4.9.2017 Flattimestaruus, tuloksia Ruskalle ja NItrolle!

Edellisestä synkästä päivitykestä tuli melkoinen hyppy tunneskaalan toiseen ääripäähän menneenä viikonloppuna. Edelleen huoli Erkistä ja Vinhasta on koko ajan taustalla, mutta onneksi koiraharrastus tarjoaa välillä myös onnistumisia!

Siru aloitti urakkansa flattimestaruudessa näyttelykehässä Keuruun urheilupuistossa, josta saimme Nada Sandbergilta seuraavanlaisen arvostelun;

Hyvä koko ja mittasuhteet. Harmillisen karvaton. Hyvä pää, turhan vaaleat silmät. Hyvät korvat. Kaunis pää ja ylälinja. Sopiva luusto ja kulmaukset. Nätit käpälät. Hyvä hännän asento ja kanto. Liikuu ahtaasti takaa, hyvin edestä, sivusta lyhyelllä askelella. Miellyttävä käytös.

Näyttelystä 1p.

Näyttelyn jälkeen ajelimme Valkeeniemeen koeosuuteen. Koe oli tosi mukava peruskoe, joka äkkikatsomalta vaikutti tosi helpolta. Tuloksia tuli kuitenkin ihan koko skaalalla, mikä kertoo siitä että koe on vaikeusasteeltaan sopiva.

Koe alkoi seuraamisella rantaan, jossa tuli ensin linjamarkkeeraus niin, että ensin heitettiin koiraa kohti rantaheinään lokki ja taaksepäin heittäjästä tummaa metsää vasten varis. Siru lähti mielestäni hakemaan viimeksi heitettyä, mutta törmäsi matkalla onneksi ensimmäseen riistaan juoksemalla sen päältä. Toisen pudotuksen se muisti hyvin ja sai sen myös ylös. Kun koira palautti ensimmäistä markkeerausta, ammuttiin kohti ohjausta avoveteen noin 90 asteen kulmaan markkeerauksesta motivointilaukaus.

Ohjaus oli n. 70 m avovedessä lumpeiden seassa. Siru kuunteli hyvin ja riista saatiin talteen. Tämän jälkeen oli haku, jossa liikuttiin joka lähetyksen jälkeen eteenpäin rantaa. Haussa oli 5 riistaa, joista Siru löysi 4 kpl. Hausta se tuli muutaman kerran tyhjänä pois, mutta teki kuitenkin hyvin töitä koko alueella. Tällä työllä saalis oli hienosti AVO1!

Tässä koearvostelu, tuomari oli Mika Lappalainen

Haku: Koira liikkuu erittäin vauhdikkaasti kattaen koko alueen. Koira löytää riittävästi riistaa hetkittäisestä ylivauhtisuudesta huolimatta.
Ohjattavuus: Koira on ohjattavissa kaikilla etäisyyksillä ja tehtävä saadaan suoritettua.
Paikallistamiskyky: näkee molemmat pudotukset. Vauhdikas suoraviivainen suoritus.
Riistankäsittely: moitteettonta.
Passityöskentely: tarkkaavainen laukausten aikana.
Muut ominaisuudet: riittävästi ohjaajan hallinnassa.
Yleisvaikutelma: hyvin vauhdikas ja työintoa pursuava koira, joka suoriutuu päivän tehtävistä hienolla tavalla osoittaen erinomaisia metsästyskoiran ominaisuuksia.

Jymy-yllätyksenä pääsimme myös Flattimestaruuden seuraavan päivän finaaliin!! Siru oli avoimen luokan kolmanneksi paras koira, ja kun nro 2 ei ollut tulossa enää seuraavana päivänä, me pääsimme mustana hevosena kisaamana finaalissa. Finaaliin meni kuusi koiraa, kaksi avoimesta luokasta ja neljä voittajaluokasta.

Sunnuntain finaali alkoi numeroiden arvonnalla, me saimme 5:n ja jäimme odottamaan piiloon. Koirat jaettiin kahteen ryhmään ja nro:t 1-3 aloittivat. Tehtävä alkoi spanieliajolla, jossa spanieli teki ohjaajan ja ampujan edessä hakua pellolla kulkien. Ajon aikana ammuttiin kahdesti ja heitettiin lokki, jonka finaalin ulkopuolinen koira nouti pois. Ajon päätyttyä heitettiin pieneltä peltotönnäältä varis tönnään taakse poispäin koirista, matkaa oli n. 100m . Tämän jäkeen tuli toinen markkeeraus avoveteen kaislan taakse edellisen päivän avoimen luokan hakualueen taa. Tämän jälkeen Siru sai epäonnisesti keskimmäisenä koirana aloittaa ohjauksella. Epäonni siksi, että tuolle vauhtihirmulle olisi tehnyt hyvää hakea markkeeraus ensin, toki en voi tietää olisiko se malttanut keskittyä siihenkään :D.

