Latest News

6.6.2016 Nitro näyttelyssä ja Sirun treeniä

Nitro kävi viikonloppuna kotikaupungin näyttelyissä, lauantaina raviradalla ja sunnuntaina Himoksella. Saaliina kummastin h lähes identtisin arvosteluin. Onneksi aika korjaa suurimman osan ”vikalistasta” joten ei  lannistusta tästä. Tuomarit olivat tiukkoja ja arvostelut olivat ihan koiran näköiset.

Sirun kanssa olemme menossa starttaamaan ensi lauantaina b-kokeessa ja pienen saamattomuuskauden jälkeen olen jopa tehnyt sen kanssa jotain. Maastot alkavat vaan kotinurkilla olla hakusassa, kun treenipelto kasvaa heinää ja viime kesänä käyttämäni aukko vatukkoa…. onneksi ihan vanhan aukon vieressä on uusi, jossa maisema on melko mielenkiintoinen :). Kannot on raivattu kasoihin ja maasto on melko turvallinen, vaikkakin nopean koiran kanssa täytyy vähän miettiä reittejä, ettei se telo itseään. Kasvusto on ainakin tässä vaiheessa vuotta vielä riitävän matalaa, jotta koira näkyy ohjauksissa, maastorajoa ja korkeuseroja on vaikka muille jakaa. Sirun tehtävät olivat matkojen puolesta varsin lyhyet, mutta markkeeraukset aiheuttivat sille silti päänvaivaa. Eipä niitä olla toki tehtykään, että eikun treenaamaan 🙂

13240633_1375871905763212_5573122980345500457_n

 

Ensimmäisessä kuvassa näkyy markkeerausmaastot. Jätin koiran istumaan ja kävin heittämässä kakkosmarkkeerauksen n. 40 päästä niin, että liikuin heittojen välillä. Damien väli oli n. 50-60m. Lähetin koiran aina ensin ensiksi heitetylle. Ensimmäinen kerta meni helposti, toinen (eri paikkaan) aiheutti vähän työtä, kun jälkimmäinen dami putosi koirasta katsoen kaatuneen puunrungon taakse. Koira kiersi rungon ja daminkin tietysti lähtiessään hakemaan jälkimmäistä. Siru kävi tekemässä lenkin heittopaikalla ja rengasti kyllä sitten damin ihan näppärästi, mutta olisihan tuo voinut paremminkin mennä.

 

13315642_1375871865763216_707731751973894732_n

 

Toisessa kuvassa näkyy motivoitu ohjauspaikka vaalen kiven takana, joka on kuvan keskellä olevan puunrungon vasemalla puolella. Kuva otettu lähetyspaikalta. Vaikeutena ura, joka vie koiraa aika pienessä kulmassa vasemmalle ohjauslinjasta. Tämä meni hyvin. Mutta otinkin varman päälle ja tein luoksetulon ensin kumpaankin suuntaan. Lähihakualue ei ihan näy kuvassa, se on viistosti vasemmalle alas rinnettä, jonka päällä seison. Tuolla ona aika isot korkeuserot, vaikkei ne kuvissa juuri näykään.

Täytin Sirulle ensin ohjauspaikat motivoituna, jonka jälkeen tehtiin markeeraus, jonka jälkeen ohjaukset ja uusi markkeeraus eri paikkaan ja lopuksi vielä damit pois ohjaustehtävistä.