1.5.2021 terveystuloksia, kuulumisia

Riki (Kirnulintu) kävi virallisissa selkäkuvissa ja samalla kuvattiin olat. Selkä oli putipuhdas ja sellaisena olatkin lähti. Olat lausuttiin kuitenkin tulkinnanvaraisiksi. Lausunnon aiheutti kummallakin puolella pikkuriikkinen muutos, joka ei todennäköisesti ja toivottavasti tule Rikiä ikinä vaivaamaan. Olista ei ole virallista dataa senkään vertaa kuin selistä, joten ei auta kuin odottaa ja katsoa tullaanko tässä asiassa viisaammaksi jossain kohtaa. Nythän olista saa virallisen tutkimustuloksen koiranettiin.

Tässä kuva johon muutokset on merkitty nuolilla.

Muutoin kevät on edennyt töitä tehden kuten yleensä, vähän olen ehtinyt myös koirien kanssa touhuta. Siru ja Tellu osallistuivat rotuyhdistyksen aluetoiminnan koulutukseen, jossa Esa Valkonen oli kouluttamassa. Siru oli vähän talvimoodissa (liikaa vauhtia), mutta on se jotenkin niin liikuttava kun tekee aina täysillä kaiken ja ihan niin paljon kuin keksii pyytää.

Tellu yllätti positiivisesti osallistuessaan alo-ryhmään. Kaikki onnistui vaivatta, ainoastaan ohjaus tuli pienen haun kautta kun reitin vieressä seisova ihminen veti koiran poista linjalta ihan sen loppupäässä. Mutta hyvät markkeeraukset, kaikki lähihallinta moitteetonta ja jaksoi odottaa hyvin tehtävien välissä. Ei huono 9kk ikäiselle ipanalle.

Tellu on myös osallistunut taipparikurssille Elsa-labradorin kanssa. Tosi kiva puuhastella pitkästä aikaa nuorten koirien kanssa.

Elsa ja Tellu taipparikurssilla
Siru Esan koulutuksessa

Omat kiireensä on tuonut rotujärjestön valmennusrenkaan vetäminen, joka on kyllä tosi antoisaa. Hienoa nähdä hyviä koiria ja motivoituneita ohjaajia! Muutoinkin nometoimikunnassa olemme koittaneet vähän herätellä harrastajia aktivoitumaan. Uskon ja toivon että jossain kohtaa tämä tuottaa tulosta. Metsästyskoiran statuksen säilyminen flateilla olisi rodulle ensiarvoisen tärkeää sen tulevaisuuden kannalta.

Nythän on juuri starttaamassa kasvattajien verkkokurssi rodunomaisiin lajeihin liittyen ja kasvattajiin on myös tarkoitus panostaa jatkossakin. Toivottavasti tämä kantaa hedelmää. Kaikki kuitenkin lähtee meistä kasvattajista ja siitä millaisen viestin annamme pennunostajille ja flattia harkitseville.