Blogi

6.8.2022 kuulumisia

Kesä meni pentuhulinassa ja nyt on pikku hiljaa alettu siirtyä kohti metsästyskauden alkua. Tellu on harjoitellut nomejuttuja ja kerkisimme myös pyörähtää mejäkokeessa heinäkuun lopulla. Koe meni hienosti ottaen huomioon treenijäljet joita taisi olla ihan kaksi kappaletta. Tuloksena avo2 37 pisteellä ja kehut tuomarilta. Harmittavasti juuri ennen kaatoa jäljen päältä lähtenyt jänis vei jälkineen Tellun hukkaan.

Ja oltiinhan me Tellun kanssa flattileirillä treenaamassa ja jalostustarkastuksessa. Osallistuin myös Sirun ja Tellun kanssa leirillä olleeseen ulkomuototuomarikoulutukseen.

Pennuille on nyt rakennettu oma sivu, pentueet -sivu on jotenkin tyhmän näköinen, mutten oikein tiedä mitä sille tekisin. Ajokoiralapset pitäisi myös ehtiä lisäämään jossain välissä.

Ensi viikolla olisi tarkoitus vähän lomailla, kyyhkystys alkaa viikolla ja muutenkin on kaikkea kivaa tiedossa. Kasvatit ovat ahkeroineet kokeissa ja pentujen omistajat pitävät hienosti yhteen yhteyttä, mikäs tässä on siis ollessa💙. Kiitos teille kaikille!

Muutama kuva mökiltä ja sorsastusmaastoista:

3.5.2022 tuloksia, kuulumisia

Tellun virallinen koeura alkoi Kaustisten wt-kokeella 30.4.2022. Ensimmäinen rasti oli kuumottava parityö, jossa haettiin ristiin kaksi ykkösmarkkeerausta. Koira oli jo edellisenä päivänä kovin levoton, joka näin jälkeenpäin ajatellen johtui varmaan ihan liian vähästä liikuttamisesta ja tekemisestä… mutta aina ei työ- ym. muu elämä anna mahdollisuuksia optimoida koetta edeltävää aikaa koiran tarpeiden mukaan. Noudot itsessään oli helpot Tellulle, mutta otteet huolimattomat, josta johtuen pudotti damit ja meinasi vielä lähteä ilman lupaakin noutoon…. pari rasti vielä harjoiteltiin ja seuraava päivä vain katseltiin ja kuunneltiin kun muut teki. Tellu on kotioloissa melko lunki joten en osannut yhtään ajatella että se olisi noin levoton kokeessa, etenkin kun muutama epävirallinen startti on mennyt ihan kivasti. Onneksi aikaa on ja nyt kun asia on tiedossa sille ehtii hyvinkin tehdä jotain ennen seuraavaa koetta, joka on vasta joskus pentujen jälkeen.

Riki ja Nekku kaahailivat itsensä myös nollille, liikaa vauhtia ja liian vähän älliä oli viikonlopun teema muillakin.

Rusti kävi sunnuntaina luonnetestissä oikein itsensä näköisin tuloksin, +190 p. ja laukausvarma. Kakkosen hermot on harvinaista herkkua tänä päivänä!

Elli alkaa olla jo aika iso, vuorokausia takana 48 vrk ja vielä pitäisi pari viikkoa jaksaa. Liina ei ole ainakaan kuvissa vielä yhtä suuren näköinen, sillä on nyt 42 vrk. Toki se on isompi ja pidempirunkoinen kuin Elli. Liina tulee meille viikon päästä jotta se ehtii vähän asettua taloksi ennen omaa synnytystä. Ajattelin myös että ehtivät olla jonkun päivän Ellin kanssa yhtäaikaa ennen kuin kummallakaan on pentuja. Toivottavasti kaikki menee hyvin, melkoinen katras on kummallekin tulossa.

19.4.2022 Liina ultrattu, Rikin luonnetesti, treenikuulumisia

Liina kävi tänään ultrassa ja pentuja oli aika läjä. Eli meillä totisesti on vauhtia ja vaarallisia tilanteita luvassa kesällä. Kaksi isoa pentuetta syntyy vajaan viikon sisällä. kummastakin pentueesta voi vielä tiedustella pentua, Harrilta ajokoiraa (yhteystiedot pentuja -sivulla) ja minulta flattia. Noutajat olisi edelleen toiveissa saada ”oikeisiin töihin”, joko metsälle tai rodunomaisiin kokeisiin harrastamaan, mieluusti tietysti molempiin.

