25.8.2023 kuulumisia pitkästä aikaa

Kotisivujen päivitystiheys senkun vähenee, vielä kuitenkin olen jaksanut näitä ylläpitää. Vähän ahdastahan täällä alkaa olla, mutta täytyy vaan sitten tiivistää ja karsia vanhoja tietoja pois.

Tellun ja Rikin pennut ovat nyt vajaat 5 kk vanhoja ja täytyy sanoa etten ole hetkeen nähnyt tuollaisia flatteja. Tämä siis kaikella rakkaudella, mutta hieman työteliäitä he saattavat olla näin niinkuin ohjaajan näkökulmasta jossain vaiheessa. Erittäin itsenäisiä jo pikkupentuina, ei kuitenkaan ihan niin itsenäisiä kuin Tellu oli, joten ehkä ripaus Rikin ja Sirun miellyttämishalua siellä on mukana jokaisella. Ja tämähän oli vähän se tarkoituskin kun tätä yhdistelmää mietin. Erittäin nopeita oppimaan, uusia asioita ei kovin montaa kertaa kannata jankata vaan pitää mennä jo eteenpäin ettei yleisö kyllästy. Tämä yhdistettynä siihen itsenäisyyteen asettaa varmasti haasteita sille miten koiran mielenkiinnon saa jatkossa pysymään ohjaajassa. Onneksi kaikki pennut ovat kokeneilla ihmisillä.

Minni on hauska sekoitus vanhempiaan. Vauhtia on vähän turhan paljon minun makuun, kovin näyttää mummon touhulta yhdistettynä Tellun pitkiin koipiin (joilla pääsee tietysti vielä kovempaa). Aika tapaturma-altis saattaa tämä meidän nuorimmainen siis olla. Toisaalta sitten taas osaa rauhoittua hyvin ja jää tutkimaan hajuja ja osaa pudottaa sen vauhdin pois myös. Noutoja ei ole tehty vielä oikeastaan ollenkaan. Kantaa hyvin kaikkea ja luovutuksetkin alkavat pikkuhiljaa rakentua.

Riki-isä, Mitta ja Minni sekä Tellu-äiti, kuva Riitta Hynninen

Edellinen pentue alkaa olla kuvausiässä, todennäköisesti siis nyt syksyllä saadaan infoa terveysasioista. Toivotaan että kaikki on kunnossa! Junnumestaruudessa Kake, Volo ja Kössi kävivät harjoittelemassa isojen koirien juttuja, Kake sijoittui upeasti kolmanneksi ja Volo oli viides. Kössi oli ollut vähän varppeillaan ilmeisesti laukausten vuoksi, toivottavasti paukut alkavat olla kiva juttu kun niistä saa vähän enemmän kokemuksia. Muutama on menossa jo tänä syksynä taippareihin, toivotaan että kaikki menee hyvin!

Flattimestaruus tuli ja meni. Itse olin järjestelytoimikunnassa ja takki oli kyllä melkoisen tyhjä kokeen jälkeisenä maanantaina. Ja on vieläkin. Toivottavasti tästä ei muodostu kohtuutonta taakkaa jatkossa muutenkin kuormitetuille yhdistysaktiiveille. Hienoahan tuolla oli kun kaikki toimi moitteetta ja kaikki tapahtumat oli saatu samalle viikonlopulle. Mutta kulisseissa kävi kyllä melkoinen kuhina jotta homma saatiin toimimaan. Kiitos vielä tuhannesti kaikille osallisille!

Tellu debytoi ilman suuria odotuksia ja valmisteluja avoimessa luokassa ja sai 3-tuloksen. Tyytyväinen pitää olla tällä meidän treenimäärällä! Haussa se olisi voinut olla tehokkaampi, mutta muuten teki mielestäni ihan tasollaan. Koe ei ollut vaikeimmasta päästä, ihan perustehtävät ja parityö. Olin suunnitellut sille toisakin avo-koetta nyt syksylle, mutta se saattaa jäädä kun on damikoe. Katsotaan nyt ehditäänkö miten treenata ennen ilmottautumisajan päättymistä.

Tellun arvostelu

Muut omat kasvatit FM 2023:ssa olivat Nekku (KA Fiuko) voittajassa (voi 0) ja Riki (KA Kirnulintu) avoimessa, josta Riki niin ikään ensimmäisestä avo-kokeestaan nappasi hienosti 1-tuloksen ja menolipun voittajaan! Myös finaalipaikka irtosi, mutta siellä ei sitten enää kuulolaite ihan ollut päällä ja kaasukin hirtti kiinni :D. Muistelen että Siru oli samanlainen, se harvoin paransi toisena päivänä enää suoritustaan. Liikaa intoa joka ei oikein pysy enää paketissa kun koira on vähän jo väsynyt. Ja peltotehtävät ovat se pahin mahdollinen tuossa tilanteessa, koira ottaa jalat alleen ihan sananmukaisesti eikä malta kuunnella ohjeita.

Omista kasvateista starttasi siis viisi koiraa ja lisänä Tellu. Ei huono suoritus kun kasvatteja on vajaat 40 kpl ja niistä koeiässä noin puolet. Siru ja Vinha ahkeroivat lisäksi nollakoirina, eläkeläisille oikein sopiva homma!

Siru onnellisena avoimen luokan nollakoirana

Metsästyskausikin käynnistyi ihan varkain. Kyyhkyllä on käyty jonkin verran, sorsalla ei ollenkaan. Katsotaan mennäänkö muuttosorsia passittamaan syksymmällä, tänä vuonna päätettiin jättää lintuinfluenssan vuoksi ruokinta toeuttamatta ja jättää vähät linnut lentämään. Paikka on sellainen että sinne tulee vasta muuton alettua isompia määriä lintuja ellei ruokintaa ole.