Pentuja

Ellin pennut ovat syntyneet 15.5.2022, pentuja syntyi 6 kpl, emo ja pennut voivat hyvin. Yhdistelmän sukutaulu koiranetissä: Soipan Pire & FI KVA-AJOK Eräjätkän Rambo. Pennut ovat luovutusiässä 2.7.2022.

Ataksian osalta Rambo on kantaja ja Elli on terve. Pennuista osa tulee olemaan terveitä ja osa kantajia. Pennut testataan ennen luovutusta. Kantaja ei tule koskaan sairastumaan ataksiaan ja sitä voi käyttää jalostukseen kun toinen osapuoli on testattu terveeksi.

Vapaana vielä kaksi urospentua, Tiedustelut Harri Ilves +358 40 1736041

Elli ja pennut 17.5.2022
pennut kahden päivän ikäisenä

Rambo
Elli

Sileäkarvaisen noutajan pentuja tulossa yhdistelmästä Korven Akan Krappakana & Emkristina’s Medeor Cordis.

Liina on astutettu 20.3. & 21.3.2022. Pentuja odotettavissa toukokuun puolenvälin jälkeen, luovutus heinäkuun puolenvälin tienoilla.

Yhdistelmä täyttää jalostustyöohjeen vaatimukset.

Liina & Teppo pääsiäisenä

Meiltä pennut menevät ensisijaisesti metsästyksestä ja rodunomaisista lajeista aiempaa kokemusta omaaville tai niistä kiinnostuneille. Koska yhdistelmät tehdään käyttöominaisuuksia silmällä pitäen, on koirien toimivuudesta tärkeää saada faktaa myös jatkossa.

Pentueen emä:

Korven Akan Krappakana ”Liina”

Heidin kanssa yhteistyössä toteutamme suunnitelman astuttaa Liina seuraavasta juoksusta. Liina on Sirun viimeisen pentueen ainut narttu – meille kotiin jäänyt Likka menehtyi alle vuoden iässä. Kiitos tuhannesti Heidille ja perheelleen tästä mahdollisuudesta!

Kummatkin koirat ovat vielä nuoria, maltillisesti ovat omistajat osanneet viedä koiria eteenpäin. Molemmat ovat äänettömiä ja innokkaita työskentelijöitä joilta ei vauhtia puutu.

huhtikuussa 2022, n. 30. tiineysvrk
Liina kesällä 2021

Liina on perusluonteeltaan rauhallinen ja tasapainoinen. Se selvitti taipumuskokeen heinäkuussa 2021 helposti. Palautukset ovat vielä työn alla, mutta riistankäsittely on muuten moitteetonta. Liina ei hätkähdä mitään ja toimii tasaisen varmasti olipa missä hyvänsä. Liinalla on kova työinto ja hyvä keskittymiskyky, mutta se on myös todella kiltti ja haluaa tehdä ihmisen kanssa yhteistyötä.

Liinan taipumuskokeen pöytäkirja:

sosiaalinen käyttäytyminen: suhtautuu myönteisesti ja ystävällisesti vieraisiin koiriin ja ihmisiin.

Uimahalu: ryntää veteen ja ui hyvin.

Hakuinto: hakee hyvällä innolla kattaen koko alueen.

Noutohalu: itsenäiset ylösotot linnuista ja kanista.

Riistankäsittely: hieman pinnalliset otteet linnuista, kanista hyvä ote.

Palauttaminen: Palauttaa lokit rantaveteen, hakualueella lähtee palauttamaan hyvin, pudottelee matkalla, palauttaa kuitenkin linnut ohjaajan läheisyyteen, myös kani.

Reagointi laukaukseen: tarkkaavainen ja kiinnostunut.

Itseluottamus ja aloitekyky: tseluottamus hyvä vedessä ja maalla.

Yhteistyö: hyvässä yhteistyössä.

Yleisvaikutelma: Innokas nuori koira, joka tekee hyvän vesityön ja innokasta hakua. On myös varma jälkityössä. Palautuksissa vielä parannettavaa mikä ei kuitenkaan vaikuta kokeen tulokseen. NOU1.

Liina on saanut näyttelystä eh:n, joka on rotujärjestön jalostustyöohjeen vähimmäisvaatimus.

Liinan lonkat, kyynärät, polvet sekä silmät on tutkittu terveiksi. Myös selkä on kuvattu tammikuussa 2022. Selkä oli priimaa lukuunottamatta yhtä epämuotoista nikamaa, josta lausunto VA1. Liinan viimeinen rintarangan nikama on lannenikaman muotoinen.

Liinan ja sisarusten, sekä Liinan lähisuvun terveystietoja ja tuloksia pääset katsomaan koiranettiin tästä linkistä.

Kaiken kaikkiaan pentue josta Liina on, on erittäin tasalaatuinen ja voisi melkein sanoa tasapainoisin kaikilta osin tähän astisista pentueistani. Luonteet ovat rodunomaisia; vauhtia ja rohkeutta löytyy, mutta koirat osaavat myös rauhoittua ja ovat hyvn nöyriä ihmistä kohtaan olematta kuitenkaan liian pehmeitä. Ulkomuodollisesti ovat myös aika kivoja, toivottavasti syksyn ja talven tullen muutama heistä ehtii pyörähtää näyttelyssä. Riistankäsittely on hyvää eikä isoja puutteita käyttöominaisuuksissa ole, mistä kertoo jo sekin että kahden vuoden iässä 4/6 on läpäissyt taipumuskokeen ensi yrittämällä.