Muutama kuva pääsiäiseltä Liinasta & Teposta, kiitos Heidi ja Tuula!

Riki kävi lauantaina luonnetestissä hulppein tuloksin. Tuomari tykkäsi ja sanoi että koira on oma itsensä ei väliä mitä tapahtuu. Ei paineistu, reagoi heti mutta uhan loputtua on kaikkien kaveri. Kokonaispisteet +203, laukausvarma. Aikalailla optimi harrastuskoira ainakin omaan käteen. Tuohon kun lisää vielä yhteistyöhalun ja hyvät metsästysominaisuudet, niin aika hyvä on lopputulos. Ohessa testipöytäkirja.

Pääsiäisenä ehdittiin Tellun kanssa vähän treenaamaankin. Lumet alkavat vihdoin vähän huveta ja kaikennäköistä on touhuttu. Pitkänä perjantaina Tellu pääsi isompaan porukkaan treenaamaan, tehtävät olivat sille vähän helpompia, suurin hyöty oli ryhmässä olosta. Tätä kyllä pitäisi saada lisää, aika väsynyt koira oli illalla pitkän päivän jälkeen.

Tellu, Siru & Riki
Koko pitkän perjantain jengi

7.4.2022 Riesa, kuulumisia

Eilen tuli päivä joka jokaiselle koiranomistajalle tulee jossain vaiheessa vastaan. Lauman vanhin piti päästää vehreämmille metsästysmaille. Riesa olisi täyttänyt kesäkuussa 11v, ihan ei sinne asti päästy. Muutama viikko sitten koira alkoi kipuilla liikkeessä. Koska tiedossa oli että ainakin selässä on spondyloosia ja muuallakin iän ja käytön tuomaa kulumaa, ei asia mikään yllätys ollut. Riesa sai nivelrikkoon tarkoitettua kipulääkettä joka hetkellisesti auttoikin, mutta parin viikon päästä annostus piti tuplata jotta koira oli oireeton. Koska koiran kivun määrää on vaikea arvioida, ainoa ratkaisu oli päästää Riesa pois. Hieno koira ja mahtava metsästyskoira on poissa❤️

Riesa

Me kutsumme häntä,mutta hän ei käänny enää. Hän on matkalla lapsuutensa metsiin,sinisen kukan ja kultaisen kevään maahan.Siellä laulavat toisenlaiset linnut. -Sirkka Turkka-

Tellu kävi viikonloppuna Pirkan Dameissa ja pärjäsi kivasti! Haussa se vähän kompastui omaan näppäryyteensä kun kaahaili kauas hakualueen taakse useamman kerran ja ehti löytää vain kaksi damia. Ohjaus/markkeerausrasti meni hyvin.

Tellun arvostelu
Matkakaveri Eppu ja Tellu

Parin viikon sisällä kummatkin nartut ovat menossa ultraan, sitten ollaan viisaampia pentuasioiden suhteen.

29.3.2022 valmennusrengas, kuulumisia

Esa Valkonen piti nuorten koirien renkaalle koulutuksen Korpilahdella Surkeella viime sunnuntaina. Aluksi tehtiin tasotsekkaus, jossa yhdessä koiran kanssa vietiin dami, palattiin lähetyspaikalle ja koira sai noutaa heti. Tehtävässä katsottiin kuinka koira seuraa metsässä epätasaisessa maastossa ja kuinka nouto sujuu. Seuraamisessa oli haasteita, joten melkein kaikkiin tehtäviin tästä eteenpäin oli yhdistetty seuraamisen harjoittelu.

