4.10.2022 tuloksia & kuulumisia

Blogi ja kotisivut ovat jääneet oman onnensa nojaan viime aikoina, ei ole ollut vain aikaa. Sitten viime päivityksen on tapahtunut vaikka mitä, osa varmasti jää nytkin pois, mutta laitetaan ne tärkeimmät!

Flattimestaruus tuli ja meni, Tellun startti oli melkoinen riman alitus. Vasta jälkikäteen tajusin että mukavan rauhallisen oloinen koira oli hormonihöyryissä juoksun jälkeen. Yleensä iloinen ja spontaani koira ei yhtäkkiä osannutkaan oikein mitään. Tästähän seurasi sitten se että kiikutin sen ultraan ihan vaan kaiken varalta. Jatkossa täytyy muistaa tarkkailla sitä juoksun jälkeen.

Vinha ja Terhi sen sijaan räjäyttivät potin napaten Flattimestaruuden 2022! Ei tätä oikein vieläkään tajua. Finaaliin tehtävät olivat jotain ihan käsittämättömän hienoa. Upeaa nähdä noin hienosti yhdessä toimiva parivaljakko❤️!

Taulu jonka teetimme Terhille muistoksi. Taiteilija Milja Holländer.

Tellu tokeni aikanaan valeraskaudestaan ja pääsimme vihdoin treenaamaan. Sitä luulisi että pentujen ollessa kotona on aikaa tehdä vaikka mitä, mutta kyllä ne väliajat kun pennut eivät tarvitse huolenpitoa ovat niin sirpaleisia ettei juuri mihinkään ehdi. Etenkin kun pentueita oli kaksin kappalein.

Tellu pääsi myös jonkin kerran sorsalle ja peltopyyjahtiin ja luulen että se alkaa pikku hiljaa keksiä miksi on olemassa 😃. Tällä hetkellä on virtaa vähän liikaakin, mutta parempi niin.

Sorsalla

Ilmoittelin Tellua kokeisiin, mutta alokasluokan kokeet ovat olleet tänäkin vuonna niin täynnä, ettei mestaruuden jälkeen päästy mihinkään. Lopulta onnisti ja Lakeuden kokeeseen Peräseinäjoelle 1.10. saatiin toinen tuomari ja sinne tuli meillekin kutsu. Vähän jännitti kuinka Tellu selviää liikkuvasta kokeesta häiriöineen ja onko se ylipäätään valmis kokeeseen.

Tällä kertaa oli kuitenkin onni matkassa, tehtävät olivat meille sopivia ja kaikki meni nappiin. Tuloksena nomeb Alo1 !! Ja meinasin perua edellisenä iltana koko kokeen kun ajattelin ettei koira ehkä hanskaa koetilannetta.

Arvostelu
Tellu

Koe oli mukavasti rakennettu eikä toinen suorittava koirakko kohtuuttomasti häirinnyt, vaikka laukaukset saivat kyllä Tellunkin tähyilemään hakuruudusta markkeeraus paikalle.

Nyt voidaan hyvällä mielin alkaa työstämään jo ylempiin luokkiin tarvittavia taitoja, ensi vuonna Tellu onneksi pääsee ainakin wt:ssä vielä alokasluokkaan. Sen sijaan nomeb:ssä on edessä avoin luokka, mikäli sääntömuutos tulee voimaan ensi vuoden alusta.

Siru ja Tellu

Siru on päässyt sydämensä kyllyydestä metsälle nyt kun Riesaa ei enää ole. Se on varalla pm-kokeeseen, mutta treenattu sen kanssa ei ole juuri lainkaan. Koitan vähän säästellä sitä toivottavasti tuleville metsästysvuosille. Se on jo kyntensä näyttänyt kokeissa enkä usko että se kestäisi voittajaluokkaan vaadittavaa treeniä.

Tellu on Sirun jälkeen ollut hyvin opettavainen koira. Siltä puuttuu Sirun kaiken yli menevä suoraviivaisuus ja keskittymiskyky vain noutamiseen. Mutta se oppii asiat hyvin pienellä määrällä toistoja, ei tosin kestäkään niitä siinä määrin kuin Siru. Sillä on ihan erilainen tapa ratkoa asioita, se metsästää, jopa mennessään linjaa 😁. Mutta siltä hyvin harvoin jää riista löytämättä ja vaikka se on nopea, se käyttää hyvin vainuaan ja ennenkaikkea jää selvittämään hajut. Asia joka on Sirulle ollut aina tosi vaikeaa kun on niin kiire …. Tellu on myös meidän koirista se joka eniten lenkillä tarkistelee riistan hajuja ja liikkuu kauimpana. Hauska koira, joka alkaa nyt kaksivuotiaana olla valmis oikeisiin töihin.

Tellu ❤️

Pennuille kuuluu hyvää, hienosti tulee kuulumisia kummaltakin sisarusparvelta, kiitos siitä !