Siru lähti hyvin oikeaan suuntaan viistoon vasemmalle, ei siis jäänyt yhtään kiinni sen paremmin spanieliajoon kuin heittoihinkaan. Sen vauhti oli kuitenkin kompastuskivi taas. Se teki kuperkeikan ensimmäiseen ojaan, jatkoi matkaa ja meni hienosti pellon takakulmaan, josta olisi pitänyt mennä vasemmalle ojan yli. En saanut sitä kuitenkaan pysähtymään, vaan pysäytyspillistä se teki u-käännöksen ja juoksi ihan yhtä lujaa takaisin. Kuperkeikka ja kierrokset tapissa pistivät sen pään ihan sekaisin. Sain lähettää uudelleen, jolloin se lähti taas hyvin, mutta ei reagoinut pysätyskäskyihin, joten otin se pois kokonaan.

Tämän jälkeen muut koirat saivat ottaa markkeraukset ylös ja sen jälkeen vaihdoimme paikkaa niin, että me menimme oikeaan reunaan, jonka jälkeen oli lyhyt seuraaminen eteenpäin peltoa.  Samat heitot uudelleen ja keskimmäinen koira laitettiin ohjaukseen, jonka se sai ylös. Me saimme seuraavaksi yrittää vesimarkkeerausta. Siru lähti hyvin, mutta takertui edellisen päivän hakualueen hajuihin. Kutsuin sen kahdesti näkyviin ja toisella kerralla sain sen tuupattua oikeaan suuntaan kaislan läpi ja se sai lokin ylös.

Sitten vaihdettiin taas paikkoja, me menimme vasempaan reunaan. Lyhyt seuruutus, heitot ja keskimmäinen koira ohjaukselle, jonka se sai. Sitten oikeanpuoleinen koira haki lokin ja Siru sai viimeiseksi noutaa pellolle heitetyn variksen. se lähti lujaa (yllätys :D), ja meni vähän vasemmalta oli variksesta (oli käynyt heittämässä lenkin pellolla niin että yleisö näki. Se kuitenkin tajusi että oli liian kaukana ja palasi takaisin ja variksen hienosti ylös.

Tosi mukavat tehtävät! Vähän jäi harmittamaan se ohjaus, mutta toki tuo oli nuorelle koiralle aika kuumottava paikka. Lisää treeniä niin eiköhän se siitä. Matkallisesti ohjaus varmaan olisi ollutkin tehtävissä jos koira olisi yhtään ollut kuulolla. Seuraamisissa Siru oli melko levoton, päästi vähän ääntä, vaikka muiden ohjatessa oli rauhallisen ja hiljaa. Selkeästi yhdistää nyt seuraamiset tulevaan tekemiseen, eli sulkeiset vaan käyntiin… viretilaa pitäisi muutenkin saada alas kokeiden alusssa, ihan sama näkyi edellisen päivän avo-kokeen alussa, seuraaminen oli myös aika väljää.

Jälkimmäiseen tehtävään otettiin vain kolme koiraa ja me saimme siirtyä yleisön joukkoon.

Tässä vielä finaalin arvostelu: (Pasi Majuri ja Juha Tenhunen)
Koira, joka suorittaa finaalissa täydellisesti paikallistamistehtävän maalla. Selvittää myös paikallistamistehtävän vedessä, mutta avustettuna. Ei ole tänään riittävästi ohjattavissa. Koeosuudesta 6p, yhteensä mestaruudesta 7p.

Superyllätykseksi olimme loppujen lopuksi finaalin neljänsiä! Ihan mahtavaa! Kiitos miljoonasti meitä eteenpäin auttaneille!! Siru sai myös Roksun Tuopin, joka jaetaan finaallin nuorimmalle koiralle.

 

Samaan aikaan toisaalla Nitro oli käynyt hakemassa nomeb alo2:n, tasaista työtä ;)!!

…ja Ruska ja Johanna hienosti toisen MEJÄ avo1-tuloksen, tervemenoa voittajaan ja onnea!!

 

Alla pari kuvaa näyttelyosuudesta ja kuva mestaruuden palkintojen jaosta.

 

siru_IMG-1747 siru_IMG-1490

21230990_1890228884327509_6984429091200800939_n

tässä kohtaa on jo helppo hymyillä :)