23.5.2023 kuulumisia pitkästä aikaa

Alkuvuosi ja kevät on ollut varsin kiireistä aikaa ja tänne ei ole juuri tullut mitään päiviteltyä. Itselleni tehtiin polvinivelten vaihto maaliskuussa ja pikkuhiljaa on opeteltu liikkumaan taas.

Kasvateista Kössi on käynyt näyttelyssä hyvin tuloksin, pentueen koirat ovat muutenkin hyvällä mallilla kiitos aktiivisten omistajien!

Kössi Seinäjoella 21.5.2023 kuva Tanja Siltanen

Sirulla diagnosoitiin kilpirauhasen vajaatoiminta alkuvuodesta vajaan 9v iässä. Oireet olivat varsin lievät, mutta hyvä että tuli huomattua tämä. Muuten mummo on hyvässä kunnossa.

Pennut lähtevät jo kohta, pentuaika on mennyt tosi nopeasti! Ja vaikka isommallekin pentueelle olisi ollut tarve niin onhan tuo neljä ollut helppoa hoitaa, etenkin kun oma liikkuminen ei vielä ole ihan parasta mahdollista. Tellu on ollut oikein hyvä äiti ja myös leikkii paljon pentujen kanssa. Piha on kartoitettu ja retket alkavat ulottua jo sen verran sen ulkopuolellekin että tarkkana saa olla. Myös veteen ja riistaan on tutustuttu. Huomenna on sirutus ja pentutesti ja lauantaina lähtevät ensimmäiset. Nämä ovat mielestäni itsenäisempiä kuin edelliset, myös hyvin aktiivisen oloisia. Toivotaan onnellisia vuosia pennuille uusiin koteihin! Meille on jäämässä narttu, joten vauhtia ei tule puuttumaan jatkossakaan…

Pennut mökkireissulla

Pentujen ohessa on muun fm-2023 porukan kanssa rakennettu tukikoulutusta joka on ensi viikonvaihteessa. Täytyy sanoa että en olisi uskonut kuinka vaikeaa koulutukseen on saada osallistujia. Eteläinen aktiiviporukka on jo järjestänyt kaksi koulutusta ja ymmärtääkseni osallistujamäärä oli n. 80 kpl kummassakin joista suurin osa flatteja. Ymmärrän kyllä ettei täällä ole yhtä paljon koiria, mutta yhdessä vaiheessa teki jo mieli perua koko koulutus kun tuntui ettei siitä jää kuin muutama hassu euro ja tekemisen ilo. Onneksi nyt näyttäisi siltä, että saadaan vähän kassan täytettä kuitenkin tästäkin tapahtumasta. Ehkä valitsimme vain sen kaikista ruuhkaisimman viikonlopun tai sitten koulutus ei kiinnosta riittävästi. Kumpanakin päivänä on mahdollista harjoitella matalalla kynnyksellä koetehtäviä, jos tällä vaikka saisi jokusen koiran enemmän kokeisiin jatkossa.

Omien kasvattien kanssa nähdään kesäkuussa, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle 😊