Seuraavaksi teimme ryhmäharjoituksen, jossa koirat seurasivat ympyrässä, Esa oli keskellä ja heitti seuraamisen lomassa jokaiselle koiralle markkeerauksen ringin ulkopuolelle. Jotta pääsi noutamaan, piti ensin seurata hyvin ja istua rauhassa ohjaajan sivulla kun heitto tuli. Tämä oli myös hyvä harjoitus nuorelle koiralle kun piti mennä ja tulla muiden koirien ja ihmisten välistä.

seuraamisharjoitus ryhmässä

Tämän jälkeen tehtiin pareittan markkeerausharjoitus, jossa toinen koira oli passissa ja toinen nouti ykkösmarkkeerauksen. Oikeanpuoleiselle koiralle tuli ykkösmarkkeeraus suoraan rinnettä ylös. Heittäjä seisoi tasanteella n. 35 m päässä ja heitti damin itsestään etuviistoon vasemmalle. Koira näki heittäjän ja kaaren, muttei damin putoamispaikkaa. Heitto ei näkynyt kovinkaan hyvin tummassa metsässä. Kun ensimmäinen koira oli noutanut heiton, vaihdettiin paikkoja ja noutanut koira tuli passiin vasemmalle puolelle ja passissa ollut pääsi noutamaan.

Tellu & Zack markkeeraustehtävässä, Tellu passivuorossa, kuva Juho Pajari

Tämän jälkeen tehtiin myös paritehtävänä seuraava harjoitus: seuruutettiin koiria Esan perässä n. 25m rinnettä poikittain kaatuneen puunrungon luokse. Esa piilotti rungon ympärille kaksi damia koirien nähden. Palattiin lähetyspaikalle ja Esa ampui vielä starttipistoolilla laukauksen ohjauksen suuntaan. Oikeanpuoleiselle koiralle tuli taas markkeeraus ylärinteeseen, markkeeraus haettiin heti, jonka jälkeen vasemmanpuoleinen koira haki ohjauksen. Sitten vaihdettiin paikkoja ja tehtiin tehtävät toisinpäin.

Sitten lisättiin samaan tehtävään drive ja muistimarkkeeraus. Ohjausta ei enää motivoitu koiralle, lähetyspaikka oli sama kuin paritehtävässä. Esa lähti kävelemään oikealta vasemmalle ohjauslinjan yli ja heitti mennessään ohjauslinjan päälle damin, jonka nosti pois. Se jälkeen hän käveli vasemmalle aukolle ja heitti markkeerauksen n. 90 asteen kulmaan ohjauslinjasta n. 40 m päähän hangelle. Markkeeraus piti jättää muistiin ja ottaa ensin ohjaus. Koirat myös harjoittelivat ohjauksen yhteydessä tyhjän hajupaikan ylitystä (pois nostettu heitto) ja sitä että linja pidetään vaikka muuallakin on tapahtumia.

Kokeneemmille koirille tehtiin versio jossa avustaja heitti ensin samaan paikkaan ylärinteseen damin kuin paritehtävässä oli ollut ja Esa heitti jälleen häiriön ohjauslinjalle (nostettiin pois), sekä noudettavan  damin vasemmalle aukolle. Ohjaus otettiin jälleen ensin, sen jälkeen vapaavalintaisessa järjestyksessä sivuilla olevat markkeeraukset. Jos ajattelet ristikkoharjoitusta, niin lähetyspaikka oli ristikon keskellä, ohjaus ylhäällä ja markkeeraukset suunnilleen sivuilla vähän etuviistossa lähetyspaikasta, mutta ei kuitenkaan liian lähellä ohjausta.

Tässä tehtävässä tuli jo selkeitä eroja koirien välille. Osalle tuotti tuskaa luopua heitosta ja keskittyä ohjaukseen, osa meni kyllä ohjauspaikalle, muttei malttanut keskittyä siellä etsimiseen vaan yritti juosta markkeeraukselle.

Lopuksi koirat seurasivat pareittan aukon ja metsän rajassa sivusuunnassa rinnettä pitkähkö matka, niin että Esa käveli koirien välissä ja avustaja käveli aukon puolella dami kädessä eikä edes heittänyt mitään. Koirilla ja ohjaajilla oli siis vaikeutena epätaisainen maasto, puut, ”tuomari” joka käveli vieressä sekä vielä ihminen jolla oli dameja ja joka heilutteli niitä kulkiessaan. Aika monta häiriötä siis.

Tellu pärjäsi aika hyvin. Se oli hiven levoton odotuspaikalla, sitä kiinnostaa tällä hetkellä kaikki hajut ja lieviä valeraskausoireita on myös, joten se ei ehkä ihan parhaimmillaan ollut. Tehtävät se teki kuitenkin hyvin, hyvät ylösotot, ei metsästystä dami suussa, pääosin myös hyvät otteet ja kauniit luovutukset. Noudot oli sille helppoja, ainut missä vähän oli epävarmuutta oli ohjaukselle meno kahden markkeerauksen välistä. Mutta siinäkin se piti hyvin linjan, ehkä vähän meni hitaammin kuin normaalisti. Seuraaminen oli aika ajoin väljää, parille heitolle se nytkähti ennen lähetystä, mutta muuten ei mitään isompia ongelmia.

