loukkasi pentuna tuon samaisen kannuskynnen ja on ollut vähän löysä aina. Voi olla että se on ärtynyt osuttuaan tarpeeksi monta kertaa johonkin ja siksi kasvatti tuommoisen patin siihen. Nyt on onneksi poistettu sekä kynsi että patti. Ja tulos tuli viikossa.

Sirun tiineys etenee hyvin.  Ruokahalu jos mahdollista on kasvanut entisestään. Se ei koskaan ole ollut ahne, mutta nyt tiineyden aikana ruoka maittaa todella hyvin ja sitä pitäisi ilmeisesti olla vieläkin enemmän… olen siirtänyt Sirun rasvaisemmalle ruoalle ja kohta annos täytyy ilmeisesti jakaa kolmeen osaan. Siru on vähän lihonutkin, mutta saa ollakin, kaikki ylimääräinen kyllä katoaa sitten pentuihin.

Tässä pari kuvaa, joista jälkimmäisessä ehkä jo vähän jotain näkyy. Kuvat on aika huonoja, eikä niistä näy suurimmat muutokset; koira on kasvanut myös leveyssuunnassa vyötärön kohdalta ja nisät ovat todella suuret. Myös koiran käytös on muuttunut hieman, toki tähän saattaa vaikuttaa erossa olo peuhukaverista, koska Riesa on minulla päivät töissä mukana ja yöt ne nukkuvat eri huoneissa Riesan jalan vuoksi.

 

DSC_3337

vrk 24

 

17499134_1690456424304757_614394430216837549_n

vrk 35