Pentuja

Tellun juoksu on alkanut. Mahdolliset pennut syntyvät huhtikuun alussa ja ovat luovutusiässä kesäkuun alussa.

yhdistelmän sukutaulu:

Coatfloat’s Amorosa – Korven Akan Kirnulintu.

Sukusiitosprosentti on kuudessa sukupolvessa 0,51%. Yhdistelmä täyttää jalostustyöohjeen vaatimukset lukuunottamatta nartun näyttelytulosta. Rotuyhdistyksen jalostyöohje.

Tellu on kehittynyt varsin hitaasti mutta on ollut helppo koulutettava. Se on pehmeämpi kuin aiemmat koirani, mutta ehkä juuri siksi se oppii asiat suhteellisen vähillä toistoilla. Se on vilkas ja leikkisä eikä ota elämää turhan vakavasti. Tellu on nopea ja hyvin vainuaan käyttävä koira, joka syttyy riistalla tekemisestä. Sen heikkous ainakin vielä on tietynlainen lyhytjänteisyys, joka kyllä näyttäisi iän ja kokemuksen myötä vähenevän. Luulen että metsästys on tämän koiran elämän tärkein asia, ei niinkään koetehtävien opettelu. Toisaalta metsästys ja tehtävien rakentaminen niin että koira oivaltaa asioita itse, ovat vieneet Tellua hurjasti eteenpäin tämän vuoden aikana.

Tellu on tarkoitus luonnetestata syksyllä 2023. Samoin olisi tarkoitus käydä wt-kokeen alokasluokissa. Nomeb-kokeesta Tellulla on alo 1-tulos, toivottavasti pääsemme kokeilemaan myös avoimen luokan tehtäviä tänä vuonna.

Tellu valmennusrenkaan koulutuksessa lokakuussa 2022

Riki on oma kasvattini Sirun toisesta pentueesta. Sillä on Sirun jäätävä fokus noutamiseen ja sama suoraviivaisuus. Sillä on myös äitinsä heikkous eli välillä liian suuri tilannenopeus ehtiäkseen löytää yhtään mitään. Mutta uskon että Tellun leppoisampi elämänasenne vähän tasapainottaa tätä asiaa. Eniten on ehkä kyse koiran kyvystä hallita virettään kun sitä halua tehdä töitä on niin paljon. Riki on myös äitinsä tapaan ollut hyvin varhaiskypsä, se kestää hyvin toistoja ja sillä on syvä ja pehmeä ote riistoista ja dameista ja se on äänetön passissa. Riki täyttää ensi keväänä neljä vuotta, sillä on nomeb-kokeesta ja wt-kokeesta alo1-tulokset ja luonnetestistä 203p.

Rikissä on niin paljon äitiään että ehdottomasti haluan käyttää sitä jalostukseen. Tellu taas on hyvin erityyppinen koira, mutta siksi ne mielestäni sopivatkin hyvin yhteen. Niiden heikkoudet ja vahvuudet kompensoivat toisiaan. Rikissä on kovuutta, se ei hätkähdä pienistä, mutta se on myös hyvin nöyrä koira ihmistä kohtaan. Tellu taas on pehmeämpi mutta huomattavasti itsenäisempi. Tellu on parempi nenänkäyttäjä ja keskittyy paremmin etsimiseen, Riki taas on suoraviivaisempi.

Terveyden osalta Tellu on priimaa, ei kutinoita, ei korvatulehduksia, ei vatsaoireita mistään mitä se syö. Luusto on kuvattu terveeksi (kyynärät, olat, lonkat), polvet ok ja silmät ok. Sillä on ollut valeraskausoireita viimeisten juoksujen jälkeen. Nyt viimeksi tuli jo ihan maitoakin, kun meillä vielä sattui olemaan pennut samaan aikaan kotona. Juoksuväli saisi myös olla hieman pidempi.

