Pentusuunnitelmat 2019

SIRULLE SUUNNITTEILLA ASTUTUS ALKUVUODELLE 2019.  ASTUTUS TULEE OLEMAAN TAMMI-MAALISKUUSSA 2019.

yhdistelmästä Korven Akan Tuittu - Fin Mva Kvantorpet’s Pocket Full Of Sand

sukusiitosprosentti kuudessa sukupolvessa on vain 0,88% (linkki kuuden sukupolven sukutauluun)

Yhdistelmä täyttää rotujärjestön jalostustyöohjeen vaatimukset. Yhdistelmä ei täytä jalostustyöohjeen suosituksia (nartulta puuttuu eri näyttelystä ja nartun aiemmasta pentueesta ei ole vielä lonkkakuvattu 50%). Sirun ensimmäisen pentueen pennut tullaan terveystarkastamaan ennen seuraavaa  astutusta.

 

neljän polven sukutaulu nomeb-tuloksineen:

sukutaulu-siru-ja-bagheera1

 

Bagheera valikoitui urokseksi monipuolisen ja hyviä käyttökoiria sisältävän sukutaulunsa vuoksi. Terveydellisesti tämä pari näyttäisi myös sopivan hyvin yhteen. Bagheeran sisarukset ja Bagheeran emän aiemmat pentueet ovat terveitä, eikä tiedossa ole että yhdistelmän lähisuvussa olisi samoja ongelmia kummankin vanhemman puolella.

Ulkonäöltään Bagheera on oikean kokoinen (n 60cm) tasapainoinen hyvin kulmautunut ja hyvin liikkuva uros, joka valioitui vain seitsemällä näyttelykäynnillä. Luonteeltaan Bagheera on todella miellyttävä, ystävällinen ja välitön kuten flatin kuuluukin, mutta työtä tehdessä osaa keskittyä olennaiseen eikä anna muiden koirien tai ihmisten häiritä itseään. Se suhtautuu hyvin muihin koiriin ja osaa rauhoittua kun mitään ei tapahdu. Bagheera on innokas ja todella nopea työskentelijä ja sillä on myös sitkeyttä pysyä työmaallaan, vaikka riista tai dami ei heti löytyisi.

Kiitos tästä mahdollisuudesta Martina ja Samuel!

 

Siru on eritttäin työintoinen ja hyvähermoinen koira, jonka kanssa on ilo käydä kokeissa ja metsällä. Nyt 4-vuotiaana sillä on kilpailuoikeus voittajaluokassa nomeb-kokeessa ja wt-kokeissa. Se on luonnetestattu hyvin tuloksin (hermorakenne +2 tasapainoinen,  kovuus +3 kohtuullisen kova). Se ei jää muistelemaan ikäviä kokemuksia ja pystyy keskittymään ja tekemään tasaisia hyviä suorituksia koe toisensa perään.

Sirusta on lisätietoja ( mm. video luonnetestistä) sen omalla sivulla http://korvenakan.com/koirat-2/siru/

Yhdistelmästä odotettavissa siis innokkaita ja vauhdikkaita metsästyskoiria moneen käyttöön!

 

 

Kuvia Bagheerasta:

bagheera

 

30226342_10156542038227313_4296476783731015680_n13958194_10154622513557313_2454704815312278753_o

 

 

 

 

 

 

kun ostat Korven Akan pennun

Pentu luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisenä, luovutettaessa pennut on:

-madotettu 3 kertaa

-tunnistusmerkitty

-rekisteröity Suomen Kennelliitossa

-terveystarkistettu

Pennun lisäksi saat:

-rekisteritodistuksen

-kirjasen, jossa on ruokinta- ja hoito-ohjeiden lisäksi paljon vinkkejä pennun ja nuoren koiran koulutukseen.

-ruokaa jota pentu on syönyt kasvattajan luona, pillin, taluttimen ja pentudammyn.

-ensimmäisen vuoden jäsenyyden rotuyhdistyksessä ja Suomen Noutajakoirayhdistyksessä.

-järjestän pennuille joukkokuvauksen terveystarkastusten osalta niiden ollessa 1-2v

-järjestän kasvateille tapaamisen vähinitään kerran vuodessa ja lähellä asuville säännöllistä koulutusta.  Sen lisäksi minkä tahansa asian tullessa mieleen saa ja pitää  soittaa – usein ongelmat ratkeavat helpommin kun niihin pääsee heti puuttumaan. Toivon myös yhteydenpitoa muutoin, kasvateista on aina mukava kuulla ja sekin on  uutinen että kaikki menee hyvin :)

Kauppa tehdään Suomen Kennelliiton sopimuksella, jossa lupaudut:

-käyttämään pennun virallisissa lonkka- ja kyynärkuvauksissa, polvitutkimuksessa ja silmätarkastuksessa 1 – 2 vuoden ikäisenä.

-käyttämään pennun virallisissa näyttelyissä vähintään 2 kertaa, joista toinen kun pentu on yli 2-vuotias.

-lisäksi toivon että kaikki kasvattini käyvät taipumuskokeessa. Muutoin niiden kanssa voi harrastaa monipuolisesti mitä kukin haluaa. Toki rodunomaisiin lajeihin ja metsästykseen pentua etsivät ovat lähinnä omaa sydäntä ja siten etusijalla pentujen koteja mietittäessä.

-toivon myös, että pennun ja myöhemmin aikuisen koiran omistaja kertoo minulle koiransa  mahdollisista terveysongelmista. Mitä enemmän kasvateista on olemassa tietoa (myös sitä epävirallista joka ei näy koiranetissä), sen helpompi on karikoita välttää tulevien pentuiden kanssa.

 

Tämän lisäksi palautan 100€ pennun kauppahinnasta hyväksytystä taipumuskoetuloksesta (NOU1).