5.10.2019 kuulumisia ja kuvia

Viikko sitten lauantaina oli Snj Ry:n päänäyttely, joka on minulle aina se The näyttely. Juontaa varmaan tolleriajoilta, jolloin ei vielä ollut rodulla omaa erkkaria. Ja kamalastihan tuolla on aina tuttuja kun kaikki noutajarodut ovat edustettuina. Pennuista osallistuivat Likka, Riki ja Kapu. Pikkupentuja oli sekä uroksissa että nartuissa paljon. Tuomarit olivat uroksilla Gudrun Brunnström Ruotsista ja nartuilla Line Hovde Norjasta.

Pojat eivät sijoittuneet mutta saivat oikein mukavan arvostelun kummatkin. Kapu vähän jännitti kehässä kun omat ihmiset jäivät katsomoon, muuten kaikki olivat oikein reippaita.

Kapun (Kaarne) arvostelu suomennettuna:
”Mukava urospentu, hyvän tyyppinen ja kokonen. Maskuliinnen pää, hiukan leveä kallo.
Hyvin asetettu olkapää suora ja ?? olkavarsi. Hyvän muotoinen rintakehä. Hiukan ylösvedettu vatsalinja. Sopivat kulmaukset takaa. Hiukan luisu lantio. Liikkuu hyvällä askeleella. Yhä hiukan pentumainen ihana(?) turkki.
Erittäin mukavasti esitetty (?)”

Rikin (Kirnulintu) arvostelu: ”Mukava urospentu, hyvän tyyppinen ja hyvät mittasuhteet. Hyvin veistetty pää. Ystävällinen ilme. Hyvin asetettu olkapää. Suora olkavarsi. Toivoisin lisää kulmauksia taakse. Sopiva luusto. Liikkuu hyvällä askeleella. Kehrää edestä. Hyvin mukava luonne.”

Kuva juho Pajari, Veera ja Riki

Likka pärjäsi upeasti ja oli luokassaan 2. Kera KP:n. Tässä Likan arvostelu: ”Feminiininen narttu. Harmoninen pää ja ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä kroppa iäkseen. Hyvä luusto. Hyvä olkapää, hiukan lyhyt olkavarsi. Liikkuu hyvin sivulta, hiukan ahtaasti takaa. Hyvä turkki. Mukava luonne. Hyvin esitetty.”

Kuva Juho Pajari

Siru piti linjansa ja sai käyttöluokassa eh:n ilmeisesti vielä niukan turkin ja etuosan vuoksi. Tässä arvostelu: ”Feminiinin narttu. Hyvä pää ja ilme. Hiukan suora edestä. Harmonisesti kulmautunut takaa. Hyvä kroppa ja luusto. Hyvät käpälät. Liikkuu tehokkaalla askeleella. Hiukan luisu lantio. Ei parhaassa turkissa tänään. Mukava luonne. Hyvin esitetty.”

Kuva Juho Pajari, Siru
Kuva Juho Pajari, Siru

Rustille myös eh : ”hyvän kokoinen ja tyyppinen uros. Maskuliininen pää, löydät huulet, hyvän muotoinen rintakehä, suora olkavarsi. Hyvä olkapää. Hyvä selkä. Hiukan luisu lantio, riittävät kulmaukset takaa. Toivoisin enemmän luustoa. Liikkuu hyvällä askeleella. Erittäin mukava luonne.”

Sirun kanssa kävimme sunnuntaina keskeyttämässä kokeen Alavudella. Koe alkoi vesiohjauksella ja kun koira ei ollut kuulolla niin mitäpä sitä jatkamaan. Palaamme taaksepäin treenissä ja kertaamme käskyjä. Pikkuisen liian kiire oli tänä kautena kokeisiin ja sitten kostautui. toisaalta haku ja markkeeraukset näyttävät kulkevan tosi hyvin. Jossain on siis onnistuttu.

Metsästyskausi on parhaimmillaan ja hienosti ovat kasvatit päässeet hommiin, tässä sekalainen kuvakimara, jossa myös muutama koe- ja treenikuva.

Korven akan Fiuko
Korven akan Herra Virkkunen (kuva Tanja Ukkonen)

Korven akan elämänilo
Korven akan iloinen impi
Rusti
Korven akan ilonpilaaja

Korven akan Herra Virkkunen
Korven akan elämänilo
Korven akan Hemuli