Tellu palauttaa ohjausdamia, kuva Juho Pajari

Tellu seuraa hyvin jos ei ole häiriötä, mutta sunnuntaina sillä oli vaikeuksia keskittyä kun ympärillä oli paljon hajua ja tapahtumia. Se ei myöskään osaa kääntyä sivullani kun vaihdan rintamasuuntaa, vaan jää eteen tai taakse poikittain, mikä paljastui kun ajattelin kääntyä jotta se näkee Esan viimeisen heiton. Hihnalla tämänkin olisi saanut onnistumaan, mutta toisaalta nyt on selvillä ettei se vaan osaa vielä.

kaunis luovutus, kuva Juho Pajari

Tykkäsin myös siitä että se jaksoi keskittyä koko päivän aina kun sen oma vuoro oli. Tosin siihen varmaan auttaa se että olemme aika lailla erossa muista odottaessa enkä anna sen juuri seurustella muiden kanssa. Kävin myös useasti tekemässä sen kanssa pienen kävelylenkin jossa se sai haistella ja käydä pissalla ja sitten tehtiin vähän pysäytyksiä, seuraamista heittopalkalla, muutama sivusuuntaharjoitus ym., jotta se malttoi sitten odotuspaikalla istua käskyn alla. Noitten pikkutehtävien tekeminen odotusajalla on myös keskittymistä minuun muitten koirien tai hajujen sijaan. Toivottavasti tällä taktiikalla Tellusta tulee helppo koekoira joka osaa levätä kokeessa kun tilaisuus siihen on.

opitun prosessointia…

Ensi lauantaina on ohjelmassa Pirkan Damit, katsotaan miten siellä sujuu. Pitäisi myös alkaa miettiä ihan oikeitakin kokeita Tellulle jossain kohtaa. Pennut tulevat kesken koekauden, joten startit jäävät tänä vuonna vähiin, toivottavasti kuitenkin jokunen wt- ja nomeb-koe ehditään käydä.

Elli ja Liina ovat saaneet herpesrokotteen, nyt sitten odotellaan ultraa.

24.3.2022 astutukset ohi, kuulumisia

Meidän tuplapentuprojektin ensimmäinen osa on onnistuneesti ohi. Elli astutettiin 15.3. ja pennut tulevat syntymään toukokuun puolessavälissä. Liina piti vähän jännityksessä, sen proge nousi hitaasti ollen 14.3. 0,2 (8.pv), 17.3. 2,6 (11.pv) ja 19.3. 4,0 (13 pv). Koska pelkona oli että proge ottaa loppukirin, kokeiltiin ensimmäisen kerran jo lauantaina vaikka tiedossa oli että on vähän aikaista. Ja niin olikin, pariskunta oli kyllä hyvin otettu toisistaan mutta valmista ei vielä oikein tullut. Sunnuntaina sitten tuli, koirat jäivät nalkkiin 10 min lämmittelyn jälkeen. Itse lähdin jo sunnuntaina ajamaan takaisin kotiin ja Liina ja Teppo tapasivat vielä maanantaina yhtä hyvin tuloksin. Todennäköisesti yksikin kerta olisi riittänyt. Astutuspäivät olivat 14. ja 15. juoksupäivä. Liinan pennut tulevat syntymään n 5pv Ellin pentujen jälkeen, joten touko-heinäkuulla tuskin tulee olemaan vapaa-ajan ongelmia…

Tähän tietoon kaikki flattipennut pääsevät metsälle ja metsästyskokeisiin, tästä olen tosi onnellinen!

Tellulta jäi astutusreissun vuoksi talvinomen startti väliin ja itseltä talkoilut kyseisessä tapahtumassa. Viikonloppuna pääsi kyllä hyvin kisatunnelmiin somea seuraamalla niin hyvässä kuin pahassa. Lämpimästi kehotan kaikkia kokeilemaan talkoilua. Se avartaa kummasti näkemystä siitä mitä kaikkea pitää ottaakaan huomioon isoa tapahtumaa järjestettäessä. Etenkin jos satut tekemään sitä etukäteisduunia joka ei koepäivänä näy missään ja olemaan paljon tekemisissä maksavien asiakkaiden kanssa. Keskustelu on aina hyvästä ja auttaa kehittämään tapahtumaa. Mutta omien mielipiteiden esittäminen faktoina ja talkoolaisten väheksyminen eivät sitä tee. Koepaikalla kaikki oli ilmeisesti mennyt hyvin ja ihmiset olleet tyytyväisiä. Hyvä niin!

