6.9.2018 tuloksia ja uutisia

Viikon loma poissa tietokoneen ääreltä ja kamalasti taas päivitettävää 😀

Rusti kävi syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kahdessä näyttelyssä, alla arvostelut:

1.9.2018 Kihniö Jaana Hartus:

”keskikokoinen ikäisekseen varsin vahvaluustoinen uros, jolle toivoisin aavistuksen enemmän raajakorkeutta. Hyvä ylälinja ja runko. Vahva etuosa. Oikeanmutoinen vahva pää, joskin kuono voisi olla aavistuksen pidempi. Pysty olkavarsi, muutoin hyvät kulmaukset. Liikkuessa pehmeyttä selässä.” JUN ERI

2.9.2018 Ähtäri Tiina Illukka:

”Melko raskasrakenteinen uros. Hyvät päänlinjat mutta saisi olla kuivempi huulistaan. Hyvät kulmaukset ja vahvat raajat. Käpälät saisivat olla tiiviimmät. Hyvä sivuaskel mutta pehmeyttä selässä. Esiintyy ja esitetään hyvin”. JUN EH

 

Rusti Ähtärissä 2.8.2018, kuva Tanja Ukkonen
Rusti Ähtärissä 2.8.2018, kuva Tanja Ukkonen

 

Sirun kanssa aloitimme loman hakemalla Ähtäristä nollan. Koe oli okein mukava, vaikkakin kolmosmarkkeeraus oli selvästi Sirun taitojen tavoittamattomissa, epäilin sitä jo tehtävän nähdessäni. Koe alkoi markkeerauksella. Ensin heitettiin tavi tummaa metsää vasten saarekkeesta maalle koirasta poispäin. Sen jälkeen tuli lammen oikeaan reunaan 90 asteen kulmaan ensimmäiseen heittoon heitto lokilla veteen, jonka jälkeen heitettiin linjakakkosen lähempi markkeeraus kohti koiraa samaan saarekkeeseen missä heittäjä oli lokilla. Tämän jälkeen olisi ollut lyhyehkö ohjaus lammen rannan myötäisesti heittosaaren editse, sekä haku vuorotellen toisen koiran kanssa.

Siru näki heitot hyvin, lähti hakemaan viimeiseksi heitettyä lokkia ja oli jo menossa sen ohitse taville, kun sai lokista hajun ja toi sen. Sitten yritin laittaa sen taville, mutta se ei lähtenyt rantaviivaa edemmäs, ei mitään mielikuvaa siis tavista. Lokki lammen oikeasta päädystä tuli, mutta sitäkin se kaivoi tosi kauan vähän liian kaukaa maalta. Tämän jälkeen oli ohjaus samoilta jalansijoilta kuin markkeeraukset ja Siru jämähti taas rantaviivaan ihan kysymerkkinä. Jäi se heitto kaivelemaan niin kovasti kaiketi. Me nollasimme kokeen siinä, teimme vielä hakua parina Minnalle ja Mortille. Haku menikin sitten loistavasti, vissiin otti vähän koiran luonnolle ne jääneet riistat, kun kävi haun aikana myös tsekkaamassa sen markkipaikan ja ohjausriistan se toikin, kun se oli hakualueen etureunassa.

Hyvä että päästiin tekemään haku, mutta harmittaa ihan älyttömästi tuo markkeeraus ja sitten se, että ohjauskin tökkäsi siihen. Jälkeenpäin ajatellen olimme kyllä tosi huonosti valmistautuneetkin kokeeseen, ei ensimmäistäkään riistatreeniä koko kesänä., koira oli kuuma kuin mikän jo odotuspaikalla ja siitähän ei hyvää seuraa. Riista kuitenkin Sirulle on se juttu, sitä pitäisi välillä aina näyttää, jottei kokeessa koira ole sitten ihan kierroksilla. Ja niitä markkeja olisi kyllä voinut harjoitella jo Kaakon kokeen jälkeen, kun ei ne onnistuneet sielläkään.

Tässä kokeen yleisvaikutelma:

26.8.2018 Ähtäri Nome-b VOI0

Koira, joka aloittaa kokeen paikallistamistehtävällä. Valitettavasti paikallistamistehtävä epäonnistuu ja ohjattavuutta ei päästä juuri lainkaan  kokeilemaan. Nämä yhdessä saavat aikaan sen, että tuomari keskeyttää kokeen.

Kokeen jälkeen ajoin Viitasaarelle, josta tulimme sitten torstaina pois, koska perjantaina alkoi SM-nome jossa olin töissä kolme päivää. Ei se nyt  ihan lomasta mennyt , mutta mukavaa oli. Oli myös hieno nähdä karsintakoe ja koirien suorituksia siinä, finaalista puhumattakaan! Karsintakoe olisi ollut paremmalla markkeerausrutiinilla ihan Sirunkin suoritettavissa, ainakin kuvittelen niin;).

Viitasaarella kerittiin muutamana päivänä käydä tekemässä markkeerauksia, tätä täytyy jatkaa että saa koiralle niihin hyvät pohjat kokeita varten. Eilen teimme riistatreeninä ihan voittajaluokan kokeen läpi. Markkeeraukset tökkivät sielläkin, unohtaa jatkuvasti linjakakkosen takimmaisen… lisää treeniä siis. Muuten meni hyvin, ohjaus häiriöheitolla niin että toinen heitettiin mennessä ja toinen tullessa ja koira vielä muistikin heitot ja nouti ne, wuhuu! Sitten tosi iso hakualue, ei parityönä tällä kertaa vaan ihan itse piti hakea koko ajan. Maalla neljä riistaa ja vedessä kuusi, siru tyhjensi maa-alueen ja haki vedestä neljä. Olisi varmaan hakenut loputkin. Vähän tuo maahaku teki sen, että se pyrki vesialueeltakin maalle, siellä pääsee lujempaa… Mutta hyvin kattoi aluetta kuitenkin. Lauantaina on startti Laukaassa, toivottavasti menee paremmin kuin Ähtäri. Loppuviikon ohjelma on yllättäen linjakakkosien paukuttaminen.