27.3.2024 tuloksia epävirallisista kokeista

Kevät käynnistyy ja sitä myöten koekausi, joka alkaa maaliskuussa Talvinomella ja Uudenmaan Ohjuksella. Meillä oli tänä vuonna hieno edustus molemmissa. Korven Akan Viirilintu osallistui Uudenmaan Ohjukseen ja sai saaliiksi 55,5/65 p. Rastipisteet olivat 8/6/8/7/10/8. Hyvä tasainen sarja! Alla Mikko Airimon ottama kuva Riitasta ja Miskasta.

Talvinomessa oli vahva paikallisedustus, omia kasvatteja oli mukana 5 kpl. Kaikki starttasivat dameilla lauantaina alokasluokassa. Pisteet ja sijoitukset:

Korven Akan Piilihaukka 35,75/40p, sijoitus 5/42

Korven Akan Katajalintu 35/40p, sijoitus 6/42

Korven Akan Kellolintu 34,75/40p, sijoitus 8/42

Korven Akan Jahtihaukka, 31/40p, sijoitus 19/42

Korven Akan Poutahaukka 22,75/40p, sijoitus 34/42.

Joukkuekisassa kenneljoukkue sijoittui 8/20 ja treeniporukan joukkue 4/20 (treeniporukan joukkueessa oli labradorivahvistus Kipa).

Korven Akan Kalliohaukka oli nollakoirana lauantaina ja kovin oli kuulemma samantyylinen työskentelijä kuin sisarukset. Ihan huisin hieno tuloskimara, kun koirista kaksi on vasta vajaa 2v ja (kuin myös Miska) ja kolme ei vielä edes vuoden vanhoja. Kaikilla oli hyvä keskittymiskyky ja fokus pysyi tehtävässä, vaikka häiriötä riitti. Nokilla meni varmaankin toisella rastilla vähän etsittävät sekaisin, kun oli tarjolla sekä dameja että ihmisiä, mutta haku oli kyllä todella vakuuttavaa. Ohjaajille myös erikoiskehut siitä että pohjatyöt on tehty kunnolla ja koirien hallinta ja ohjaaminen oli vaivatonta ja hyvässä mallissa näin nuorille koirille. Varmasti on ollut myös apua siitä, että on kokoonnuttu eri paikoissa läpi talven, vaikka välillä meinasi usko loppua koko hommaan pakkasessa ja lumessa.

Sunnuntaina tuomaroin avoimen luokan, josta oli pakko tehdä vähän sellainen hybridikoe kun lunta oli vielä älyttömästi. Ei siis b-kokeen hakua, mutta ohjattu haku, josta piti saada kaksi damia ylös samalta alueelta jossa oli lauantaina alokasluokan markkeeraukset ja ohjaus. Toinen rasti oli kakkosmarkkeeraus joka tehtiin parityönä. Ei saanut ohjata lukuunottamatta kaverin damille pyrkivän koiran takaisin kutsumista. Markkeeraus tuli lauantain hakualueelle. Siinä kävi vähän niinkuin ajattelinkin, melkein kaikki ohjautuvat mutta tosi harva markkeeraa kunnolla. Matkat eivät olleet pitkiä missään tehtävässä, mutta edellisen päivän kovat polut ja koirien hajut ja varmasti damienkin paikat pistivät kompassin sekaisin aika monelta. Onneksi saatiin myös hyviä tuloksia ja kaikki onnistuivat jossain tehtävässä hyvin.

Kuva meidän Talvinomen iskuryhmästä:

Aadolfilla terveysmurheet jatkuvat, nyt kun silmät alkaa olla kunnossa, korvat kiukuttelevat. Tällä hetkellä korvaoireita hoidetaan atopiana. Tsemppiä Annikalle ja potilaalle, toivottavasti tilanne helpottuu. Lisäsin tämänkin tiedon taulukkoon pentueen tietoihin, koska itse ainakin unohdan nämä ajan kuluessa.

Useampi kasvatti on ilmottautunut pääsiäisenä alkavaan epäviralliseen virtuaaliwt-kokeeseen, kiva päästä näkemään ja tekemään suorituksia! Ja jospa tuo talvikin alkaisi kohta olla taputeltu…