Rikillä on luusto ok (myös selkä). Siltä kuvattiin olat 2-vuotiaana ja se sai niistä tulkinnanvarainen lausunnon. Riki ei ole oireillut olkia mitenkään. Viime kesänä se ontui kokeessa kaahailun jälkeen toista etujalkaa ja koko etupää kuvattiin uudelleen, eikä mitään selkeää syytä ontumiselle löytynyt. Kuvannut ortopedi ei myöskään nähnyt olkakuvissa mitään poikkeavaa. Diagnoosiksi tuli epämääräinen rasitusvamma (vähän ihmisten tenniskyynärpäätä vastaava). Koira parani levolla ja on ollut oireeton siitä saakka. Rikillä on ollut yksittäinen korvatulehdus ja viime kesän helteillä uimisesta johtunut hotspot.

Tästä yhdistelmästä olisi tarkoitus saada itsellekin koira, toivotaan siis että keväällä meillä on pentuja ❤️.

Tellu, Siru & Riki keväällä 2022

Meiltä pennut menevät ensisijaisesti metsästyksestä ja rodunomaisista lajeista aiempaa kokemusta omaaville tai niistä kiinnostuneille. Koska yhdistelmät tehdään käyttöominaisuuksia silmällä pitäen, on koirien toimivuudesta tärkeää saada faktaa myös jatkossa.

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä!

Linnut II -pentue 2019

kun ostat Korven Akan pennun:

Pentu luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisenä, luovutettaessa pennut on:

-madotettu 3 kertaa

-tunnistusmerkitty

-rekisteröity Suomen Kennelliitossa

-terveystarkistettu (pennun mukana saat eläinlääkärin todistuksen)

Pennun lisäksi saat:

-rekisteritodistuksen

-kirjasen, jossa on ruokinta- ja hoito-ohjeiden lisäksi paljon vinkkejä pennun ja nuoren noutajan koulutukseen

-ruokaa jota pentu on syönyt kasvattajan luona, pillin, taluttimen ja pentudammyn.

-ensimmäisen vuoden jäsenyyden rotuyhdistyksessä ja Suomen Noutajakoirayhdistyksessä. Nämä yhdistykset järjestävät koulutuksia ja kokeita, sekä esim useamman päivän mittaisen kesäleirin.

-järjestän pennuille joukkokuvauksen terveystarkastusten osalta niiden ollessa 1-2v

-järjestän kasvateille tapaamisen vähinitään kerran vuodessa ja lähellä asuville säännöllistä koulutusta.  Sen lisäksi minkä tahansa asian tullessa mieleen saa ja pitää  soittaa – usein ongelmat ratkeavat helpommin kun niihin pääsee heti puuttumaan. Toivon myös yhteydenpitoa muutoin, kasvateista on aina mukava kuulla ja sekin on  uutinen että kaikki menee hyvin 🙂

Kauppa tehdään Suomen Kennelliiton sopimuksella, jossa lupaudut:

-käyttämään pennun virallisissa lonkka- ja kyynärkuvauksissa, polvitutkimuksessa ja silmätarkastuksessa 1 – 2 vuoden ikäisenä.

-käyttämään koiran virallisessa näyttelyissä vähintään kerran sen ollessa yli 2v.

-lisäksi toivon että kaikki kasvattini käyvät taipumuskokeessa. Muutoin niiden kanssa voi harrastaa monipuolisesti mitä kukin haluaa. Toki rodunomaisiin lajeihin ja metsästykseen pentua etsivät ovat lähinnä omaa sydäntä ja näin etusijalla pentujen koteja mietittäessä.

-toivon myös, että pennun ja myöhemmin aikuisen koiran omistaja kertoo minulle koiransa  mahdollisista terveysongelmista. Mitä enemmän kasvateista on olemassa tietoa (myös sitä epävirallista joka ei näy koiranetissä), sen helpompi on karikoita välttää tulevien pentuiden kanssa.

Tämän lisäksi palautan 100€ pennun kauppahinnasta hyväksytystä taipumuskoetuloksesta (NOU1).