6.5.2017 pennut kasvavat kovaa vauhtia

Viimeisen parin päivän aikana ovat pentujen silmät alkaneet aueta, askelia tapaillaan jo pikkuisen ja myös pienin pennuista ylitti kilon painon. Myös kynnet leikattiin tänään ensimmäisen kerran. Ja ikää heillä on ensi maanantaina 2 viikkoa. Kasvuvauhti on hurja, etenkin kun pentuja on vain kolme ja ruokaa on tarjolla yllin kyllin. Pentulaatikossa onkin hipihiljaista, välillä unohtaa koko pentujen olemassaolon…. epäilemättä viikon päästä on jo ihan eri tilanne, kun he alkavat tehdä jo muutakin kuin nukkua ja syödä:D

Edelleen olen yhden pennun kanssa erittäin kahden vaiheilla. Toisaalta olisi mitä heinointa seurata sen kasvua kotona, toisaalta tiedän että se ansaitsisi enemmän aikaa kuin mitä minulla on sille tarjota. Yhdistelmällä on haettu hyvän metsästyskoiran ominaisuuksia, pennulla pitäisi olla myös erinomaiset valmiudet metsästyskokeisiin tai muuhun aktiviteettiin. Siksi toivoisin sen pääsevän tulevaisuudessa näyttämään kyntensä jossain lajissa. Kyseessä on kuitenkin pieni pentue ja siksi sen jokaisesta koirasta olisi erittäin suotavaa olla jotain mustaa valkoisella jatkoa ajatellen. Toki koira on aina ensisijaisesti perheenjäsen varmasti kaikille, mutta kasvatustyössä kaipaan kyllä jotain kättä pidempää seuraavaa ja sitä seuraavaa yhdistelmää miettiessä.

Flateilla on tällä hetkellä huono maine metsästyskoekoirana, kukaan tuskin kiistää tätä. Osin ansaittu, osin ei. Rodun koestartit vähenevät vuosi vuodelta, kärki on laadukas mutta hyvin hyvin kapea… uusia aktiivisia harrastajia ei näytä jonoksi asti löytyvän. Osasyynä tähän on se, että moni kokenut harrastaja vaihtaa rotua ja suurin osa aloittelijoista valitsee myös labbiksen, mikä on kyllä tosi sääli. Toki on haastavampaa löytää hyvä flatti kuin vaikkapa labbis, mutta ei tämä oma rotu nyt ihan tyystin toivoton ole. Siksipä olisi tosi hieno päästä seuraamaan Sirun pentujen pärjäämistä kokeissa. Omilla kasvateilla on suurimmalla osalla onni päästä metsälle, mutta arvostan myös suuresti kaikkea virallista tietoa kasvateistani.

Eli – jos olet vailla aktiivista ja huolella tehtyä pentua johonkin tavoitteelliseen harrastamiseen, ota yhteyttä :)

 

DSC_3627

keskimmäisen tytön silmät ovat jo vähän auki!