8.3.2017 kuulumisia ja vähän treeniä

Jottei elämä olisi pelkkää pentumahan tuijottelua (tai sen olemassaolon kuvittelua), tein eilen Sirulle nopean linjaharjoituksen lenkin jälkeen. Alla kaksi pimeähköä kuvaa, joista toivottavasti saa jotain tolkkua. Linjat olivat siis ristikkäin, ensimmäinen kuva on otettu ristikon alareunasta lähtetyspaikalta ja toinen kuva ristikon oikeasta reunasta lähetyspaikalta. Kaikki damit on viety sokkona. Koira ei muuten näköjään tajua suksen jälkiä damin vientijäljiksi :D

1-kuvan paikka on vakkaripaikka, eli koiralle tuttu. 2-kuvan paikat on tehty pari päivää aiemmin sokkona lukuunottamatta kahta viimeistä damia ylemmän saarekkeen reunassa. Aiemmassa harjoituksessa minulla oli myös dami pajujen takansa ojan ja ensimmäisen saarekkeen välissä, jotta sain koiran menemään haluaamani reittiä .

Ensimmäisen kuvan damit (2 kpl) ovat punaisen pisteen kohdalla metsänreunassa pellon takana, matkaa n. 80 m, koira katoaa näkyvistä 70 m jälkeen ja palaa näkyviin vähän ennen metsänreunaa. Pelto viettää aika lailla vaikkei se kuvasta näy.

 

_20170307_174632

Tältä lähetyspaikalta otettiin damit 1. ja 6.

Sitten siirryttiin ristikon oikeaaan reunaan tässä yläkuvassakin näkyvälle uralle aukon alareunassa:

_20170307_174921

 

Punaiset pisteet ovat dameja. Dam1 2. on saarekkeessa, dami 3. pellolla saarekkeen takana ja damit 4. ja 5. takimmaisen saarekkeen edessä. Pellon keskellä poikittain menee ensimmäisen damin linja, jonka koira on juossut kerran. Matkat voisi olla n. 60m, 80m ja 95m. Tässäkin on aika suuri korkeusero, josta johtuen koira näkyy hyyvin myös taaimmaisilla dameilla.

 

Dami 1. tuli hyvin, sitten siirryin ja lähetin damille 2. Siru pysähtyi varmistamaan ojan ja ensimmäisen saarekkeen väliin (siinä oli aiemmassa harjoituksessa dami), laitoin taakse, sai saarekkeen damin ylös. Myös dami 3. tuli hyvin. Damille 4. lähetyksessä koira kaarsi aavistuksen vasemmalle ja pysäytin sen takimmaisen saarekkeen reunaan. Pysähtyi hyvin, mutta sitten tuli lapsus, en tiedä kuuliko se minua vai karkasiko yksinkertaisesti damille; koitin lähettää oikealle, koira vain istuu, kutsuin lähemmäksi, jolloin Siru sitten ilmeisesti oli bongannut sen damin istuessaan ja juoksi oikealle, nappasi damin ja palautti. Viimeinen meni sitten hyvin, kun tiesi jo missä se oli :D. Treenin aikana kävi tosi kova tuuli, joten voi olla ettei se vaan kuullut minua, mutta täytyy alkaa tekemään tuon tyyppisiä harjoituksia myös niin, että koira on ohjattavissa tuolla 100 metrissäkin…

Dami 6. tuli hyvin, yllättävän vähän koiraa häiritsi omat jälkensä muille paikoille, vaikka reitit menivät ristikkäin. Tämän voisi tehdä uudelleen ja lisätä vähän häiriötä (esim. markkeeraukset muistiin odottamaan).

Sirun ruokalu on ehkä aavistuksen kasvanut, muita merkkejä ei tiineydestä vielä ole. Ultra on viikolla 12, siihen asti pitää siis vielä jännittää.

Ai niin, ensimmäistä kertaa 15v (?) en ole menossa talvinomeen tulevana viikonloppuna! Olo on kuin pahanteossa :D. Vähän haikeaa, mutta aikansa kutakin. Tällä kertaa aikataulu ei yksinkertaisesti venynyt. Toiveissa on myös pikkuhiljaa siirtää vetovastuu nuoremmalle polvelle ja tämä on aimo harppaus siihen suuntan.