Riesa

Riesa ja Emilia Mäkinen

Korven Akan Ilonpilaaja ” Riesa”

kyynärät 0/0, lonkat a/a, polvet 0/0, silmät ok

22.3.2017 poistettu hyvälaatuinen ihokasvain

nome b AVO3, wt ALO3

näy ERI

LTE 160 p. laukausvarma

2 x mejä AVO 1 47p. -> siirtyy voittajaluokkaan

 

 

         

Riesa on  todella miellyttämishaluinen  ja hurjan työintoinen ja melko ohjaajapehmeä ja nämä yhdessä johtavat siihen ettei pää oikein pysy aina matkassa mukana.  Metsästyskoeura loppui avoimeen luokkaan lisääntyvän ääntelyn vuoksi, kun arjessakin kaikkeen pitää ottaa kantaa äänellä, niin eipä se kokeissakaan hiljaa olo onnistu.

Riesalla havaittiin lonkkakuvien yhteydessä spondyloosi kahden viimeisen nikaman välissä ja osin tästä syystä Riesa steriloitiin joulukuussa 2014. Koira on myös mielestäni liian kiihkeä ja äänekäs jalostuskäyttöä ajatellen.

Vuoden 2016 aikana uutena lajina kokeilimme mejää ja se tuntuisikin olevan Riesalle mieleen. Riesalla on nyt kaksi starttia ja kummastakin avo1, 47p. Treenijälkiä on tehty viimeisen kahden vuoden aikanan tasan kerta vuoteen, joten aika hyvin Riesalla on homma hallussa. Ensi vuonna on tarkoitus startata voittajaluokassa johon varmasti tarvitsee harjoitella vähän enemmän..

Riesa on osoittautunut oikein kelvoksi kanalinnustuskoiraksi, tilannetta ilmeisesti myös auttaa se, etten ole ole ollut mukana metsällä. Riesa näyttäisi pystyvän paljon itsenäisempään ja sitkeämpään työhön, kun ei tarvitse käydä ilmottautumassa minulle välillä…  ehkä tämän koiran kanssa olisi voinut hallinta- ja kontatkiharjoitteet jättää vähän vähemmälle. Pääasia kuitenkin että koira toimii ja pääsee töihin. Se on etevä kaislikoiden pelaaja ja omimmillaan ehdottomasti metsällä.

Tällä hetkellä Riesa onkin perheen metsästyskoira nro 1, toivottavasti vielä pitkään!