Latest News

6.7.2015 Heka kävi hoidossa ja vähän treeniäkin

Pitkästä aikaa viikonloppuna oli vaan aikaa olla, ei mitään sovittua menoa, ei töitä (vaikka olis kyllä pitänyt..) ja ylimääräisenä plussana Korven Akan Hemuli ”Heka” tuli meille hoitoon. Heka oli oikein mukava ja kiltti kaikkien muitten paitsi Riesan mielestä, joka onnettomuudekseen hurmasi Hekan täysin. Heka lähti eilen sunnuntaina puolen päivän aikaan ja sen jälkeen ei ole koirilla ollut paljon muuta mielessä kuin nukkuminen. Rankkaa tuo kurinpito…

Perjantaina kävimme Tanjan ja Jannen kanssa tekemässä vesitreenit kamalassa myrskytuulessa. Tarkoitus oli tehdä pitkiä ohjauksia, mutta tuuli torppasi aikeemme, koiraa olisi ollut mahdoton ohjata ja damit eivät olisi pysyneet missään paikallaan. Riesalle tehtiin sitten aika kiva harjoitus, joka meni yllättävänkin hyvin. Janne souti veneellä lenkin oikeaelle (koira oli lähetyspaikalla katsomassa) ja pudotti damin veneeen taa ruovikkoon n. 80m päähän rannasta ja 45 astetta meistä oikealle. Sitten vene liikkui vasemmalle ja Janne heitti ykkösmarkkeerauksen n. 100m päähän lumpeikkoon. Markkeerauksen ja heiton kulma oli myös n 45 astetta. Tarkoitus oli, että ohjaus otetaan sokkona eka ja sitten vasta markkeeraus. Tuuli kuitenkin siirsi damia vähän lähemmäksi (ihan niikuin pitikin), mutta Riesa pahus huomasi sen ohjausadamin heti avoveteen mennessään. Dami oli siinä vaiheessa n. 50 m päässä, otin sen pois ja laitoin koiran markkeeraukseen, joka meni tosi hyvin.

Toistettiin vielä, tällä kertaa ohjausdami oli vähän eri paikassa ja pääsin jopa vähän ohjaamaan koiraa. Markkeeraus meni taas hienosti. Ainoa kauneusvirhe oli se, että koira ei kääntänyt rintamasuuntaa kunnolla ohjaukselle, käänsi vain pään… lähetin sen sitten kumminkin ja hyvin se meni, mutta tuota täytyy vähän hioa. Hitsin hyvä markkeeraaja se kyllä on, itsekään en nähnyt damia kun se meni lumpeitten ja aaltoilevan veden takia ihan näkymättömiin.

Riesa palauttaa markkeerausta.

Riesa palauttaa markkeerausta. Kuva Tanja Ukkonen.

 

Heka tuli perjantai-iltana ja osoittautui oikein kivaksi nuoreksi mieheksi. Tosi kiltti se on, vaikka selkeästi vähän hormonit hyrrää. Kävin lauantaina mökillä ja Nitro veli ja Jekku-eno kävivät moikkaamassa Hekaa. Hienosti lauma tuli toimeen, Riesa piti kuria, Siru hengaili mukana ja pojat temusivat kuka kenenkin kanssa.

Hekan tietoihin lisätty uusi kuva!

 

Riesa, Siru ja Heka perjantai-iltana.

Riesa, Siru ja Heka perjantai-iltana.

 

Heka, Siru, Jekku, Nitro ja Riesa mökillä.

Heka, Siru, Jekku, Nitro ja Riesa mökillä.

 

Sirun kanssa olemme onneksemme päässeet tosi mukavaan treeniporukkaan (ja kai sinen Riesakin huolittaisiin 😀 ) Korpilahdelle.  Mukavia ihmisiä, ei turhaa pingottamista ja vähän sellainen vanhojen aikojen fiilis. Silloin kauan sitten harrastaminen ei ollut ihan niin ryppyotsaista kuin nykyään joskus tuntuu olevan. Olen varmaan vähän sellainen pingottajatyyppi treenien suhteen, joten tekee ihan hyvää välillä vähän relata myös sillä rintamalla. Siru tuntuu myös ottavan nuo ueamman koiran samanaikaiset treenit tosi lunkisti, olenkin kyllä koittanut varoa sen turhaa kuumentamista. Riesalla ei tuossa iässä olisi voinut kuvitellakaan vastaavaa treeniä.