3.12.2022 tuloksia, kuulumisia

Heka ahkeroi nenänsä kanssa jälleen uuden sulan hattuunsa. Nyt Hekalla on myös hyväksytysti suoritettu hirv-j -koe ja on nyt vahvistusta vailla FI KVA-vahi! Eli ensimmäinen kaksoisvalio meidän pikku porukkaan! Erittäin upea saavutus koko Hekan tiimiltä ❤️. Ja mikä tärkeintä, tiukan paikan tullen mahdollinen haavakko saadaan pois kärsimästä kun on koira joka luotettavasti jäljestää sekä verijälkeä että pelkkää sorkkaa.

Heka

Omat koirat ovat pääosin vain lenkkeilleet. Siru on käynyt vielä jahdeissa ja Tellun kanssa olen koittanut myös päästä vähän treenaamaan, mutta väkisinkin se painottuu viikonloppuihin kun arki-iltaisin ei mitään näe.

Viikko sitten käytiin moikkaamassa ihanaa Rikiä ja samalla tsekattiin tämänhetkinen taso. Tellu ja Riki tekivät pääosin samat tehtävät, Rikille lisättiin haastetta häiriömarkeilla ja pidemmällä sokkolinjalla. Tellu selvisi oikein hyvin. Se on hyvä markkeeraaja ja käyttää hyvin vainuaan pysyen oikealla alueella. Sokkolinjaa pitää vahvistaa. Tällä hetkellä meidän ongelma on se että sitä on välillä haastavaa saada kohdistettua täsmälleen oikeaan suuntaan, etenkin kun on häiriötä. Olen tehnyt sille vähän liikaa motivoitua linjoja ja kun selkeä kohde puuttuu niin se ei fokusoidu oikeaan suuntaan. Nyt onkin jumpattu lyhyitä sokkoja, jotta saan sen luottamaan siihen että minä kyllä tiedän suunnan. Tellu on edelleen hyvin mutkaton koulutettava. Se kyllä tekee mitä halutaan kun vaan ymmärtää tehtävänannon.

Riki muistuttaa koko ajan enemmän Sirua😍. Sillä alkaa olla jo ikää sen verran ettei ihan niin helposti lähde mopo keulimaan vauhdin suhteen. Se sulkee pois kaiken muun kuin noudon, siinä se on Tellun vastakohta. Toki se sitten jää helpommin kiinni omaan tapaansa tehdä asiat. Rikiä pitää vähän haastaa ja saada se luottamaan siihen että ohjaajakin saattaa jotain tietää. Se on Sirun tavoin hauska sekoitus kilttiä koiraa, joka kuitenkin välillä haluaa ratkoa tehtävät niinkuin itse parhaaksi näkee 😁. Mutta se palo mikä sillä on noutamiseen on mieletön ja toivon totisesti että saan säilytettyä tämän ominaisuuden omissa kasvateissa.

Riki ja Tellu

Tellun juoksu ei ole vielä alkanut. Joulukuussa pitäisi käydä vielä pyörähtämässä näyttelykehässä, sen jälkeen saisi juoksu alkaa milloin vain. Harmittavasti se pudotti kaikki turkkinsa, joten kovin suurta menestystä ei liene luvassa. Tässä kohtaa riittäisikin jalostustyöohjeen minimivastimus eh. Telluhan jalostustarkastettiin kesäleirillä ja sen ulkomuodosta on jo dataa olemassa.

Omien kasvattien ja parin vahvistuksen muodostama pentujengi on kokoontunut jonkun kerran. Tosi mukavaa että kasvatteja jäi lähelle useampi. Ipanat ovat kasvaneet hienoiksi metsästyskoiran aluiksi, toivottavasti kaikki menee jatkossakin hyvin!

Aadolf, Aamu ja Volo