Tulevana viikonloppuna on valmennusrenkaan toinen koulutus! Tellu on ollut viime päivät vähän alavireinen juoksuista ollen nyt suunnilleen kantoaika. Toivottavasti tekeminen saa sen olon kohenemaan.

Tellu, Siru ja Riesa jäällä nauttimassa keväästä.

15.3.2022 kuulumisia, pentusuunnitelmia

Kevät tulee kohisten ja sitä myöten harrastuskausi myös. Valmennusrengas käynnistyi parisen viikkoa sitten vauhdikkaasti kahden päivän koulutuksella Mäntsälässä. Kouluttajina olivat Riitta Väisänen ja Jori Saastamoinen. Tellu selvisi pääosin tehtävistä oikein hienosti ja olen siihen tosi tyytyväinen! Muutama vähän pidemmäksi aikaa muistiin jäänyt ohjaus siltä vielä unohtui kun tapahtumia oli paljon ennen omaa noutovuoroa. Mutta hienosti Tellu jaksoi keskittyä kaksi päivää! Pääsimme myös kyläilemään ihanan Pati – velipuolen luona 😍.

Lauantain koulutus kevätauringossa
sunnuntain koulutus

Viime lauantaina Tellu starttasi epävirallisessa noutajien kokeessa Uudenmaan Ohjuksessa Järvenpäässä. Tehtävät olivat helppoja, mutta arvostelussa tuli kyllä eroja koirien välille siitä huolimatta. Kokeessa oli kolme rastia: ohjaus, markkeeraus, ja hakutehtävät. Ohjauksessa oli seuraamisosio jossa sai pitää koiran kiinni tai irti. Tellu oli irti ja damilta palatessa kohti lähetyspaikkaa se seurasi hiven väljästi, josta lähti piste. Itse ohjaus meni nappiin. Seuraavaksi tehtiin kaksi lyhyttä ykkösmarkkeerausta, joista tuli täydet pisteet. Lopuksi haku, jossa Tellu onnistui vaihtamaan yhden damin, josta rokotettiin kaksi pistettä. Hyvä kokonaisuus, perusasioissa vielä ihan pikkuisen viilattavaa, muu muuten näytti hyvältä.

Aarre ja Tellu Uudenmaan Ohjuksessa

Myös penturintamalla alkaa tapahtua. Elli astutettiin tänään Rambolla. Pentujen odotettu syntymäaika on viikolla 20 toukokuun puolessa välissä. Liina aloitti myös juoksun ja nyt ollaan peukut pystyssä että Liinan astutus onnistuu myös. Lisätietoja tulee pentuja -sivulle sitä mukaan kun on kerrottavaa.

14.2.2022 valmennusrengas, kuulumisia

Koska sekä Ellin että Liinan juoksut antavat odottaa itseään turhankin kauan, on ollut aikaa jännittää rotuyhdistyksen valmennusrenkaan valintoja. Ilmoitin Tellun nuorten koirien renkaaseen vähän sillä oletuksella ettei kuitenkaan päästä. Se sai kuitenkin paikan, mikä kyllä ilahduttaa kovin ohjaajaa! Ja tsemppaa myös työkiireiden lomassa löytämään treeniaikaa, kun tietää että kohta tulee palautetta kaikista lepsuiluista….

Kasvateista Nekku (Fiuko) nappasi paikan kokeneiden koirien renkaassa ja Vinha (Hanga) on siellä varalla.

Se sen sijaan ei ilahduta, että renkaaseen päässeiden puolesta ei oikein tunnuta osaavan iloita, ei tänä vuonna sen paremmin kuin viime vuonnakaan. Toivottavasti rodunomaisten lajien parissa vallinnut hyvä yhteishenki ei ole katoamassa, koska siinä tehdään karhunpalvelus koko rodulle. Ihan kuin näiden lajien parissa liikaa olisi nytkään harrastajia.

