Riesa

Riesa ja Emilia Mäkinen

Korven Akan Ilonpilaaja ” Riesa”

kyynärät 0/0, lonkat a/a, polvet 0/0, silmät ok

22.3.2017 poistettu hyvälaatuinen ihokasvain

nome b AVO3, wt ALO3

näy ERI

LTE 160 p. laukausvarma

2 x mejä AVO 1 47p

1 x mejä VOI 43P

         

Riesa on  todella miellyttämishaluinen  ja hurjan työintoinen ja melko ohjaajapehmeä ja nämä yhdessä johtavat siihen ettei pää oikein pysy aina matkassa mukana.  Metsästyskoeura loppui avoimeen luokkaan lisääntyvän ääntelyn vuoksi, kun arjessakin kaikkeen pitää ottaa kantaa äänellä, niin eipä se kokeissakaan hiljaa olo onnistu.

Riesalla havaittiin lonkkakuvien yhteydessä spondyloosi kahden viimeisen nikaman välissä ja osin tästä syystä Riesa steriloitiin joulukuussa 2014. Koira on myös mielestäni liian kiihkeä ja äänekäs jalostuskäyttöä ajatellen.

Vuoden 2016 aikana uutena lajina kokeilimme mejää ja se tuntuisikin olevan Riesalle mieleen. Riesalla on nyt kolme starttia ja kaikista hyvä ykköstulos. Treenijälkiä on tehty muutama ennen koetta lähinnä harjoitellen makuiden merkkaamista ja katkoja. Tämä on mielen virkistykseksi harrastamista meille kummallekin, käydään koe vuodessa niin kauan kuin koira on kunnossa.

Riesa on osoittautunut oikein kelvoksi kanalinnustuskoiraksi, tilannetta ilmeisesti myös auttaa se, etten ole ole ollut mukana metsällä. Riesa näyttäisi pystyvän paljon itsenäisempään ja sitkeämpään työhön, kun ei tarvitse käydä ilmottautumassa minulle välillä…  ehkä tämän koiran kanssa olisi voinut hallinta- ja kontatkiharjoitteet jättää vähän vähemmälle. Pääasia kuitenkin että koira toimii ja pääsee töihin. Se on etevä kaislikoiden pelaaja ja omimmillaan ehdottomasti metsällä.

Tällä hetkellä Riesa onkin perheen metsästyskoira nro 1, toivottavasti vielä pitkään!