14.2.2022 valmennusrengas, kuulumisia

Koska sekä Ellin että Liinan juoksut antavat odottaa itseään turhankin kauan, on ollut aikaa jännittää rotuyhdistyksen valmennusrenkaan valintoja. Ilmoitin Tellun nuorten koirien renkaaseen vähän sillä oletuksella ettei kuitenkaan päästä. Se sai kuitenkin paikan, mikä kyllä ilahduttaa kovin ohjaajaa! Ja tsemppaa myös työkiireiden lomassa löytämään treeniaikaa, kun tietää että kohta tulee palautetta kaikista lepsuiluista….

Kasvateista Nekku (Fiuko) nappasi paikan kokeneiden koirien renkaassa ja Vinha (Hanga) on siellä varalla.

Se sen sijaan ei ilahduta, että renkaaseen päässeiden puolesta ei oikein tunnuta osaavan iloita, ei tänä vuonna sen paremmin kuin viime vuonnakaan. Toivottavasti rodunomaisten lajien parissa vallinnut hyvä yhteishenki ei ole katoamassa, koska siinä tehdään karhunpalvelus koko rodulle. Ihan kuin näiden lajien parissa liikaa olisi nytkään harrastajia.

Renkaaseen pääsy itsessään ei ole mikään meriitti, vaan aloitus kovalle työlle ja sitoutumiselle. Tai ainakin pitäisi olla. Jo viime vuonna tuli palautetta siitä että nyt sitten harrastus loppuu ennenkuin alkoikaan, kun paikkaa ei tullut. Mikä on tietysti ikävää, mutta tuskin rotuyhdistyksellä ikinä on sellaisia resursseja että suuri joukko kokemattomia ohjaajia ja koiria saadaan koekuntoon ilman että se koiran omistaja on itse se kantava voima prosessissa. Vastuu edistymisestä on kuitenkin aina ohjaajalla itsellään, eikä kaikille ole mahdollista tarjota paikkaa. Ja tänä päivänä on runsaasti mahdollisuuksia kouluttautua muuallakin kuin renkaassa. Kurjaa silti että hyviä koiria jää ulkopuolelle.

Toivottavasti rengas jatkuu myös tulevaisuudessa. Järjestöön myös varmasti mahtuu lisää aktiivisia tekijöitä.

Tellun kanssa olisi tarkoitus käydä testaamassa koekuntoa kevään epävirallisissa kokeissa, ja varmaan jokunen wt-koekin keväälle osuu. Viikonloppuna Tellu oli kolmisen tuntia muutaman koiran treeniryhmässä ja selvisi yllättävänkin hyvin. Se alkaa olla valmis siihen että ympärillä tapahtuu ja silti pitää keskittyä omiin tehtäviin. Pikkuhiljaa lisätään vaikeusastetta, eiköhän siitä ihan hyvä tule.

Riki ja Tellu viikonloppuna