Renkaaseen pääsy itsessään ei ole mikään meriitti, vaan aloitus kovalle työlle ja sitoutumiselle. Tai ainakin pitäisi olla. Jo viime vuonna tuli palautetta siitä että nyt sitten harrastus loppuu ennenkuin alkoikaan, kun paikkaa ei tullut. Mikä on tietysti ikävää, mutta tuskin rotuyhdistyksellä ikinä on sellaisia resursseja että suuri joukko kokemattomia ohjaajia ja koiria saadaan koekuntoon ilman että se koiran omistaja on itse se kantava voima prosessissa. Vastuu edistymisestä on kuitenkin aina ohjaajalla itsellään, eikä kaikille ole mahdollista tarjota paikkaa. Ja tänä päivänä on runsaasti mahdollisuuksia kouluttautua muuallakin kuin renkaassa. Kurjaa silti että hyviä koiria jää ulkopuolelle.

Toivottavasti rengas jatkuu myös tulevaisuudessa. Järjestöön myös varmasti mahtuu lisää aktiivisia tekijöitä.

Tellun kanssa olisi tarkoitus käydä testaamassa koekuntoa kevään epävirallisissa kokeissa, ja varmaan jokunen wt-koekin keväälle osuu. Viikonloppuna Tellu oli kolmisen tuntia muutaman koiran treeniryhmässä ja selvisi yllättävänkin hyvin. Se alkaa olla valmis siihen että ympärillä tapahtuu ja silti pitää keskittyä omiin tehtäviin. Pikkuhiljaa lisätään vaikeusastetta, eiköhän siitä ihan hyvä tule.

Riki ja Tellu viikonloppuna

31.12.2021 vuosi 2021, tulevan vuoden tavoitteet

Vuosi 2021 alkaa olla ohitse. Koronan varjossa meni toinenkin vuosi, toivottavasti ensi vuonna ollaan jo voiton puolella. Harrastusrintamalla vuosi oli vähän hiljaiseloa, ei koronan mutta pikkuhiljaa eläköityvän kisakoiran vuoksi. Haikeakin olo vähän on. Onneksi meillä on Sirun kanssa roppakaupalla hienoja kokemuksia ja tottakai Siru pääsee jahteihin ja metsälle niin paljon kuin mahdollista.

Siru on suht. hyvässä kunnossa ja kestää kyllä arjen liikkumiset, mutten raaski enää treenata sillä niin paljoa kuin voittajaykkösiin pitäisi. Luulen että selkä on se perimmäinen syy ongelmiin, liian monta kuperkeikkaa on tullut vuosien saatossa ja se näkyy sitten nyt. Osteopaatti huoltaa Sirun kerran kuussa ja hyvällä lihashuollolla koiralla pysyy paikat auki. Saimme kesältä kuitenkin vielä kaksi 1-tulosta wt:stä sekä monena vuonna tekemättä jäänyt pm-koereissukin vihdoin toteutui.

Tellu aloitti koeuransa läpäisemällä taipumuskokeen helposti ja sen kanssa onkin nyt panostettu yhteiseen aikaan, niin treenien kun muunkin olemisen kanssa. Nuoria laumassa eläviä koiria ei parane unohtaa sinne muiden joukkoon, tällä hetkellä teenkin sen kanssa lenkit ja treenit ihan kaksin, jotta saisimme itsestämme hyvän tiimin. Tellu on varsin itsenäinen yhä edelleen, mutta alkaa pikkuhiljaa keksiä että kannattaa huolehtia siitä missä minä menen ja mitä teen. Mutta oikein mainioisti pystyy jättämään esim. lenkillä sille sokkodameja kun se mennä viipottaa jossain edellä. Sirun kanssahan tätä ei ole voinut ikinä tehdä kun se jää odottamaan ekan kerran jälkeen seuraavaa noutoa.

Riesa täyttää ensi kesänä jo 11v ja toivottavasti ehtii vielä metsälle syksyllä. Sillä on tullut vähän patteja sinne ja tänne, mutta muuten se on oikein pirteä.

Kasvatit olivat myös ahkeria tänä vuonna ja tuloksia tuli niin nomesta, wt:stä, mejästä kuin näyttelystäkin. Koirat ovat myös päässeet metsälle runsain mitoin. Kiitos kaikille kasvatinomistajille kuluneesta vuodesta!