Pentueen isä:

Emkristina’s Medeor Cordis ”Teppo”

Teppo valikoitui urokseksi useammastakin syystä. Se ja sisaruksensa ovat terveitä ja sekä ulkomuodollisesti että käyttöominaisuuksiltaan omaan makuuni. Tykkään innokkaista hyväviettisistä koirista ja koska Liina on rauhallisemmasta päästä, uskallan yhdistää siihen vähän tulta ja tappuraa. Ja koulutettavuutta Tepolta löytyy myös – siitä kertoo metsästyskokeista saadut hyvät tulokset (Nome b alo2, 2* alo1). Teppo on kookas, mutta omat kasvatit ovat aina olleet maltillisen kokoisia joten en usko pennuista tulevan liian suuria. Tepolla on ensimmäisestä näyttelystään tuloksena eri & käyttöluokan voitto.

Teppo, kuva Tuula Hursti
Teppo, kuva Tuula Hursti

Teppo asustaa Karjaalla omistaja Tuulan kanssa. Tässä Tuulan ajatuksia 3v koirastaan:

”Luonteeltaan Teppo on erittäin riistaintoinen ja sitkeä noutaja , sopivan nöyrä eli on ”kevyt” kouluttaa. Rohkea sekä sopivan itsenäinen. Riistoja ei ole koskaan rikkonut/ valikoinut, kaikki käy ja dummyt myös. Vesityöskentely varsinkin on mieluisaa.Yhteistyö sujuu niin arjessa kun harrastuksissa ja nome-b alo kokeet käyty tulokset saatu suht helposti 1,2,1 ja avo-luokka kutsuu, mutta ensivuonna vasta. Vilkas Teppo on, mutta ei ääntele ja kun tehdään hommia keskittyy ja on tarkkaavainen. Kiltti ja rakastettava koira. Erään tunnetun kouluttajan sanoja lainatakseni Teppo on hieno ja rehellinen koira ja harvoin näkee näin hyvää työkoiraa flateissä ja olen nähnyt niitä paljon .”

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä!

Liina ja sisarukset 2019

kun ostat Korven Akan pennun:

Pentu luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisenä, luovutettaessa pennut on:

-madotettu 3 kertaa

-tunnistusmerkitty

-rekisteröity Suomen Kennelliitossa

-terveystarkistettu (pennun mukana saat eläinlääkärin todistuksen)

Pennun lisäksi saat:

-rekisteritodistuksen

-kirjasen, jossa on ruokinta- ja hoito-ohjeiden lisäksi paljon vinkkejä pennun ja nuoren noutajan koulutukseen

-ruokaa jota pentu on syönyt kasvattajan luona, pillin, taluttimen ja pentudammyn.

-ensimmäisen vuoden jäsenyyden rotuyhdistyksessä ja Suomen Noutajakoirayhdistyksessä. Nämä yhdistykset järjestävät koulutuksia ja kokeita, sekä esim useamman päivän mittaisen kesäleirin.

-järjestän pennuille joukkokuvauksen terveystarkastusten osalta niiden ollessa 1-2v

-järjestän kasvateille tapaamisen vähinitään kerran vuodessa ja lähellä asuville säännöllistä koulutusta.  Sen lisäksi minkä tahansa asian tullessa mieleen saa ja pitää  soittaa – usein ongelmat ratkeavat helpommin kun niihin pääsee heti puuttumaan. Toivon myös yhteydenpitoa muutoin, kasvateista on aina mukava kuulla ja sekin on  uutinen että kaikki menee hyvin 🙂

Kauppa tehdään Suomen Kennelliiton sopimuksella, jossa lupaudut:

-käyttämään pennun virallisissa lonkka- ja kyynärkuvauksissa, polvitutkimuksessa ja silmätarkastuksessa 1 – 2 vuoden ikäisenä.

-käyttämään koiran virallisessa näyttelyissä vähintään kerran sen ollessa yli 2v.

-lisäksi toivon että kaikki kasvattini käyvät taipumuskokeessa. Muutoin niiden kanssa voi harrastaa monipuolisesti mitä kukin haluaa. Toki rodunomaisiin lajeihin ja metsästykseen pentua etsivät ovat lähinnä omaa sydäntä ja näin etusijalla pentujen koteja mietittäessä.

-toivon myös, että pennun ja myöhemmin aikuisen koiran omistaja kertoo minulle koiransa  mahdollisista terveysongelmista. Mitä enemmän kasvateista on olemassa tietoa (myös sitä epävirallista joka ei näy koiranetissä), sen helpompi on karikoita välttää tulevien pentuiden kanssa.

Tämän lisäksi palautan 100€ pennun kauppahinnasta hyväksytystä taipumuskoetuloksesta (NOU1).