Tässä päättyvän vuoden tulossaldo omien koirien ja kasvattien osalta:

Korven Akan Tuittu wt voi1 * 2, 2.sija * 2, vara-sert

Korven Akan Fiuko wt avo1, nome b avo2

Korven Akan Hanga nome b avo1, voi 2

Korven Akan Kirnulintu wt alo1 & alo3, nomeb alo1, alo2, käy eri

Korven Akan Hemuli mejä avo1 *2, avo2, voi1, voi2

Korven Akan Primadonna mejä avo 3

Korven Akan Krappakana nou1, käy eh

Korven Akan Kräkki nou1

Korven Akan Kaarne nou1, käy eh

Korven Akan Ilonpilaaja vet eh

Coatfloat Amorosa nou1, näy jun eh

Ensi vuoden tavoitteita on tietysti pentuprojekti, joka toivottavasti onnistuu! Liinan juoksua odotellaan tulevaksi tammi-helmikuussa. Tähän pentueeseen liittyy paljon odotuksia, kuten tietysti aina, mutta erityisen upeaa on että useampi koira on menossa kotiin jossa on ollut minulta jo kasvatti ja lähes kaikki kiinnostuneet ovat jo aiemmin omistaneet flatin ja tuntevat näin rodun aktiivisuuden tarpeen. Ei ole mikään itsestäänselvä asia tänä päivänä, kun monella on tosi kiire saada se oma pentu.

Kun pennut on saatu maailmaan, olisi tarkoitus käydä Tellun kanssa korkkaamassa nomeb- ja wt-kokeet, sekä toivottavasti päästä myös Kisälliin. Perinteisesti omat koirat aina keksii aloittaa juoksun mestaruuden kanssa samaan aikaan. Siru ehkä kokeilee kesällä mejää ja voi olla että käyn sen kanssa vielä muutaman wt-kokeenkin.

Oikein paljon onnea tulevalle vuodelle ja kiitos kaikille ystäville ja treenikavereille tästä vuodesta! Toivottavasti pysymme terveinä ja saamme tehdä ensi vuonnakin niitä asioita mitä rakastamme.

Tellu, Riesa, Siru

31.10.2021 Pm-koe, Erikoisnäyttely, kuulumisia

Lokakuun puolivälissä olleesta pm-reissusta Tanskaan muutama sana. Itse matka oli oikein hieno kokemus! Kiva oli päästä pitkästä aikaa reissuun ja meidän joukkue oli kyllä ihan huipputiimi, kiitos siis Anu ja Riitta!

Itse kokeista jäi vaihtelevat fiilikset. Osallistuimme Sirun kanssa lauantaina elämämme ensimmäistä kertaa a-kokeeseen. Saimme neljä noutoa kasaan ja näillä olisi ollut oikeus Good -tulokseen. Pudotuksia ei kuitenkaan päivän aikana tullut tarpeeksi, jotta kokeessa olisi kaikille saatu riittävä määrä noutoja, joten koko koe mitätöitiin, kukaan ei saanut siis virallista tulosta.

Kokemuksena a-koe oli ikimuistoinen, mutta vähän halju fiilis jäi lopputulemasta. Etenkin kun Siru tuskin tulee enää a-kokeessa starttaamaan. Sunnuntaina oli joukkuekisa, jossa olimme ensin 3. sijalla, mutta maanantaina selvisi että pisteet oli laskettu väärin ja lopullinen sijoitus oli 4.

Saan myöhemmin kuvia kokeesta, joten kirjoittelen sitten tehtävistä enemmän, myös Flattiviestiin on tulossa jutut kokeista.

Eilen oli flattierkkari, jossa meidän jengistä olivat mukana Tellu ja Riesa, sekä kasvateista Liina, Kapu ja Riki. Muut saivat eh:t, Liinalle h, jota koitetaan käydä kirkastamassa vielä ennen astutusta. Heidi kävi jättämässä Liinan näyttelypaikalle kun ei pystynyt jäämään itse paikalle ja se kyllä näkyi Liinassa, joka oli vähän pallo hukassa minun kanssani kehässä. Arvostelut ovatkin jo koiranetissä.

Kanalinnustus on tänä vuonna tuottanut hyvin hommia koirille, lintuja on hyvin ja Tellukin sai ensi kosketuksen metsoon.

Riesa
Tellu
Impi
Impi